Vaikas nebendrauja su kitais vaikais

24. May, 11:53

ar normalu kad vieneriu metu berniukas nebendrauja su vaikais?jis net neziuri i ju puse nors jie ji kalbina o jai norii labas duot iskart patraukia ranka...

15. May 2012, 10:34

sveiki,nerimauju del savo sunaus,jis tuoj eis i mokykla.manau kad jam sunku susidraugauti su naujais vaikais,visada laukia kol prie jo prieis,kartais prieina bet buna kad taip ir lieka stovet.kieme vaikai nevisi draugiski ,jei buna vaikas kuri pazysta,bet salia buna kiti ir jie pasako ko cia lendi,eik is cia jis ir pasitraukia nuo visu nors buvo ka pazinojo.tai stebedama is salies neramu daros.manau kad viska labai asmeniskai priima,pasako ko tau cia ir iseina,matau kaip kiti i tai net nereguoja ir toliua bando buti salia ir susidraugauja.nemoka pasakyti jei jam kas nepatinka geriau tyli ir nueina.vienas vaikas ji spjaude o jis stovejo ir nieko nesake,paklausiau kodel leidai kad taip elgtusi,o jis sako as uzsidengiau ir tegul spjaudos...na turi draugu bet jie ir nevisada draugauja,o taip noris kad nebutu toks jautrus reguotu i kiek viena pasakyta zodi..

23. Oct 2010, 09:54

Aciu labai uz atsakyma. Savo aplinkoj ji drasi ir net padukus, matyt jai reikia daugiau laiko ir viskas ims tvarkytis. Pora kart jau pastebejau, kad ji pirma pasisveikina su sokejelem tai manau, kad ismoksim su laiku susidraugaut ir draugaut. Manau svarbiausia, kad ji nori draugaut. Jei atsiras kokiu klausymu butinai i Jus kreipsiuos 😀 Aciu

18. Oct 2010, 22:28

Sveiki,

Raja> na, kuo anksčiau vaikas pradeda eiti į darželį tuo greičiau pripranta prie pasikeitusios aplinkos. Tai, kad Jūsų mergaitei bus sunku pirmais mėnesiais tai greičiausiai Jūs neklystate, tačiau viskas įveikiama (:
Dėl bendravimo tai Jūsų mergaite be to jog gali būti kukli, drovi ir nerįžtinga, tai dar ir dėl to nebendrauja su kitais vaikais, nes nemoka. Nežino kaip. Jai tos situacijos yra svetimos. Darželyje vaikai išmoksta elementarių draugavimo/nedraugavimo principu, susipažįsta su taisyklėmis, kurias diktuoja ne auklėtojos, bet kiti bendraamžiai. Nori turėt draugų? turi būti ir draugiškas, bet kartu ir nenusileist. Kaip užmegzti pažintis?kaip pakviest kažką žaisti? kaip sudominti? Kiekvienas vaikas nori būti mėgiamas ir turėti krūvas draugų, kurie norėtų su juo draugaut, tačiau kaip tai padaryt jie turi patys išmokt....
Jūsų motiniškas instinktas neapgauna Jūsų. Jūs kalbinat kitas mergaites tarsi rodydama, kaip reikia pradėti draugaut, ką kalbėt, ką sakyt, kaip pokštaut, kada juoktis, kada patylėt, kaip klausyt. Jūsų mergaitė tikrai visą tą informaciją priima ir apdoroja, o kada pradės ja naudotis tai tik laiko klausimas.
Kitas dalykas jeiji drovi ir uždara asmenybė, kuriai geriau vienas ištikimas draugas nei krūva patrakėlių.
Nors Jūsų mergaitės nemačiau ir tik tiek žinau kiek man čia papasakojot, bet manau, kad jaudintis neverta, nors man asmeniškai labai malonu kai tėvai nerimauja dėl vaikų, ypatingai kai aplink krūvos apsileidusių tėvų. Esate puiki mama ir vien tik tai jau leidžia tikėtis, jog Jūsų mergaitė išaugs į puikią merginą.

Sėkmės, praneškit kaip seksis.

Pagarbiai

Psichologė Vika

17. Oct 2010, 10:51

sveiki, turiu 4,5metuku dukryte. Pastebejau, kad ji nemoka, o tiksliau bijo nauju vaiku. I darzeli eisim nuo vasario tai manau jai bus ten sunku. Siuo metu 3 kart i savaite einam i sokius ir labai ryskiai man matos,kad ji laikosi nuo vaiku atokiai, sedi ant kedutes kol mokytoja nepakviecia jau visus vaikus pradeti pamokam, tuo metu vaikai laksto po sale, zaidzia. As jai sakau, kad eitu prie vaiku,kad pakalbintu ir t.t ,bet ji sako, kad yra nedrasi ir neina,kad pas ja turi ateiti. Specialiai kol dar bunu salia kalbinu kitas mergytes taip lyg skatindama ja draugaut,pazint jas, bet nelabai kas keiciasi. Jau du menesius sokam , bet nematau pazangos jos bendravime. Manau,kad reiketu mums kreiptis pas specialistus. Kaip galeciau pati jai padeti? Aciu

19. Jun 2010, 20:26

Labai ACIU! 😀

18. Jun 2010, 23:39

Būna pas vaikus tarpsniais- sutaria/ pykstasi/ mušasiir vėl geriausi draugai. Gal riboti ir nereikia bendravimo ,bet galima išpyldyt Jūsų sūnaus keliamus reikalavimus- nelįsti priejoir žaist atskirai.

17. Jun 2010, 20:06

.na su kitais vaikais bendravimo srityje tokiu problemu nera,mano demesio nereikalauja,anaiptol nepatenkintas buna jei "kisuosi".tiesiog gal riboti bendravima,kad netraumuojant ne vieno vaiko,nei psichologiskai,nei fiziskai.gal but klystu?

16. Jun 2010, 22:33

Kalbant apie dėmesi. Kai ateina draugė su Mergaite Jūs geriate kavą ir šnekučiuojatės. Vaikai turėtų lyg ir žaisti kartu. Va tada berniukas pastebi, kad mama visą savo dėmesį skiria kažkam (draugei), o ne jam. Jis nori būt pagrindinis svarbiausias. Tada ateina su išgalvota problema (nenoriu žaist su mergaite, noriu valgyt, noriu į toletą) tam, kad atitrauktų dėmesi. Tiksliau , kad visas dėmesys būtų vėl jam kaip ir prieš pasirodant raugei su mergaite. Jei mergaitė lenda ar nelenda, jei suja negerai elgsiuos tai mama pyks ir su manim kalbės (gausiu dėmesį).

Maždaug tą turėjau omeny

Pagarbiai

Psichologė Vika

16. Jun 2010, 19:32

aciu uz issamu atsakyma,tikiuosi kad tas noras ateis bendrauti,va tik nelabai supratau su ?

16. Jun 2010, 17:09

laba diena,

Pirmiausiai atsakysiu xxdrugys. Jūsų vaikučiui tik 2,3 metukų ir jam jokių kitų žmonių dar nereikia. Paprasčiausiai nenori ir tiek. Jei ta mergaitė jį sekioja, tai aišku , kad tai jį erzina ir jis nuo jos ginasi. Nenorėt jis gali bendraut dėl įvairiausių priežasčių: gal per daug įkyri, gal jau "atsibendravęs" muzikos mokyklėlėj ir nieko nenori. Kokia išeitis? Jei draugė ateina su dukra, galit jai duoti žaidimų ir paprašyt , kad žaistų viena. Tuo tarpu savo berniukui galit duoti kitą žaidima, ar pasisodinti šalia. Na jei taip atsitinka, jog užduoda mergaitei reiktų paaiškint, kad negražu muštis. Bet jei jis duoda į kailį už tai kad jo nepaiso (sekioja, lenda, neatstoja ) tai pirmaiusiai reiktų išspręsti šitą problemą ir atsižvelgti į jo norus.Gal būtent dėl to ir blogai Jūs jaučiatės jį bardama, nes barate už tai, už ką jis kovoja.
Greičiausiai noras bendrauti ateis, kai pamatys, jog mergaitė užsiėmus ir žaidžia atskirai, į jį nekreipdama dėmesio, nes toks nenoras bendrauti gali būti ir dėmesio reikalavimas.

O dabar aptarsiu eglikės problemą: Vaikai gimsta ir muštis nemoka, nebent juos kasnors taip išmoko. Ir bendrauti jie dažniausiai su kitais nenori, dėl negeros, skaudžios patirties Visai nesvarbu ką sako auklė, bet Jūsų mergaitės reakcija atskleidžia, jog kažkas ne taip. O tos neteisybės gali būti labai daug: prižiūrėti vaiką su kitu vaiku yra kurkas paprasčiau, nes tie du vaikai patys savimi užsiėmę. Klausimas kaip? Paklauskit pas auklę ką jie žaidžia? kaip žaidžia? Galbūt aukė didesnį dėmesį skiria savo anūkui, galbūt jos anūkas žaidžia su Jūsų mergaitės žaislais ir ją ignoruoja, galbūt problemas sprendžia besipešdami. 3,5 ir 5 metai labai ryškus amžiaus skirtumas. Berniukas jau didelis, gudraujantis, o mergaitė dar visai nesenai ėmė prisirišti prie kitų žmonių.
Vaikams ne veltui rekomenduojama kuo didesnė rutina, kad jie jaustųsi saugiai.
Manau neišvengsite pokalbio su aukle. Faktai kalba už save: mergaitė blogai jaučias kai ateina berniukas. Ir jos elgesys tai išduoda. Žodžių dar labai mažai, kad galėtų papasakot kas vyksta, gali tik parodyt savo elgesiu (sėdi prie auklės kai yra berniukas) ir pasakyt nenoriu.
Būtų labai gerai žinoti kas ten tarp jų yra įvykę, kad galėtumėt nuraminti mergaitę.
Pirmiausiai iš auklės sužinokit kas ten buvo. Galit paprasčiausiai pasakyti "girdėjau įvyko konfliktas tarp jūsų anūko ir mergaitės (neklauskit ar įvyko) norėčiau kad man papasakotumėt kas ten buvo".
Už priežiūrą mokate pinigus dėl to turit pilną teisę reikalauti kokybiškos priežiūros. Auklę rasti nėra sunku. Sunkaiu išspręsti situaciją. Jei jūsų auklė linkusi ją spręsti- supras jus ir anūko daugiau nesives.

Pagarbiai

Psichologė Vika

16. Jun 2010, 16:32

LABUKAS,prisijungsiu ir as prie sios temeles.Auginu suneli 2,3 metuku.Labai judrus,noriai bendrauja su vaikais,zaidzia......mano drauge augina dukryte 1,7metu.tai va kai mes susibegam kavos puodeliui susitinka ir musu atzaleles,va cia viskas ir prasideda☹ mano sunelis klaikiai bijo tos mergaites,nezinau kodel?jis vis begioja nuo jos ir liepia ja pajimti ant ranku,o ji vis "persekioja" jy.po kiek ilgesniu "gaudyniu" sunus pradeda ja skriausti tai pastumia tai uz plauku papesa ar su kokiu zaislu uzsimoja............. subariu gana grieztai savaji "vyruka"kad sitaip elgtis negalima ir kai aprimsta liepiu atsiprasyti mergaites,bet jis mieliau nueis atsiprasys mergaites mamos nei pacios mergytes.skaudu ziureti i suneli kai jis nusimines stovi,lyg klaustu< kodel tik mane bara?.>as suprantu kad ir mums suaugusiems buna kai nesinori su zmogum bendrauti,bet mes tai galim pasakyti ar tiesiog atsiriboti.........kaip man elgtis sioje situacijoje,gal vaikuciam nebendrauti?P.S. lankom muzikos mokykla,musu grupej yra apie 10 vaiku tai su visais graziai bendrauja,net su mergytem susikibes rankutem soka.

06. Jun 2010, 11:56

Pasiskaiciau cia viska ir noriu paklausti,ka daryti siuo atveju.Mano dukrytei 3.5 metuku. I darzeli prades eiti nuo rugsejo menesio.Ji noriai bendrauja su vaikais,bet kazkodel vis juos pastumdo nuo saves,kartais gana stipriai. Eme sakyti,kad : musiu ,spirsiu,atimsiu. Kai einu i darba,palieku ja auklei. Su aukle ji sutaria gerai. Aukle kartais atsiveda savo penkiu metuku anuka. Is pradziu mano dukrele linksmai ji sutikdavo,graziai zaisdavo,nors siek tiek ir pasipesdavo su juo. Dabar staiga viskas pasikeite.Kai pasakau,kad aukle ateis su anuku,ji ima net verkti ir kartoja,kad nenori to berniuko,tegul aukle ateina viena. Aukle,kiek zinau,savo anuka labai drausmina,kad tik nenuskriaustu mano dukreles.Bet paskutiniu metu,kai buvo atejes tas berniukas,mano dukryte visai su juo nedraugavo,sedejo visa laika prie aukles. Neisivaizduoju,kas ja galejo taip paveikti. Namuose ji vis pakartoja,kad nenori to berniuko,bet taip iseina kartais,kad jis buna atveztas pas aukle ir ji negali be jo ateiti....Su kitais vaikais dukrele graziai zaidzia. Dar pastebejau,kad viskas prasidejo nuo tada,kai turiu kartais iseit,bet tik valandai, i vairavimo kursus. I darba ji mane jau seniai isleidzia ramiai ir be asaru,o dabar graudziai verkia ir kai i darba vaziuoju. Klausiau dukreles,ar tas berniukas ja musa,tai sake,kad ji pati ji musa....Jau nezinau........gal nezinau kokiais zodziais kalbet?

26. May 2010, 08:28

jis yra 1.8men, bet kantrybes nerasta😀 aciu, uz patarima, reikes pabandyti laukti po kelias minutes, gal suveiks😀

26. May 2010, 01:59

Adatele,
o kiek laiko Jūsų vaikiukui?
Šiaip psichoanalitikai teigia, jog vaikas iki 4 mėn turi gaut viską, ko nori ir dabar. O norėt jis gali nedaug: krūties, valgyt, šilumos, būt sausas ir švarus arba mamos. Iki 4 mėn atrodo reikia tiek nedaug, bet visas gyvenimas yra mama ir su ja usija dalykai. Įsivaizduokit: noriu valgyt, bet negaunu valgymas tai visas gyvenimas, svarbiau nieko nėra. Katastrofa.Pasaulio pabaiga. Tik nuo 4 mėn. galima (o kai kurių autorių nuomone net reikia) vaiką mokyt kantrybės. Tik klausimas kokį laiko tarpą? Vaiko amžių metais padaugint iš 2 tiek minučių vaikas gali laukt. Tačiau yra ir tokių nuomonių, kad malonumo atidėjimas- brandžios asmenybės ženklas, o turime pripažint, kad ir tarp suaugusių kartais nebrandžių žmonių pasitaiko...

Pagarbiai
psichologe Vika

24. May 2010, 15:57

o as oziukus islaukiu kai ji ko nori o as nepaduodu jei to laiku buna ir krenta ir spardosi tada islaukiu kol pareina viskas ji nusiramina priena prie manes tada ir paduodu,nezinauar gerai darau, bet duodu jei suprasti kad ne viskas gyvenime taip greitir lengvai pasiekema kaip jei atrodo,😉

24. May 2010, 15:50

mano vaikiukas su mazesniais vaikais yra atsargus, moka svelniai paglostyti, buteliuka ar ciulptuka siulo, bet bendraamzius stebi per atstuma ir nenori, kad ji liestu. Noriu paklausti, kaip vaika ismokyti kantrybes, nes jis toks nekantrus, jei uzsimane tai viskas saukia kaukia. aisku, stengiuosi nereaguoti, jam aiskinu, bet jam tai ne motais. Ar tai tas kaip su oziukais buna?jis verkia, nes negali ne minutes palaukti, bet nekrenta ant grindu ir nesispardo?

24. May 2010, 15:42

Jei vaikas auga šeimoje vienas- vienturtis tai ar nereiškia kad jis bus isterikas, lepūnėlis ir nemokės dalintis. Kartais gali būt kad toks vaikas kaip tik taip norės turėt artimą draugą, kad bus pasirįžęs atiduot savo paskutinius marškinius jam.

Pagarbiai

Psichologė Vika Aniulienė

24. May 2010, 15:12

sveikutes parasysiu ir as apie savo mergyte kurei metukai su puse, taigi manoji labai aktyvi ir linksma mergaite, y darzely pradejome eiti kai jei buvo metukai, iskarta pastebejau kad prie jos prilipo vienas berniukas kuris charakteriu panasus y ja,jie abu ir zaidzia, aisku kai jei viskas nusibosta ji atsiskire ir gali visa val,sedeti kamputyje vien air kazka deliuoti,bet va ne tik apie tai norejau parasyti norejau parasyti kad ji labai atskire mazus vaikus nuo dideliu, su mazais elgesi labai atsargei,svelnei leidzia net jiems patampyti ja paliesti nosyte, akyte, prisiglausti,kantrei sedi ir su sypsen ziuri, jei vaikas uzverkia ji tuoj pat pribega prie jo ir linksmina jy savo kalba kalbina, kazka rodo duoda zaisla, man nuostaba kele jos toks rupestingumas atsargumas ir mokejimas bendrauti,taipat su vyresneis vaikuceis jie jos nenuskriaudzia ,netgi ji juos moka apgauti, nenusileidzia jei mato kad bus nuskriausta ar is jos ka nors gudrei nori isvilioti,pvz zaisla, taigi mamytes esu stebinama savo atzaleles,keisciausia yra tai kad ji namuose viska gauna, tai va galvoju turetu buti kitokia islepusi, o dar vien auga nemoketi dalintis, bet gal but tai pasireks veliau....ka manote?

24. May 2010, 14:23

mano 1.6m dukryte labai namuose prie manes prisirisus,nepaleidzia is akiu,bet isejus i lauka ar koki mk susitikima lekia, net neatsisukdama.manes gali nebuti... net nepastebetu 😀
jau seniai esu pastebejusi,kad patinka tik vyresni vaikai,nzn kodel??? is bendraamziu tik atimineja viska, ,net i duda yra uzmetus ☹ niekaip nenori bendrauti(nors siandien su 2metuku mergyte gan padoriai zaide,tik aisku kastuva reikejo atimti 😀). Beje ir su vyresniais tas zaidimas labai idomus,ji lyg stebi is sono ir mokosi... kartais uz rankytes paima,ar koki kamuoli gaudo 😉juokiasi is ju kai ciuozia,laksto 😀

24. May 2010, 14:17

maniske labai mego zaisti su vaikais, ji apskritai yra aktyvi, bet apstojo belekaip begti pas vaikus zaisti, po to kai vienas berniukas (mazdaug 3-4metai) pradejo smaugti, nes jinai norejo su jo kamuoliuku pazairsti, dabar jau atsargiau ji renkas su kuo zaisti, o ta mama su savo vaiku nebeateina i zaidimu aikstele ( gal geda, nes tai mate daug zmoniu )..

24. May 2010, 14:14

mano sunelis yra 1.8men, atrodo jam patinka vaikai, kol esu as salia, jei palieku,nors nusisuku, tada asaros ir vaikai jam tampa nereikalingi, todel su baime laukiu rudens, nes prades lankyti darzeli, kaip jam ten seksis, juk as salia nebusiu? kai susitinkame parke vaikuciu, jis kalbina, nori apkabinti, bet, jei vaikai nori ji paliesti, tada pyksta ir stumia salin

24. May 2010, 13:40

Mano vyrukas tai tik prieina arti prie vaiku ir stebi jos sudejas renkas ant pilvuko😀

24. May 2010, 13:32

mano dukryte nuo metuku pradejo kreipt demesi i vaikus.budavo prieina prie vienmecio,apkabina,glosto,buciuoja..budavo nejauku..bet nedrausdavau.kuo toliau tuo labiau norejo pas "lialias" yra be galo draugiska.kai pamato vaikus manes nebereikia..

24. May 2010, 13:14

Evelina,
Jei nesusidurs su neigiama patirtim (pvz, jos niekas neišvarys iš draugų būrio, neužgaus, nesužeis) tai tikėtina, kad Jūsų mergaite ir liks tokia noriai bendraujanti. Tačiau kadangi gyvename toli gražu ne idealiam pasaulyje, greičiausiai vieną dieną mergaitei teks susidurti ir su neigiama patirtim (kas nėra blogai). Po tokios patirties, vaikai bent kurį laiką būna atsargesni, tačiau neįsivaižduoju kas turėtų įvykti, kad bendrauti tiesiog trokštantis vaikas vieną dieną visiškai nenorėtu pas "lelias" 😀

Pagarbiai

Psichologė Vika Aniulienė

24. May 2010, 12:18

as taip pat maciau daug tokio amziaus bendraujanciu vaiku,labai grazu,o vat mano iskart traukiasi ir ziuri i viresnius

24. May 2010, 12:05

aciu labai😀))

24. May 2010, 12:03

Labukas,

Taip, normalu. Vaikui iki 3 metų reikia tik vieno žmogaus emociniam prisirišimui - mamos. Vėliau atsiranda poreikis antram ir kitiems žmonėms. O dabar vyras vaikšto ir nieko jam nereikia, svarbiausias jo turtas - Jūs.
Bet tai nereiškia, kad nenormalu jei vaikas metų laiko bendrauja su kitais.

24. May 2010, 11:53

ar normalu kad vieneriu metu berniukas nebendrauja su vaikais?jis net neziuri i ju puse nors jie ji kalbina o jai norii labas duot iskart patraukia ranka...