Vaikas ir kraustymasis

31. May, 09:41

Labas rytas. Labai tikėjausi, kad greitu laiku nesusidursim su šia problema. bet yra kaip yra. Man pačiai kraustymasis yra tragedija, nes per gyvenimą krausčiausi daugiau nei dešimtį kartų, po gimdymo vis dar esu linkusi į depresiją. Tačiau man daug neramiau dėl dukros. Jai 6 mėnesiai. Kaip ji reaguos į vietos pasikeitimą, kaip reikėtų ją tam paruošti?

31. May 2010, 10:51

na man tas jausmas buvo ne del to, kad labai patiko, o del to, kad viska uzgoze mintis jog reikes kraustytis.

31. May 2010, 10:50

tai va,pamilti reikia nauja vieta.kai as rinkausi,tai iskart zinojau,kad tik cia ir niekur kitur.net blaiviai mastyti negalejau,svogeriuko prasiau apziureti..paskui antra kart nuvaziavau ir savijauta ta pati.net sirdele dunksejo.net negaliu pasakyti,kas mane suzavejo.seno plano butas,sename name,bet sirdziai iki skausmo mielas.as cia sielos ramybe atgavau,ir jokiu sentimentu seniems,erdviems namams.

31. May 2010, 10:49

na mes irgi kraustemes kai amziui buvo 6mne, po to kai 1.6m, bet vaikui nebuvo jokio streso...

31. May 2010, 10:47

Dėkoju už atsakymą. Išsikraustant lieka tik namai ir nuostabiai sentimentalus vaizdas per langą. Galbūt kruopščiai įrengti reikės ne tik kampelį vaikui, bet ir pačiai sau. Gal kai viskas atras savo vietą naujuose namuose nurimsiu ir aš, nes net nuvažiavus apžiūrėti buto negalėjau blaiviai įvertinti kas man patinka, o kas ne

31. May 2010, 10:42

mums taip ir buvo.liko tetis,bet vaikas daznas svecias senuose namukuose.ten jo zaislai,buvo kiemo draugai.jis kalba,kad turi dvejus namukus.su teciu jis bendrauja daznai,tetis isaiskino,kad jo namai ir vaiko namai,todel jis vienodai gerai jauciasi tiek senuose,tiek naujuose namukuose.

31. May 2010, 10:37

Labas rytas,

Vaikai labiau prisirišę prie artimų žmonių, nei prie aplinkos. Jei kalbam apie 6 mėn. mergaitę tai greičiausiai ji nepatirs jokio sukrėtimo, jei šalia bus jai įprasti žmonės. Visai kas kita jei išsikraustot ir sename bute/name paliekat močiutes/senelius/ tėtį ar kažkokius žmones, prie kurių gali būti vaikas prisirišęs. Tada geriau nenutraukt staigia ryšio atvažiuoti kasdien pasisvečiuoti, palaipsniui ilginant išsiskyrimo laiką.
Man didesnis nerimas dėl jūsų. Nusiteikit taip, kad naujoj vietoj kursit savo naują gyvenimo pradžią, kuri bus džiaugsmingesnė, geresnė, šiltesnė ir visiems tik į naudą.

Pagarbiai

Psichologė Vika

31. May 2010, 10:24

as kai krausciausi i nauja buta,tai stresavau,kaip vaikas apsipras naujuose namukuose.mat po skirybu nusipirkau buta.kol dariau remontus,vaikas buvo pas senelius,paskui tetis issiveze pailset prie juros.pirmiausiai,sutvarkiau vaiko kambari .sudejau daiktelius iki smulkmenu.pamenu jo akeles kai gryzo.buvo vakaras,gryzo pavarges,bet pamates savo kambari svytejo visas.dar kelis menesius vaikas niekur is namu eiti nenorejo.taigi,reikia vaikui padaryti jo kampeli,jei tu jausiesi saugi,rami,vaikui bus lengviau priprasti.mes derindavome abu ka kur desim,kur kokia gelyte sodinsim,ka pirksim.vaikas myli namus,nes man cia gera,ir ji jauciasi saugus.

31. May 2010, 10:11

kad nesupras tai faktas, bet vistiek: jei vaikas reaguoja isvažiavus pas mociute pabuti visai dienai, tai kazkaip vistiek reaguos persikrauscius i kita vieta.

31. May 2010, 10:05

kaip bebutu,nuolatinis kraustymasis vargina,o dar su mazais vaikiukais.sekmes ir stiprybes jums mielosios.

31. May 2010, 10:02

man tas pas,nuo vaiko gymimo jau 3 kartus keitem gyvenamaja vieta,nes nuomojames, tikrai sunku,kaskart vis daugiau daiktu prisikaupia,o ir vaikas bent jau dabar paskutiniji karta sunkiai prieme nauja vieta,metuku buvo,tai kol apsiprato bijojo kad viena paliksiu,pries tai kol mazesnis buvo tai normalei,neka ten dar suprato,ir va vasaros vidury vel atrodo reikes rinktis skudurus ir kraustytis,seimininke buta sumaste parduoti☹

31. May 2010, 09:52

labas rytas godes,matyt zvaigzdes jums leme cigoniska gyvenima.priimk tai,kaip komplimenta 😀 galiu ir klysti,bet manau,kad vaikai lb lengvai adaptuojasi..bus idomu ka pasakys psichologe.

31. May 2010, 09:52

labas rytas godes,matyt zvaigzdes jums leme cigoniska gyvenima.priimk tai,kaip komplimenta 😀 galiu ir klysti,bet manau,kad vaikai lb lengvai adaptuojasi..bus idomu ka pasakys psichologe.

31. May 2010, 09:41

Labas rytas. Labai tikėjausi, kad greitu laiku nesusidursim su šia problema. bet yra kaip yra.
Man pačiai kraustymasis yra tragedija, nes per gyvenimą krausčiausi daugiau nei dešimtį kartų, po gimdymo vis dar esu linkusi į depresiją. Tačiau man daug neramiau dėl dukros. Jai 6 mėnesiai. Kaip ji reaguos į vietos pasikeitimą, kaip reikėtų ją tam paruošti?