Įdaras: Svogūnai - 2 vnt. Sviestas (kepimui)
- 15 g Lašiniai (rūkyti arba sūdyti) - 300 g Džiūvėsėliai - 3 valg. šaukšt.
Paruošimas: 1. Pieną pašildykite. Truputį pieno
atskirkite ir ištirpinkite jame mieles. 2. Į mielių
mišinį supilkite likusį šiltą pieną, suberkite cukrų, druską
ir išmaišykite. 3. Įmuškite kiaušinį ir įmaišykite
miltus. Tešlą gerai išminkykite ir palikite šiltoje vietoje
kilti 20 minučių. 4. Kai tešla pakils, ją dar kartą
paminkykite ir vėl kildinkite 20 minučių. 5.
Paruoškite varškės įdarą. Varškę sumaišykite su kiaušiniu,
cukrumi, druska, šafranu ir cinamonu. 6. Jei norėsite
lašinukų įdaro, nulupkite ir kubeliais supjaustykite
svogūnus ir apkepkite juos svieste. 7. Kai svogūnai
pagels, dėkite smulkiais kubeliais pjaustytus lašinukus ir
pakepinkite. Kai lašinukai paskrus, pabarstykite pipirų,
atvėsinkite ir sumaišykite su džiūvėsėliais. 8. Kai
tešla pakils, iškočiokite 1,5 cm storio tešlos blyną, ant jo
paskirstykite varškės įdarą ir susukite vyniotinį. 9.
Vyniotinį supjaustykite 3 cm storio riekelėmis, sudėkite jas
ant sviestu išteptos skardos ir palikite 10 minučių, kad
pakiltų. Po to patepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite
cukrumi. 10. Bandelėms su lašinukais iškočiokite
nedidelius, maždaug 10 cm skersmens, blynelius. Ant jų
dėkite po šaukštą lašinukų įdaro ir užlenkite kraštus taip,
kaip gamintumėte kibinus. Viršų patepkite kiaušinio
plakiniu. 11. Bandeles šaukite į 180-200 laipsnių
karščio orkaitę ir kepkite, kol iškils ir apskrus, apie
30-45 minutes. Skanaus 😀 Labai lengvas receptukas ir
skanios bandelės 😀
03. Feb 2010, 15:54
tai gal parasyk ta receptuka.
03. Feb 2010, 15:49
Va, man labai patiko iš "Susitikime virtuvėje" bandelių
receptas 😀 👍
12. Sep 2009, 08:45
Aciu uz receptuka, tikrai labai geras 😉
05. Sep 2009, 21:35
man sitas teslos receptas labai patinka,bet as darau
vyniotini , iskociota tesla istepu uogiene(juoduju serbentu)
ir suvinioju,tada patepu kiausino plakiniu ir kepu kaip
nurodyta zemiau.😀
05. Sep 2009, 18:53
Reikalingi produktai:
250 g miltų, 20 g mielių, 125 ml pieno, 50 g tirpinto
sviesto, 2 šaukštai cukraus, žiupsnis druskos, 4–5
obuoliai.
Mieles ir cukru istirpinti pasildytame piene,druską
sumaišyti su miltais ir sudeti i istirpintas mieles, bei
supilti islydita sviesta tesla minkyti kad butu minksta bet
neliptu prie ranku, ir pastatyti šiltai kol pakils tesla.
Paskui tešlą iškočioti, išspausti maždaug 10–12 cm.
skersmens apskritimus.I Kiekvieno apskritimo viduri prideti
sutarkuotu obuoliu sumaisytu su cinamonu bei cukrumi,
suformuoti norimos formos bandele. Bandeles patepti
kiausinio plakiniu ir sudėti į miltais pabarstytą skardą ir
laukti, kol per 20 minučių jos pakils. Kepti apie 15
minučių, kol bandelės taps gražiai rusvos.😀
05. Sep 2009, 17:15
Gal zinote kokiu bandeliu receptu? 😀
Slapukai, įskaitant trečiųjų šalių slapukus, naudojami siekiant pagerinti ir pritaikyti šios svetainės turinį vartotojų poreikiams. Toliau naršydami šioje svetainėje sutinkate naudoti slapukus.
SutinkuSužinokite daugiau
Tešla:
Pienas - 0.5 l
Šviežios mielės - 30 g
Cukrus - 2 valg. šaukšt.
Druska - žiups.
Kvietiniai miltai - 1 kg
Kiaušiniai - 1 vnt.
Kiaušinis (bandelių tepimui) - 1 vnt.
Curkus (apibarstymui) - 1 valg. šaukšt.
Pagrindinė dalis:
Varške - 500 g
Šafranas - truputis
Cukrus - 3 valg. šaukšt.
Kiaušiniai - 1 vnt.
Druska - žiups.
Cinamonas - žiups.
Įdaras:
Svogūnai - 2 vnt.
Sviestas (kepimui) - 15 g
Lašiniai (rūkyti arba sūdyti) - 300 g
Džiūvėsėliai - 3 valg. šaukšt.
Paruošimas:
1. Pieną pašildykite. Truputį pieno atskirkite ir ištirpinkite jame mieles.
2. Į mielių mišinį supilkite likusį šiltą pieną, suberkite cukrų, druską ir išmaišykite.
3. Įmuškite kiaušinį ir įmaišykite miltus. Tešlą gerai išminkykite ir palikite šiltoje vietoje kilti 20 minučių.
4. Kai tešla pakils, ją dar kartą paminkykite ir vėl kildinkite 20 minučių.
5. Paruoškite varškės įdarą. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, druska, šafranu ir cinamonu.
6. Jei norėsite lašinukų įdaro, nulupkite ir kubeliais supjaustykite svogūnus ir apkepkite juos svieste.
7. Kai svogūnai pagels, dėkite smulkiais kubeliais pjaustytus lašinukus ir pakepinkite. Kai lašinukai paskrus, pabarstykite pipirų, atvėsinkite ir sumaišykite su džiūvėsėliais.
8. Kai tešla pakils, iškočiokite 1,5 cm storio tešlos blyną, ant jo paskirstykite varškės įdarą ir susukite vyniotinį.
9. Vyniotinį supjaustykite 3 cm storio riekelėmis, sudėkite jas ant sviestu išteptos skardos ir palikite 10 minučių, kad pakiltų. Po to patepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukrumi.
10. Bandelėms su lašinukais iškočiokite nedidelius, maždaug 10 cm skersmens, blynelius. Ant jų dėkite po šaukštą lašinukų įdaro ir užlenkite kraštus taip, kaip gamintumėte kibinus. Viršų patepkite kiaušinio plakiniu.
11. Bandeles šaukite į 180-200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite, kol iškils ir apskrus, apie 30-45 minutes. Skanaus 😀
Labai lengvas receptukas ir skanios bandelės 😀
tai gal parasyk ta receptuka.
Va, man labai patiko iš "Susitikime virtuvėje" bandelių receptas 😀 👍
Aciu uz receptuka, tikrai labai geras 😉
man sitas teslos receptas labai patinka,bet as darau vyniotini , iskociota tesla istepu uogiene(juoduju serbentu) ir suvinioju,tada patepu kiausino plakiniu ir kepu kaip nurodyta zemiau.😀
Reikalingi produktai:
250 g miltų, 20 g mielių, 125 ml pieno, 50 g tirpinto sviesto, 2 šaukštai cukraus, žiupsnis druskos, 4–5 obuoliai.
Mieles ir cukru istirpinti pasildytame piene,druską sumaišyti su miltais ir sudeti i istirpintas mieles, bei supilti islydita sviesta tesla minkyti kad butu minksta bet neliptu prie ranku, ir pastatyti šiltai kol pakils tesla. Paskui tešlą iškočioti, išspausti maždaug 10–12 cm. skersmens apskritimus.I Kiekvieno apskritimo viduri prideti sutarkuotu obuoliu sumaisytu su cinamonu bei cukrumi, suformuoti norimos formos bandele. Bandeles patepti kiausinio plakiniu ir sudėti į miltais pabarstytą skardą ir laukti, kol per 20 minučių jos pakils. Kepti apie 15 minučių, kol bandelės taps gražiai rusvos.😀
Gal zinote kokiu bandeliu receptu? 😀