Daržovių sultys – gyvybingumui bei energijai;)

24. Oct, 03:16

Gerai žinoma, kad vaisių sultys valo organizmą, tuo tarpu daržovių sultys turi gydomąjį poveikį kūnui. Šviežiai spaustose sultyse yra galybė naudingų ingredientų, kurie apsaugo kūną nuo neigiamo aplinkos poveikio ir gaivina. Mes galime praturtinti savo kūną vitaminais bei mineralais, naudodami tokias paprastas ir gerai žinomas daržoves - morkas. Morkos gali būti naudingos daugiau, nei mes galime įsivaizduoti. 9 priežastys kodėl jūs turėtumėte įtraukti morkas į savo kasdieninį maisto racioną: 1 Turtingos vitaminų ir mineralų. Morkose gausu vitaminų ir mineralų; sudėtyje randama natrio, kalio, kalcio, magnio, seleno, geležies, fosforo, silicio, vitaminų A (beta karotinas), B, C, D, E, G, K ir folio rūgšties. 2 Apsaugo skrandžio bei žarnų gleivinę. Morkose yra pektino skaidulų, kurios tarpsta maitinimo trakte ir taip apsaugo skrandžio ir žarnų gleivinę 3 Pagerina apetitą ir virškinimą. Taip pat yra seleno, o tai labai svarbus elementas mūsų imuninei sistemai, kartu su vitaminu A jis stiprina imunitetą. 4 Apsaugo nuo infekcijų. Kadangi vitaminas A palaiko sveiką gleivinę, tai užtikrina apsaugą nuo įvairių infekcinių susirgimų. 5 Apsaugo ir nuo kitokio pobūdžio infekcijų. Morkos apsaugo ir nuo akių, gerklės ir kvėpavimo organų infekcinių ligų. 6 Stiprina kaulus ir dantis. 7 Padeda antinksčiams. Morkų sudėtyje yra medžiagų, reikalingų antinksčių mitybai. 8 Gydo nuo nevaisingumo. Spėjama, kad morkos padeda nuo nevaisingumo. 9 Stiprina nervų sistemą.

02. Nov 2009, 12:48

man nelabai patinka morku sultys, o kitas tai geriu

02. Nov 2009, 10:47

Kazkur isskaiciau kas morku sulciu reiktu gerti po puse stiklines kas antra diena...

26. Oct 2009, 18:22

as megstu morkas tik negalima ju daug vartot o taip patinka sultys

26. Oct 2009, 13:33

nera uz ka

26. Oct 2009, 12:03

labai megstu sviezias sultys, aciu linuke uz informacija

25. Oct 2009, 15:46

aliejaus reik pilt nes tik tada treisingai pasisavina vitaminus organizmas 😀 dar zinau kad negalima per daug ju gert

25. Oct 2009, 14:20

Laaaabai megstu morku sultis, o dar zinant, kad jos tokios naudingos, super, aciu uz info linuke😉Tiesa girdejau, kad gerai pasisavintu berods vitaminas A, reikia i sultis slakeli aliejaus ipilti, as to nedarau, nesiderina man kazkaip...😀

24. Oct 2009, 15:16

va mamytes radau jums idomios informacijos😀

24. Oct 2009, 15:16

Gerai žinoma, kad vaisių sultys valo organizmą, tuo tarpu daržovių sultys turi gydomąjį poveikį kūnui. Šviežiai spaustose sultyse yra galybė naudingų ingredientų, kurie apsaugo kūną nuo neigiamo aplinkos poveikio ir gaivina.

Mes galime praturtinti savo kūną vitaminais bei mineralais, naudodami tokias paprastas ir gerai žinomas daržoves - morkas. Morkos gali būti naudingos daugiau, nei mes galime įsivaizduoti.

9 priežastys kodėl jūs turėtumėte įtraukti morkas į savo kasdieninį maisto racioną:
1 Turtingos vitaminų ir mineralų. Morkose gausu vitaminų ir mineralų; sudėtyje randama natrio, kalio, kalcio, magnio, seleno, geležies, fosforo, silicio, vitaminų A (beta karotinas), B, C, D, E, G, K ir folio rūgšties.
2 Apsaugo skrandžio bei žarnų gleivinę. Morkose yra pektino skaidulų, kurios tarpsta maitinimo trakte ir taip apsaugo skrandžio ir žarnų gleivinę
3 Pagerina apetitą ir virškinimą. Taip pat yra seleno, o tai labai svarbus elementas mūsų imuninei sistemai, kartu su vitaminu A jis stiprina imunitetą.
4 Apsaugo nuo infekcijų. Kadangi vitaminas A palaiko sveiką gleivinę, tai užtikrina apsaugą nuo įvairių infekcinių susirgimų.
5 Apsaugo ir nuo kitokio pobūdžio infekcijų. Morkos apsaugo ir nuo akių, gerklės ir kvėpavimo organų infekcinių ligų.
6 Stiprina kaulus ir dantis.
7 Padeda antinksčiams. Morkų sudėtyje yra medžiagų, reikalingų antinksčių mitybai.
8 Gydo nuo nevaisingumo. Spėjama, kad morkos padeda nuo nevaisingumo.
9 Stiprina nervų sistemą.