Prasau, padeti negaliu pastoti !

27. Aug, 07:49

au 6 menesius megynu pastoti , bet vis nieko. buvau pas ginekologes man pasake kad po apendicito operacijos yra saaugu prie kiausydes, taciau man nevaisingumo nenustate. man daznai skauda , tempe ir duria pilvo apacia. Visad mano ciklas buvo reaguliarus 30d taciau si menesi susirgau 5d aksciau. sio metu mane antra diena pykina, jauciu apatija , keista tempyma pilve, gal kas galite pasakyti kas man yra? kaip gyditis? P.S gyditojo paskirtus vaistus geriau niekas nepadejo

09. Feb 2016, 19:06

Sveiki,
Esu Evelina Sabaitytė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Sveikatos psichologijos specialybės IV kurso studentė. Rengiu baigiamajį darbą ir atlieku kokybinį tyrimą, kurio tikslas – atskleisti kūdikio susilaukti negalinčių vyrų ir moterų patyrimo ypatumus. Tokių duomenų Lietuvoje praktiškai nėra, todėl labai tikiuosi, kad šis darbas padės pagalbą teikiantiems specialistams net tik geriau suprasti kūdikio negalinčių susilaukti porų sunkumus bei išgyvenimus, bet ir paskatins teikiamą pagalbą labiau pritaikyti šią problemą sprendžiančių žmonių poreikiams.
Neabejoju, kad kalbėti apie tai labai sudėtinga ir ne kiekvienas galėtų tam pasiryžti. Tačiau tik dalindamiesi savo išgyvenimais ir unikalia patirtimi mes galime geriau suprasti vieni kitus ir sužinoti apie sunkumus, kuriuos įprastai stengiamės nuslėpti. Manau, kad su poromis dirbantiems specialistams ypatingai svarbus individualus žmogaus partyrimas, nes tik supratus jį ir atskleidus, ko iš tiesų teikiant pagalbą labiausiai trūksta, galima padėti poroms kiek įmanoma lengviau šį sunkumą įveikti.
Todėl jeigu Jūs susidūrėte su šia problema (t.y. gyvenate su partneriu neturite vaikų ir nepavyksta susilaukti kūdikio daugiau nei 1 metus), kviečiu dalyvauti psichologiniame tyrime ir susitikti individualiam pokalbiui. Mūsų pokalbis truktų apie 1 val., jo metu detaliau papasakočiau apie atliekamą tyrimą, konfidencialumo sąlygas ir Jūsų teisę spęsti kiek ir kaip šiame tyrime dalyvauti.
Gerbsiu bet kokį Jūsų sprendimą ir būsiu labai dėkinga, jei sutiksite bendradarbiauti. Tyrimo metu kiek įmanydama stengsiuosi būti atidi ir supratinga Jūsų išgyvenimams bei užtikrinti saugią ir ramią aplinką pokalbio metu. Taip pat pažadu užtikrinti Jūsų anonimiškumą ir gautos informacijos konfidencialumą, o gautus tyrimo duomenis naudoti tik tik studijų ir mokslo tikslais.
Jei susidomėjote, turite daugiau klausimų arba pažįstate žmonių, kurie sutiktų prisidėti prie šio tyrimo, kreipkitės į mane tel. nr. +37068297366 arba elektroniniu paštu sabaityte.evelina@gmail.com.

Evelinas Sabaitytė, Sveikatos psichologijos studijų programos IV kurso studentė.
Tyrimas atliekamas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Sveikatos psichologijos katedroje, darbo vadovė – profesorė Nida Žemaitienė.

27. Aug 2014, 20:06

Abejoju ar mamos kuri galės padėti pastoti ...
Iki 1 m. pora, turinti reguliarius santykius, paprastai pastoja, o jei gan jaunas amžius (iki 25 m.), tai netgi galima laukti ir 2 m.
Kas jums yra gali pasakyti tik medikai.
Aš patarčiau atsipalaiduoti ir dar laukti teigiamų juostelių, linkiu jų sulaukti greitai 🌷