Reikia: 2 kg šparaginių pupelių 1 kg morkų 1 stiklinės aliejaus 1 stiklinės 9 proc. acto 1
stiklinės cukraus 1 kupino šaukšto druskos 1 litro
vandens Galima dar įdėti paprikos saldžiosios, gražu ir
skanu.
Nuplautas šparagines pupeles supjaustyti norimo ilgio
gabaliukais, morkas sutarkuoti, arba supjaustyti. Paprikas
(jei turite) supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į puodą,
supilti aliejų, actą, cukrų, druską, vandenį, kai užvirs,
virti dar apie 30 min. Išvirus dėti į stiklainius ir
užsukti. Mišrainė puikiai išsilaiko per žiemą net iki kitos
vasaros.
23. Aug 2009, 21:10
Švelniai marinuotos ankštinės pupelės:
Ingredientai: Vanduo, 1,5 litro Druska, su
kaupu, 2 šaukštai Cukrus, 2 šaukštai Actas, 5
šaukštai Gaminimas: Supilti į puodą vandenį,
sudėti druską, cukrų, actą ir užvirti marinatą. Pupeles
pavirti 10 min. sudėti į iškaitintus stiklainius. Užpilti
marinatu ir pakaitinti 15 min. Tada užsukti stiklainius ir
kambario temperatūroje 2 paras.
Gaminimas: Pupeles nuplauname ir supjaustome 2-3 cm
ilgio gabalėliais. Juos min. pamerkiame į karštą pasūdytą
vandenį. Tuomet išgriebiame ir sudedame į stiklainius.
Užpilame nukoštu verdančiu marinatu. Pasterizuojame
verdančiame vandenyje 30-40 min. Stiklainius sandariai
uždarome ir apverstus atvėsiname.
23. Aug 2009, 21:02
Sveikute, pati nesu išbandžiusi, bet visagaliame
internete radau šį receptuką:
Gaminimas: Paruoškite marinatą: Sudėkite prieskonius
į verdantį vandenį, minutę pavirinkite. Pupeles
konservuokite nepernokusias, taip jos skanesnės. Pupelių
ankštis nuplaukite, nupjaukite galiukus, įdėkite į puodą su
vandeniu ir pavirkite 3 min. Po to jas išgrėbkite ir
nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į švarius stiklainius,
užpilkite marinatu. Stiklainius dėkite į puodą su verdančiu
vandeniu, uždėkite, bet neužsukite dangtelius. Stiklainius
taip kaitinkite pusvalandį verdančiame vandenyje, tuomet
užsukite ir palikite kol atšals.
Jeigu pupelės nepernokusios, jas galima į stiklainius
sudėti ir nevirtas. skonį, į marinatą galite įdėti dar ir
česnako skiltelę, lapelių, kvapiųjų pipirų.
22. Aug 2009, 20:38
Norejau paklausti,gal kuri zinote siu pupeliu misraine
ziemai? Noreciau,kad butu be pomidoru...
Slapukai, įskaitant trečiųjų šalių slapukus, naudojami siekiant pagerinti ir pritaikyti šios svetainės turinį vartotojų poreikiams. Toliau naršydami šioje svetainėje sutinkate naudoti slapukus.
SutinkuSužinokite daugiau
Salotos žiemai. Be pomidorų 😉
Reikia:
2 kg šparaginių pupelių
1 kg morkų
1 stiklinės aliejaus
1 stiklinės 9 proc. acto
1 stiklinės cukraus
1 kupino šaukšto druskos
1 litro vandens
Galima dar įdėti paprikos saldžiosios, gražu ir skanu.
Nuplautas šparagines pupeles supjaustyti norimo ilgio gabaliukais, morkas sutarkuoti, arba supjaustyti. Paprikas (jei turite) supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į puodą, supilti aliejų, actą, cukrų, druską, vandenį, kai užvirs, virti dar apie 30 min. Išvirus dėti į stiklainius ir užsukti. Mišrainė puikiai išsilaiko per žiemą net iki kitos vasaros.
Švelniai marinuotos ankštinės pupelės:
Ingredientai:
Vanduo, 1,5 litro
Druska, su kaupu, 2 šaukštai
Cukrus, 2 šaukštai
Actas, 5 šaukštai
Gaminimas:
Supilti į puodą vandenį, sudėti druską, cukrų, actą ir užvirti marinatą.
Pupeles pavirti 10 min. sudėti į iškaitintus stiklainius. Užpilti marinatu ir pakaitinti 15 min. Tada užsukti stiklainius ir kambario temperatūroje 2 paras.
Ingredientai:
Šparaginės (ankštinės) pupelės, 2 kilogramai
Vanduo, 1 litras
Actas, 1 stiklinė
Druska, 1 šaukštelis
Cukrus, 2 šaukštai
Lauras, truputį
Juodieji pipirai, grūdeliai, truputį
Gaminimas:
Pupeles nuplauname ir supjaustome 2-3 cm ilgio gabalėliais. Juos min. pamerkiame į karštą pasūdytą vandenį. Tuomet išgriebiame ir sudedame į stiklainius. Užpilame nukoštu verdančiu marinatu.
Pasterizuojame verdančiame vandenyje 30-40 min. Stiklainius sandariai uždarome ir apverstus atvėsiname.
Sveikute, pati nesu išbandžiusi, bet visagaliame internete radau šį receptuką:
Ingredientai:
Šparaginės (ankštinės) pupelės, 500 gramų
Vanduo, 1,4 litro
Actas, 1 stiklinė
Lauras, lapeliai, 3 vienetai
Kalendra, truputį
Krapai, truputį
Cukrus, 5 šaukštai
Druska, 3 šaukštai
Gaminimas:
Paruoškite marinatą: Sudėkite prieskonius į verdantį vandenį, minutę pavirinkite.
Pupeles konservuokite nepernokusias, taip jos skanesnės. Pupelių ankštis nuplaukite, nupjaukite galiukus, įdėkite į puodą su vandeniu ir pavirkite 3 min. Po to jas išgrėbkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į švarius stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, uždėkite, bet neužsukite dangtelius. Stiklainius taip kaitinkite pusvalandį verdančiame vandenyje, tuomet užsukite ir palikite kol atšals.
Jeigu pupelės nepernokusios, jas galima į stiklainius sudėti ir nevirtas. skonį, į marinatą galite įdėti dar ir česnako skiltelę, lapelių, kvapiųjų pipirų.
Norejau paklausti,gal kuri zinote siu pupeliu misraine ziemai? Noreciau,kad butu be pomidoru...