Nevalgus penkiametis

24. May, 03:51

Sweiki, turiu 5 metu sunu kuris nevalgo visas jo maistas yra MILTINIAI blynai ir SURELIAI. Jis lanko darzeli ir visa diena jame isbuna nevalges, net nez ka ir manyt, kaip ji priverst valgyt jis ziuri kaip mes valgom ir atrodo, kad seile varvina, bet neima kai pasiulau sako ,kad nenori ir neskanu, nors neragavo. Kartais atrodo, kad jis vienintelis toks. Kaip priverst ji valgyti?

05. Sep 2010, 13:11

manau,vaikas pats zino kiek jam reikia.per vasara atsigavo,istisai lauke,ir apetitas pagerejo.kuo maziau nerimauju,tuo geriau abiems.

05. Sep 2010, 12:47

Tai gal tada jei nevalgo tai vaistiniai kokiu vitaminus nupirk, mano taipat dukryte nenoro valgit tai as tada jei sakau ,nesuvalgisi negausi ne saldainiu nei sulciu neleisiu i lauka neko ,o kai suvalgisi viska leisiu tai tada nenorom bet viska suvalgo dar davineju jai vitamina C saldainiukai tokie mergaitai 3metukai

31. May 2010, 08:05

mano 7metis,nuo mazens nevalgus.kol maitinau iki 7men mp jokiu problemu neturejom.o paskui prasidejo...blogiausiai,kad nenori pusryciu,suvalgo geriausiu atveju jogurta.anksciau panikuodavau,bet matau,kad auga sveikas,tai ir nurimau.pastebejau,kad labai apetitas pagereja pavasari,gryzes is lauko kerta kaip didelis.jis irgi nenori ragauti,bet as pasiulau ir nevarciu,ziurek ir paragauja.o paskui tai tampa megstamiausiu patiekalu.

27. May 2010, 21:55

mano sunaus kraujas geras prisikabint nera prie ko, as ir neverciu jo valgyt manau kai isalks tai pats paprasys, tik man ramiau zinot kad jis toks ne vienas

27. May 2010, 16:52

su mano sūnumi buvo tokia pat problema, man neskanu aš nemėgstu, nors net neparagaudavo, bet aš sakydavau tai tu pabandyk nors vieną šaukštelį paragaut ir jei nepatiks tai ir nevalgysi, dažniausiai paragaudavo ir suvalgydavo😃 o šiaip niekada neverčiau ir neverčiu valgyt, nenori nereikia, kai norės paprašys😀

27. May 2010, 16:12

Kaip tik šiandieną žiūrėjau labas rytas ir mačiau pediatras konsultavo šiuo klausimu. Tai pasakysiu, ką ir jis sakė: su sąlyga, kad vaikas sveikas, vaikas pats atsirenka ką kada valgyti ir gerti. Versti valgyt nereikia, ir geriau jei mažiau valgo nei per prievartą ar daug.

Pagarbiai

26. May 2010, 01:39

Laba diena,

Na kaip labai gerai pastebėjo laurike , ką reiškia visai nieko nevalgo? visai nieko? eina į darželį nepusryčiavęs, ten neužkandžiauja, net vaisių ar sausainių nevalgo? Kaip priversti valgyt... na greičiausiai prievarta nieko neišeis. Galit pasiimt tuščią popieriaus lapą ir ten stebėt ką suvalgo Jūsų vaikas per pvz. savaitę. užsirašyt ir visus gerimus, arbatėles, ką, kiek,kada. Jei tikrai vaikas nieko nevalgo su tuo lapu keliaukit pas pediatrus aiškintis kraujo ir visų kitų tyrimų, galbūt išties yra problemų su sveikata.
Kitas reikalas jei jis grįžęs prišveičia tiek blynu, kad kitą dieną iki pietų valgyt nenori.
Tartis ir derėtis su vaiku visada sveika. Pvz. Jei suvalgysi daržoves gausi ir saldainį. Arba parduotuvėj kai vaikas nori visko visada galima jam pačiam leisti pasirinkti: " tu nori ledų? bet jau pasiėmei sausainius... kaip manai ko labiau tavo pilvelis norėtų? ledu ar sausainio?nori ir to ir to? ne... taip negalima. susitarem juk kad tau nupirksiu vieną kažkokį dalyką, kurį išsirinksi. tai rinkis." tik labai svarbu laikytis tų taisyklių. nesuvalgei daržovių- negausi sausainio ir jokių diskusijų ir bereikalingų emocijų. susitarimas yra susitarimas ir neturi būt laužomas.

Pagarbiai

Psichologė Vika

25. May 2010, 11:36

irina,paskaityk "klausk psichologo" kaip suvaldyti isterija kazka panasaus.ten parasyta kaip elgtis su neklausanciu vaiku.vaikams reikalingos aiskios grieztos taisykles.jis manipuliuoja tavimi.ne tu ji valdai,o jis tave.

25. May 2010, 11:25

jis nevalgo ir vaisiu, jai jam neleidziu suvalgyt sausainio tai jis isvis i burna neima nieko rekia kad jam neskanu, su juo deretis nera sansu jis nepasiduoda

25. May 2010, 11:03

danmila,teisingai,svarbiausia vaikui neuzkandziauti.

25. May 2010, 10:56

sveikos.Mano penkiameciui taip pat uzeina nevalgymo sezonai.bet svarbiausia ka as supratau jau senai,tai kad tarp valgymu neduoti uzkandziauti saldziai.uzkandziui as renkuosi vaisius ar jogurta,o saldumynus tokius kaip saldaini ar sausaini suvalgo tik po normalaus maisto kaip deserta.taip ir sakau kad galima valgyti saldaini tik ne ant tuscio skrandzio,tik tada,kai ten yra jau maisto😀ir neleidziu pastoviai ka nors kramtyti,nes prisivalgo visko po truputi,tada nebenori pietu ar vakarienes.

25. May 2010, 10:11

mano dukryte tokia pat.buna,kad kelias dienas nevalgo normalaus,silto maisto.tada pagalvoju ka ji valgo siaip.pasirodo-sausainis,bulka,obuolys...taigi mum 1.8m emiau nebeleisti uzkandziauti..gal pora dienu nevalgo visiskai,nepergyvenu,bet neduodu jokiu sureliu..o su 5m vaiku jau galima tartis "jei tu nesuvalgysi samtelio sriubos,negausi surelio" gal psichologe sakys taip negalima,bet man tai padeda.tik mano dukryte nevalgo mesos,arba lb mazai.bet svarbiausia,kad bent kazkiek valgytu.

24. May 2010, 15:51

Sweiki, turiu 5 metu sunu kuris nevalgo visas jo maistas yra MILTINIAI blynai ir SURELIAI. Jis lanko darzeli ir visa diena jame isbuna nevalges, net nez ka ir manyt, kaip ji priverst valgyt jis ziuri kaip mes valgom ir atrodo, kad seile varvina, bet neima kai pasiulau sako ,kad nenori ir neskanu, nors neragavo.
Kartais atrodo, kad jis vienintelis toks. Kaip priverst ji valgyti?