Ankštinių pupelių mišrainė žiemai

22. Aug, 08:38

Norejau paklausti,gal kuri zinote siu pupeliu misraine ziemai? Noreciau,kad butu be pomidoru...

23. Aug 2009, 21:16

Salotos žiemai. Be pomidorų 😉

Reikia:
2 kg šparaginių pupelių
1 kg morkų
1 stiklinės aliejaus
1 stiklinės 9 proc. acto
1 stiklinės cukraus
1 kupino šaukšto druskos
1 litro vandens
Galima dar įdėti paprikos saldžiosios, gražu ir skanu.

Nuplautas šparagines pupeles supjaustyti norimo ilgio gabaliukais, morkas sutarkuoti, arba supjaustyti. Paprikas (jei turite) supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į puodą, supilti aliejų, actą, cukrų, druską, vandenį, kai užvirs, virti dar apie 30 min. Išvirus dėti į stiklainius ir užsukti. Mišrainė puikiai išsilaiko per žiemą net iki kitos vasaros.

23. Aug 2009, 21:10

Švelniai marinuotos ankštinės pupelės:

Ingredientai:
Vanduo, 1,5 litro
Druska, su kaupu, 2 šaukštai
Cukrus, 2 šaukštai
Actas, 5 šaukštai
Gaminimas:
Supilti į puodą vandenį, sudėti druską, cukrų, actą ir užvirti marinatą.
Pupeles pavirti 10 min. sudėti į iškaitintus stiklainius. Užpilti marinatu ir pakaitinti 15 min. Tada užsukti stiklainius ir kambario temperatūroje 2 paras.

23. Aug 2009, 21:08

Ingredientai:
Šparaginės (ankštinės) pupelės, 2 kilogramai
Vanduo, 1 litras
Actas, 1 stiklinė
Druska, 1 šaukštelis
Cukrus, 2 šaukštai
Lauras, truputį
Juodieji pipirai, grūdeliai, truputį

Gaminimas:
Pupeles nuplauname ir supjaustome 2-3 cm ilgio gabalėliais. Juos min. pamerkiame į karštą pasūdytą vandenį. Tuomet išgriebiame ir sudedame į stiklainius. Užpilame nukoštu verdančiu marinatu.
Pasterizuojame verdančiame vandenyje 30-40 min. Stiklainius sandariai uždarome ir apverstus atvėsiname.

23. Aug 2009, 21:02

Sveikute, pati nesu išbandžiusi, bet visagaliame internete radau šį receptuką:

Ingredientai:
Šparaginės (ankštinės) pupelės, 500 gramų
Vanduo, 1,4 litro
Actas, 1 stiklinė
Lauras, lapeliai, 3 vienetai
Kalendra, truputį
Krapai, truputį
Cukrus, 5 šaukštai
Druska, 3 šaukštai

Gaminimas:
Paruoškite marinatą: Sudėkite prieskonius į verdantį vandenį, minutę pavirinkite.
Pupeles konservuokite nepernokusias, taip jos skanesnės. Pupelių ankštis nuplaukite, nupjaukite galiukus, įdėkite į puodą su vandeniu ir pavirkite 3 min. Po to jas išgrėbkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į švarius stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, uždėkite, bet neužsukite dangtelius. Stiklainius taip kaitinkite pusvalandį verdančiame vandenyje, tuomet užsukite ir palikite kol atšals.

Jeigu pupelės nepernokusios, jas galima į stiklainius sudėti ir nevirtas. skonį, į marinatą galite įdėti dar ir česnako skiltelę, lapelių, kvapiųjų pipirų.

22. Aug 2009, 20:38

Norejau paklausti,gal kuri zinote siu pupeliu misraine ziemai? Noreciau,kad butu be pomidoru...