Spurgos

02. Sep, 01:32

reikes: 400gr. varskes 3-4 kiausiniai 7-8 saukstai miltu 4-6 saukstai cukraus 1arbat. s. kepimo milteliu 1arbat. s. vanilinio cukraus cukraus pudros aliejaus ruosimas: susimalti varske, isplakame kiausinius su cukrumi, supilame i varskes mase, dedame miltus, kepimo miltelius, vanilinio cukraus ir viska gerai su mikseriu ismaisome turi darytis tirsta mase. po to formuojame is varskes rutuliukus( as dariau mazycius rutuliukus o nedidelius cia kaip norite) uzsikaitiname aliejaus tiek kad tie rutuliukai apsisemtu ir kai uzvirs aliejus dedame rutuliukus kepame tol kol jie aprus, dedame iseme i atskira inda ir kai issikepame visus apibarstome cukraus pudra. :) skanaus mamaytes siandiena is mamos pasiemiau receptuka ir visai nieko vaikiukas mano 3 suvalge na o vyras tai pirstus apsilaize....

02. Sep 2009, 17:11

0,5 kg varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės grietinės
3 stiklinių miltų
0,5 l aliejaus
Keli žiupsneliai cukraus pudros
Aprašymas
Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.

02. Sep 2009, 13:32

reikes:
400gr. varskes
3-4 kiausiniai
7-8 saukstai miltu
4-6 saukstai cukraus
1arbat. s. kepimo milteliu
1arbat. s. vanilinio cukraus
cukraus pudros
aliejaus

ruosimas:
susimalti varske, isplakame kiausinius su cukrumi, supilame i varskes mase, dedame miltus, kepimo miltelius, vanilinio cukraus ir viska gerai su mikseriu ismaisome turi darytis tirsta mase. po to formuojame is varskes rutuliukus( as dariau mazycius rutuliukus o nedidelius cia kaip norite) uzsikaitiname aliejaus tiek kad tie rutuliukai apsisemtu ir kai uzvirs aliejus dedame rutuliukus kepame tol kol jie aprus, dedame iseme i atskira inda ir kai issikepame visus apibarstome cukraus pudra. 😀

skanaus mamaytes siandiena is mamos pasiemiau receptuka ir visai nieko vaikiukas mano 3 suvalge na o vyras tai pirstus apsilaize....