Kalakutienos kotletukai Kalakutienos farsas (tikrai nebrangu ir visai nieko)- kokie 600 gr. pora-trejeta kiausiniu; sauja aviziniu dribsniu; druskos, prieskoniu. Sumaisyti. Pradzioje dar mirkydavau dribsnius piene, dabar nebe- normaliai. Kepu extra virgin alyvuogiu aliejuje. Pieniška" kruopų košė 200 ml pieno mišinuko 2 šaukštai ryžių 1-2 šaukštai saldesnių vaisių sulčių arba tyrelės Daržovių, bulvių ir mėsos košė 1 nedidelė morka 1 kopūsto lapas arba 1-2 "šakelės" kalafioro 1 nedidelė bulvė 20 - 30 g jautienos šaukštelis sojos kukurūzų ar alyvų aliejaus Kruopų ir vaisių košė 90 ml vandens šaukštas avižinių dribsnių keletas vyšnių ar slyvų pusė šaukštelio aliejaus Uogas sutrinkite šakute ir sudėkite į jau išvirtą karštą košę. Viską gerai išmaišykite.
saunu kad patiko😀
rafaelo skanu tikrai,tik naudojau vandens darant rutuliukus,lipo prie ranku,,
Tikrai rafaelo labai paprasta padaryti😀
mm mane sudomino rafaelo 😃
Ner uz ka😀
kaip faina 😀 butinai nusikopijuosiu, kai jau reiks praves 😀 aciu 😃
MOLIŪGŲ SRIUBA:
Moliūgo (nemažai, nes tai pagrindinė daržovė)
kitų daržovių (aš dedu: nedidelę bulvę, morką, kopūsto)
pieno (mažesniems galima naudoti adaptuotą mišinuką arba mamos pienuką)
truputį druskos ir muškato riešuto (mažesniems galima ir nedėti)
Šiek tiek pasūdytąme vandenyje išverdu gabaliukais supjaustytas daržoves. Baigus virti maždaug pusę skysčio nupilu ir pripilu pieno tiek, kad sriubos tirštumas tiktų vaikui (vieni mėgsta tirštesnes, kiti - skystesnes sriubytes). Pašildau ir valgome. Mažesniems daržoves galima sutrinti - labai mažiukas iki tyrelės, tik mažiukams - stambiau, kad liktų ką ir pakramtyti
Šokoladinė ryžių košė
1 stiklinė ryžių,
4 stiklinės pieno,
pusė arb. šaukštelio druskos
Priedai:
1 šaukštas cukraus,
kakava pagal skonį,
sviesto apie 1-2 šaukštus
Ryžius išvirti, nuvarvinti. Sukrėsti į karštą pasūdytą pieną ir, maišant, virti ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Įberti cukraus. Į pabaigą įberti truputį kakavos miltelių. Galima patiekti baltą košę, o ant viršaus pabarstyti šokolado drožlėmis.
Garuose troškinti kotletukai (vaikams)
100 g. jautienos (ar kitos mėsos)
1 riekelė batono
1/5 stiklinės miltų
1 kiaušinio baltymas
truputis druskos
Jautieną 2 kartus sumalkite kartu su piene išmirkyta batono riekele, pasūdykite ir įmaišykite išplaktą kiaušinio baltymą. Suformuokite nedidelius kukulius. Juos sudėkite į sviestu pateptą puodelį, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite ir įstatykite į kitą puodelį su verdančiu vandeniu. Troškinti 40 min. Iš taip pat paruošto faršo galima formuoti mažučius kukuliukus ir dėti į verdantį vandenį (sriubą). Virti 10-15 min.
Kokteiliukas😀0,5 stiklinės pieno,
3 v š ledų,
1 v š sirupo,
Vaisių gabalėliai
Nuskustas 3 morkas sutarkuojam su bulvine tarka uzpilam 1šaukštu aliejaus ir užpilti jogurtu.
Morkyčių košė pasidaro puri ir labai skani, galit smalyžiams truputi cukriuko pabarstyti.
o svarbiausia greitai paruošiami😀
Sausainiu pudingas
40-50 g sausainiu (paprastu kvadratiniu)
20 g cukraus
10 g sviesto
kiausinio
200 g pieno
Sausainius sutrupinti ir sumaisyti su pienu. Istrinti sviesta bei kiausinio tryni ir sudeti i sausainiu mase. Gerai ismaisyti. Kiausinio baltyma isplakti ir supilti i mase. Pudingo tesla pilti i sviestu ar aliejum istepta skarda. Kepti orkaiteje arba virti garuose 45 min.
"Rafaelos" is varskes Jei kam idomu,tai parasysiu receptuka:
Reikes : 200g. liesos varskes, 200g. kokosu drozliu,150g. cukraus ir biski riesutu.
Varske gerai istrinti su cukrumi, biski padet kokosu drozliu.Viska gerai ismaisyti. Is mases darom nedidelius rutuliukus,i vidu dedam riesuta.Paskui rutuliukus apvoliot kokosu drozlese ir padet i saldytuva valandai. Skanaus!
Kalakutienos kotletukai
Kalakutienos farsas (tikrai nebrangu ir visai nieko)- kokie 600 gr.
pora-trejeta kiausiniu;
sauja aviziniu dribsniu;
druskos, prieskoniu.
Sumaisyti. Pradzioje dar mirkydavau dribsnius piene, dabar nebe- normaliai. Kepu extra virgin alyvuogiu aliejuje.
Pieniška" kruopų košė
200 ml pieno mišinuko
2 šaukštai ryžių
1-2 šaukštai saldesnių
vaisių sulčių arba tyrelės
Daržovių, bulvių ir mėsos košė
1 nedidelė morka
1 kopūsto lapas arba
1-2 "šakelės" kalafioro
1 nedidelė bulvė
20 - 30 g jautienos
šaukštelis sojos
kukurūzų ar alyvų aliejaus
Kruopų ir vaisių košė
90 ml vandens
šaukštas avižinių dribsnių
keletas vyšnių ar slyvų
pusė šaukštelio aliejaus
Uogas sutrinkite šakute ir sudėkite į jau išvirtą karštą košę. Viską gerai išmaišykite.