Gimdymas Kaune

06. Dec, 01:32

Sveikos kauno mamytes! ;) Kur ruosiates gimdyti ? ka manote apie Krikscioniu ,motina ir vaikas, mazylio gimdymo namus? as skaiciau,kad krikscioniu gimdymo namuose uz naturaluma, jokiu vaistu nieko, nebent labai labai reikia? kaip ten istikruju? as kai bijau skausmo tai noreciau vaistuku tikrai :D ka patartumete kur geriau ,gal vienoi is mano vardintu jau esate gimdziusios?

02. Jan 2013, 19:48

Aš manau, kad abortus daro visur ir bent jau kiek teko girdėti.

02. Jan 2013, 14:54

Aš žadu Mažylyje gimdyti, mažiausiai girdėjau blogų atsiliepimų gal dėl to ir susigundžiau, beto manau kad labai daug ką duoda pamaina kuri dirba nu bet žiūrėsim kaip čia bus,aš jau apsisprendžiau kad juose gimdysiu.
Motina ir Vaikas klinikos atsisakau iškart kadangi ten daro ir abortus man tai yra kraupu, tokiuose gimdymo namuose gimdyt neketinčiau, beto skaičiausi apie ją prastų atsiliepimų aišku kaip ir visur yra visokių.

09. Dec 2012, 23:13

Beje, turbut kils klausimas is kur as zinau, kad daktare nepastebejo, jog mano sunelis pastriges. Mano vyras dalyvavo gimdyme, as nieko jau nebegirdejau, jis stengesi mane paskatinti suimti save i rankas, kad nepasiduociau panikai. Jis girdejo, kaip Birzietis tai daktarei rase velniu: "Kaip tu galejai nepastebeti, kas cia darosi!", o ji atsake, kad jos manymu cia jai viskas normalu atrode... Gaila, nezinau jos pavardes, zonau tik kad jauna tokia sviesiais trumpais plaukais ir atejusi apziureti per saremius nuolat maivesi, man ji is karto nepatiko.

09. Dec 2012, 23:02

Skausmo as nepakenciu visa gyvenima, alpstu net, gali net panikos priepuolis istikti, tad gimdyti vaziavau i Klinikas, emiau epidura. Epidura padare puikiai, jo deka saremius prasnaudziau, o kai kaklelis buvo 10 cm, pradejau stumti, bet... ir prasidejo kosmaras... Tiesa, nuvaziavom su zaliais vandenim, nors vaikutis nepernesiotas, bet uztat nestumo metu menesi buvau gulejusi klinikose del vaisiaus vandenu infekcijos, o po to del inkstu uzdegimo, tad buvau gavusi labai daug vaistu. Taigi, stumimas uztruko 4 valandas, nes daktare nepastebejo, jog vaikas pastriges. Liepia stumti, stumiu, vaikas neina, na tai palikdavo mane pasedeti, po to vel ateidavo, liepdavo stumti, tai taip kamavausi 3 valandas, kol 7.30 ryte keitesi pamaina ir mano gimdyma (ACIU DIEVUI IR BIRZIECIUI) pereme Birzietis. jam esu dekinga uz sekmingai pasibaigusi gimdyma. Jis pats po gimdymo pasake "dziaukites, kad gimdete cia klinikose, nes antraip neaisku kaip butu pasibaige". Sunelis be vandenu isbuvo 11 valandu ir jei dar valanda butu negimes, butu teke panaudoti vakuuma. Pagal viska reikejo daryti CP, bet jau buvo per velu, nes vaikelis buvo pastriges pusiaukeleje, tad butu teke ji traukti atgal i gimda. O pastrigo man jis del per auksto prieskalnio, t.y. tokia mano gimdymo taku fiziologija. Viskas, jei kada turesiu antra vaika, del gimdymo tarsiuosi is anksto pas rimta specialista, bet aisku TIK klinikose. Beje, po gimdymo man nugara skaudejo siaubingai, rytais vos is lovos pakildavau, jau nekalbu apie tai kai reikedavo vaikeli is lovytes pakelti... Bet skaudejo man ne nuo epiduro, o nuo del nestumo pertempto stuburo ir jo raumenu. Isejau 10 masazu kursa ir mano nugaryte kaip nauja 😃 taigi, kurioms po gimdymo skauda nuagara, neskubekit nurasyti epidurui 😉 beje, dziaugiuosi, kad emiau epidura, nes pailsejau per saremius pries toki sunku 4 valandu stumima, nejauciau skausmo kirpimo ir siuvimo metu, o sukarpe mane ir suade tai kaip sena kojine 😃 O vaikeliui epiduras nepadare jokios itakos, gime sveikas ir judrus, is karto pradejo verkti 😀 Dabar jam 6 menesiai ir jau mokinasi ropoti 😃

09. Dec 2012, 20:29

nu cia tai situacija 😃

08. Dec 2012, 18:20

man patiko Mazylio gimdymo namai kur beveik pries 9metelius pagimdziau dukryte

08. Dec 2012, 17:57

Zodziu mergaites 😃 😃 😃 ilga istorija, vakar pradejau kruajuoti, isigandau,kad persileidimas, isveze greitoji,pagulde i antra ligonine , padare tyrimus, pasake,kad as ne nescia, bet kazkoks taskiukas matos, sake kad gal nescia bet nesimato , nes per anksti matyti, nors testas tikrai buvo teigiamas,o poliklinikoje gyd. Simkuniene sake, kad man jau 2men (bet nedare ehoskopo, tik pirstais "uzciuope"), buvo ir simptomai , svaigo galva labai, pykino, atpilinejau, net kojos pradejo tinti ,tai kas man gali buti?
Antroi ligoninei taip nepatiko, gydytojas Dauksa apreke , visada buvo suruges, piktas, visada zemno, vos ne as ne jo lygio, kol draaugas nepakalbejo su juo tol toks ir buvo, draugui visai kitoks buvo ir kalbejo normaliai ir pasiule pagulet, dar man sake, ko as atvaziavau su greitaja? 😃 blemba atrodo seip, su greitaja atvaziavau ,nes susirgau menesinem 😃 😃 😃

07. Dec 2012, 18:20

Simona, ne, nenormalu, greičiau skubėk pas gyd. Kraujingų išskyrų gali būti iki 5 sav. vos vos, kai įsitvirtina nėštumas, bet nė vėliau. linee, man šiandien taip galvą skauda, tai ėmiau vaistų, nepadėjo net kava ☹ Bet toks šlykštus skausmas, kad eina sau ☹

07. Dec 2012, 14:51

Man irgi skausmas uzeina iki pykinimo ir jei jau pajauciu kad pradeda skaudet turiu iskart isgert vaistu,nes jei isiskauda tai tada jau niekas nebepadeda ir kankinuosi tada ilgai.

07. Dec 2012, 14:25

o normalu cia,kad siandien pas mane issikyros su krauju? kraujo vos vos mazai , skambint gydytojai,eit pas ja ar normalu cia? skaiciau,kad normalu 7 savaite taip buna, man 9 kazkur , isigandau ☹

07. Dec 2012, 12:33

Simona, ne visoms padeda tas nuskausminimas, kai duoda epidūrą, man tarkim į stuburą dūrė gal 10 kartų ir vis nuskausmino, bet aš viską jaučiau, nes niekaip nepataikė kur reikia, o dūrė tikrai profai ir sakė jiems tai pirmas atvejis, kai šitaip nepataiko ... Man nugarą dar ir dabar žiauriai skauda, kai reikia atsitiesti, o kokį mėnesį po gimdymo apskritai buvo sunku judėti, nes nuolat skaudėjo nugarą, tai nežinau ar verta taip kankintis, kad mažiau skaudėtų gimdymo metu. Epidūras tikrai kenkia vaikučiui, juk logiškai mąstant tai ten suleidžia itin stiprius vaistus, o jie nukeliauja pas vaikelį, tai kaip gali nekenkti? 😃 Maniškė parą laiko nuolat miegojo po gimimo, sakė nuo epidūro. linee, man irgi po gimdymo dažniau skauda galvą, bet tas skausmas toks įdomus, tarsi kažkas smelkia, kartais net iki vėmimo, tuo pačiu tuo metu ir būna kritęs kraujo spaudimas, o anksčiau jis buvo pas mane visada normalus, padeda paprastai kava, bet ne visada, kartais imu paracetomolio net.

07. Dec 2012, 12:24

Man dare epidiura. Gal buciau pagimdzius ir be jo, bet tiesiog mano situacijoj tai rekomendavo gydytojai. Nors labai bijojau to durio i nugara, bet is tikruju nieko nepajauciau, nes pries tai nuskausmino ir net nesireagavau i duri. Aisku epidiuras gali turet nemazai pasekmiu tolimesniame gyvenime. Man po gimdymo padaznejo galvos skausmai panasus i migrena, bet negaliu pasakyt ar nuo to, ar ne nuo to.

07. Dec 2012, 11:48

beveik 9 😉
As tai skaiciau,kad nepakenkia niekuo ta epidiuras, bet visur skirtingai raso 😀

06. Dec 2012, 23:45

visi mes bijom to ko nesam patyre 😃 as taipat labai bijojau ir tikrai isivaizdavau baisiau,po gimdimo skaudejo man nugara be epidiurinio,o nenoriu pagalvot kaip butu skaudeje po jo.kiek skaiciau tai su juo galima ir vaikuciui pakenkti,nezinau tiesa cia ar ne.kad ir kiek besakytumem vistiek bijosi,bet nesusiteik gimdyt su vaistais,gydytojai matys ar tau ju reikia ar ne 😀 o kelinta tau savaite?

06. Dec 2012, 23:38

Na drauge gimde ir sake,kad uzsaldo ,kai leidzia vaistus i nugara,bent jai taip buvo 😀
ai, as visada bijau kol nesuzinau koks tai jausma 😃 bloga savybe😀

06. Dec 2012, 23:19

Man davė epidūrą dėl cp, tai vien dėl to niekam nelinkėčiau jokių nuskausminamųjų į stuburą, nes poveikis lieka labai ilgam ir gal net visam gyvenimui dažniausiai.

06. Dec 2012, 23:12

Nors as ne is Kauno bet perskaiciau tema,Simona kodel iskarto nusistatai kad noresi vaistu?aisku visko buna negaliu sakyt daktarai patys mato ar tau reikia epidiurinio ar nereikia.Man pirmadieni prasidejo saremiai nuo pirmadienio iki penktadienio naktim nebemiegodavau.Bet iskart buvau visiems pasakius kad gimdysiu be vaistu.as atvaziavau i gimdykla kai man buvo 7 cm prasiveres kaklelis jau butu buve pervelu leisti vaistus,ir gydytoja atejus pas mane i palata sako ooo kokia mamyte linksma su tiek kakleliu prasiverusiu,aisku skausmas yra bet nereikia nusiteikti iskarto kad man ju reikes,skauda kai juos leidzia (pasakojo drauge) labai ilga adata sukisa tau i stubura tai patikek jausmas nekoks,aisku skauda bet viska pamirsi kai laikysi savo angeleli.del ju verta iskesti viska 😀

06. Dec 2012, 22:06

Simona, nėra žmogaus, kuris nebijotų skausmo, bet gerai pagalvok ar neverta pakentėti tų skausmų, kurie iš tiesų nėra jau tokie siaubingi ir nereikia nusistatyti iš anksto, nes nežinai kaip tau bus ir ar tikrai jau taip skaudės. Nors man darė cp, bet prieš tai jaučiau sąrėmius, o man šiaip parengiamieji buvo nuo 25 sav. ir kartais labai skaudūs, kad net jausdavau, jog sąmonės netenku, bet labai greit praeidavo ir viską iškenčiau, nors tikrai nesu iš tų kantriųjų. Man po cp labai greit išėjo narkozė ir 2 val. gulėjau su siaubingais skausmais, bet iškenčiau, nors jau ir verkiau, ir rėkiau, ir keikiau, bet nėra ten nieko neiškenčiamo.

06. Dec 2012, 14:07

Gimciau pas Gembeckiene, su niekuo nesitariau, akusere turejau puikia, geresne net nei puikia 😀 nuostabia 😀 o po gimdymo priziurejo Bagusyte.

06. Dec 2012, 14:00

O pas kokia gydytoja ? 😀

06. Dec 2012, 13:53

Labukas, as gimdziau klinikose. labai patenkinta buvau ir personalu, ir aplinka, ir prieziura po gimdymo. Antrakart irgi rinkciausi tik klinikas, vien todel, kad tai yra auksciausio lygio gydymo istaiga, ir bet kokiu atveju, jei tik kas negerai is bet kurios ligonines veza i klinikas tiek gimdyve tiek naujagimi.

06. Dec 2012, 13:32

Sveikos kauno mamytes! 😉 Kur ruosiates gimdyti ? ka manote apie Krikscioniu ,motina ir vaikas, mazylio gimdymo namus? as skaiciau,kad krikscioniu gimdymo namuose uz naturaluma, jokiu vaistu nieko, nebent labai labai reikia? kaip ten istikruju? as kai bijau skausmo tai noreciau vaistuku tikrai 😃
ka patartumete kur geriau ,gal vienoi is mano vardintu jau esate gimdziusios?