Sveikos, šioms Kalėdoms kepsiu įdaryta 9,4 kg kalakutą, kurio gyvenime nesu kepus ir nelabai įsivaizduoju kaip tai padaryti, internete nėra jau taip daug variantų, todėl prašau jūsų pagalbos, visgi išbandyti receptai vertingesni :) Ačiū
Sveikos, šioms Kalėdoms kepsiu įdaryta 9,4 kg kalakutą, kurio gyvenime nesu kepus ir nelabai įsivaizduoju kaip tai padaryti, internete nėra jau taip daug variantų, todėl prašau jūsų pagalbos, visgi išbandyti receptai vertingesni :) Ačiū
as irgi nemirkysiu gal 😀
ziuriu gana daug receptu su mirkymu pasudytam vandeny su prieskoniais, bet as dar neisdrysau bandyt 😀
visai neblogas receptas 😀
Gavosi grazus kalakutas 😀 zinau vieni deda jau pakepintas, o kiti zalias. Net nzn kaip geriau 😀 sugundei cia mane, reikes dar pasikapstyt po interneta, gal ka idomaus rasiu
http://segebute.blogspot.com/2010/11/keptas-kalakutas.html
oj kazkaip idomiai nukopino, pala nuoroda idesiu
Kepimo trukmės lentelė:
Kalakuto svoris: Kepimo laikas neprikimšus: Kepimo laikas prikimšus:
5-7 kg 3-3,5 val. 4-4,5 val.
7,5-10 kg 3,5-4 val. 4,5-5 val.
10-11,5 kg 4-4,5 val. 5-5,5 val.
12-13 kg 4,5-5 val. 5,5-6,5 val.
As pamasciau, kad idara butu visai smagu daryti su ryziais ir visokiom darzovem, tada nebereiketu garnyro 😀 Tai tas visas darzoves tada deti zalias ar pakepintas? Ir tau gavosi toks auksinis kalakutas? O kiek laiko kept reikia?
virsu galima aptepti alyvuogiu aliejumi arba po oda prikisti sviesto su prieskoniais. Kiti kloja vidu bekono juostelem
Aj dar 5 min paviriau citrinas, subadziau ir dejau i kalakuto vidu tarp kopustu. Man asmeniskai tie kopustai nepatiko, bet kalakutas buvo super 😀 jei dar ka sugalvosiu parasysiu
Atrodo pagal sita dariau :1 kg reikia : 1 citrinos sulciu, 1 kaupinas saukstelis druskos, 1 nubrauktas saukstelis cukraus, 1 saukstelis garstyciu, 1 saukstas aliejaus, 5 skilteles cesnao, 1 nubrauktas saukstelis cinamono, juoduju ir kvapniuju pipiru. Kiek pamenu, dar sojos padazo dejau. Visa istryniau ir marinavau 2 dienas saldytuve, kas keleta valandu apversdama ir dar itrindama nubegusiu misiniu. Pries kepima, pakepinau raugintus kopustus, kalakuto vidu istepiau minkstu sviestu, sukisau kopustus.
Oi, man irgi reikia patarimu, nes kalakutas yra, o minciu nera 😀
oij labai lauksiu 😉
as pernai kepiau 😀 praversiu veliau uzrasus. As is interneto buvau susirinkus daug variantu ir padariau pagal save 😃
😃 aha pirma reik išsiaiškinti kaip jį padaryti 😃
Sveikos, šioms Kalėdoms kepsiu įdaryta 9,4 kg kalakutą, kurio gyvenime nesu kepus ir nelabai įsivaizduoju kaip tai padaryti, internete nėra jau taip daug variantų, todėl prašau jūsų pagalbos, visgi išbandyti receptai vertingesni 😀 Ačiū