Daržovių konservavimas žiemai

06. Aug, 09:28

Sveikutes mamytes.Aisku tokia tema gal jau buvus,bet nesuradau pajieskoje,tad gal atnaujinsiu jai ka?Dabar prasidejas darzoviu vakavimas ziemai-pats ikarstis.Noreciau paklausti kaip jus jas koncervuojat ir gal kas zinot kokiu navatnu paruosimo budu.Pati galiu pasidalinti jai ka -agurku vakavimo su garstyciomis receptu.Reik 1-litr vandens,250gr -acto,500gr cukraus,3saukstu-druskos,3saukstu-garstyciu astiuju.Galima tuo marinatu 3kartus uzpilimus daryti,o jai nesinori reik kaitinti APIE 20MIN.Zinokit tikrai super skonis.Dabar nesenai esu isgirdus kad daro dar su raudonu serbentu uogomis,bet nezinau kaip dariti.Gal kas esat taip darius.Pati tai dar esu dariu kelis kartus su geltonom slyvitem.Taigi mamytes kaip jus dar paruoset darzoves ziemai(nebutinai agurkus)kokias misraines dar gaminat?Ar darot taipat pomidorus su zelia ziemai.Aciu uz mintis.

13. May 2012, 22:47

Oi dar pirma reikia sulaukti tų pomidorų, o receptukas tikrai geras atrodo 😀

13. May 2012, 22:33

sveikos, ir as pasidalinsiu savo receptuku, as darau pomidoru padaza, taigi mum reikes:
pomidoru (kiek turit prinokusiu)
ziupsnelis druskos, pipiru,
galvute cesnako
sviezio baziliko
krapu
petrazoliu
pomidorus nuplauname, perpjauname i keturias dalis i sudedame i puoda, uzviriname tada sudedame visus likusius ingridientus ir viska verdame apie valanda laiko, tada atvesiname, viska sutriname blenderiu supilame i nedidelius stiklainius ir 20 min. pakaitiname.

12. Aug 2010, 21:59

marinuoti anytos burokeliai.reikes:
4kg virtu buroku
1,5kg pomidoru pjaustytu kubeliais
0,5kg paprikos ir tiek pat svogunu
200 gr cesnako bei tiek pat cukraus
60 gr druskos
1 stikline acto
0,5 litro aliejaus.

burokus sutarkuojame su burokine tarka, sudedame svogunus, paprika, ir likusius ingridientus. statome ant dujines ir verdame. kai jau burokeliai uzverda kaitinti dar 45 min.likus 10 minuciu iki kaitinimo galo sudeti cesnakus. vakuojam ir i lentynas.

tinka sriubai, garnyrui, salotoms. tikrai skanu, o svarbiausia pirkti nereikia 😀

12. Aug 2010, 15:03

mamukas,ir as taip darau visko po sauksta ant litro😀

12. Aug 2010, 15:02

Labai saunus marinuoti agurkeliai net pagal mano mociute:0
tagi
2 litrai vandens.-
3saukstai druskos
2 cukraus
1esencija.
i stiklainio dugna,krapu,cesnako serbentu lapu,vysniu lapu.
SKANAUS.

12. Aug 2010, 14:41

labai parastas agurku vakavimas: trilitriniui reikes
3 valg. saukstu druskos
3 valg saukstai acto
3 valg saukstai cukraus
2 valg saukstai vakavimui skirto prieskoniu misinio.

nuplove agurkus sudedame i verdanti vandeni ir pakaitiname, kol siek tiek suminkstes arba pakeis spalva. tada juos istrukiame kad pravestu. tuo tarpu sudedame visus ingridientus i stiklainius ir sudedame agurkus. paskui uzsikaitiname vandens ir uzpilame ant taip paruostu agurku. uzvakuojame ir apverciame. uzdengiam ir laikom apverstus para laiko. paskui i lentynas ir laukiam ziemos 😀 skanaus

12. Aug 2010, 14:37

zinoma galima deti ir pariku ir pomidoru i jas, cia kaip kas megsta. mes labaiu kertam agurkus 😃

11. Aug 2010, 10:24

butinai darysiu tokias salotas,manau skanu bus ziema😀

10. Aug 2010, 10:57

noreciau pasidalinti labai parastu agurku salotu receptu. kai agurkai buna perauge ir netinka vakavimui, tai puiki iseitis. taigi reikes
5kg agurku, 1,5kg svogunu, 3 valgomi saukstai druskos, krapu, petrazoliu ir cesnako pagal skoni.
viska supjaustome ir pabarstome druska.padedame stoveti apie 10 val. as palieku nakciai. paskui ipilti stikline aliejaus ir 50 gr. acto. sudeti i puoda ir pastatyti kaitinti. kaitinama tol, kol darzoves suminksteja ir pradeda virti. tada sumazinam ugni ir dedam i stiklainius. viskas skanaus 😀 tinka prie mesos, zuvies, paukstienos ir kitu megiamu patiekalu

neri neri 06. Aug 2010, 09:56

štai mano naujausias agurkų marinavimo būdas : 1 litrui vandens 5 šaukštai cukraus ,1 šaukštas druskos ,100g acto ,prieskonių kokių patinka ,agurkus reikia nuplikyti verdančiu vandeniu ,sudėti į stiklainius ir du kartus užpilti marinatu .

06. Aug 2010, 09:28

Sveikutes mamytes.Aisku tokia tema gal jau buvus,bet nesuradau pajieskoje,tad gal atnaujinsiu jai ka?Dabar prasidejas darzoviu vakavimas ziemai-pats ikarstis.Noreciau paklausti kaip jus jas koncervuojat ir gal kas zinot kokiu navatnu paruosimo budu.Pati galiu pasidalinti jai ka -agurku vakavimo su garstyciomis receptu.Reik 1-litr vandens,250gr -acto,500gr cukraus,3saukstu-druskos,3saukstu-garstyciu astiuju.Galima tuo marinatu 3kartus uzpilimus daryti,o jai nesinori reik kaitinti APIE 20MIN.Zinokit tikrai super skonis.Dabar nesenai esu isgirdus kad daro dar su raudonu serbentu uogomis,bet nezinau kaip dariti.Gal kas esat taip darius.Pati tai dar esu dariu kelis kartus su geltonom slyvitem.Taigi mamytes kaip jus dar paruoset darzoves ziemai(nebutinai agurkus)kokias misraines dar gaminat?Ar darot taipat pomidorus su zelia ziemai.Aciu uz mintis.