Sveikos:)gal kuri turit savo megstama patiekala kuciu stalui kuri darote kiekvienais metais?gal kuri silkute zino kaip paruosti imantriau...zodziu dalinkimes savo receptais...pas mane siemet ateis anyta tai norisi nustebinti:D
Sveikos:)gal kuri turit savo megstama patiekala kuciu stalui kuri darote kiekvienais metais?gal kuri silkute zino kaip paruosti imantriau...zodziu dalinkimes savo receptais...pas mane siemet ateis anyta tai norisi nustebinti:D
Ryžiai, karšto rūkymo skumbrė, nedidelis svogūnas, konservuoti žirneliai, majonezas, žalumynai, truputis pipirų ir druskos (dažniausiai ryšius įprastai padruskinu, ir papildomai druskos nebereikia). Kartais dar dedu virtą morką, konservuotus kukurūzus papriką - kad mišrainė būtų spalvingesnė.
Marinuota silkė suomiškai
250 gr. silkės filė (aš naudojau filė aliejuje)
1 nedidelis mėlynasis svogūnas
1 nedidelė morka
1-2 a.š. smulkintų krapų
Marinatui:
50 ml. cukraus
100 ml. vandens
40 ml. acto (6 %)
2 lauro lapeliai
5 žirneliai juodųjų pipirų
1 a.š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko)
Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas plonais skridinėliais, užbarstome krapus, ir viską išmaišome. Aš supyliau ir pakelyje su silke buvusį aliejų.
Marinatas. Vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname. Tuomet sudedame krienus ir supilame actą. Kelias minutes paviriname. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai. Skanaus!
Silkė su raugintais kopūstais
silkės filė,
0,5 l raugintų kopūstų,
2 svogūnai,
3- 4 džiovinti baravykai, aliejaus.
Silkę išmirkome. Keptuvėje su aliejumi pakepiname susmulkintus svogūnus, sudedame nuspaustus raugintus kopūstus (jeigu rūgštūs, reikia nuplauti), susmulkintus išmirkytus džiovintus grybus. Truputį patroškiname. Atvėsusius kopūstus sudedame į silkinę, sudedame supjaustytą silkę, papuošiame.
Gal kas pasidalins silkutes receptukais?.. Aciu.
mes ir nevalgom pieno produktu,kiausiniu per kucias.
Aš irgi kažkaip nežinojau, kad negalima per Kūčias naudoti pieno produktų, žinau, kad tik negalima vartoti mėsos patiekalų.
...dar prie virtinuku svogunu padazas. Niam, cia man nuo vaikystes nerealiausias patiekalas 😃
Raudonu burokeliu sriuba su grybais ir virtinukai su dziovintais grybais. Niam niam.
o karstas patiekalas pas jumis buna jei taip ka gaminat???????/
man tai labai skanu silkė kepta su virtais džiovintais grybais ir svogūnais ,viską smulkiai supjaustyti ( kubeliais ) sudėti į keptuvę ,įpilti aliejaus ir kepti kol silkė ir svogūnai suminkštės 😀 kūčių vakarą tai karštas patiekalas ,o jei lieka ,gali būt valgomas kaip šaltas 😀
pyrageliai su grybais, kopustais 😀
silkė su kepta duona:
silkės file
kepta duona kubeliais
poras
smulkinti pomidorai
Tai aisq, viskas gi is vaikystes ateina, pas mus buvo taip kaip dbr yra, todel ir nepagalvojau, kad negalima to, ar ano. O tada sakykit, kaip senovejo gamindavo, kai dar aliejaus nebuvo??tik riebalai.....
PAS MUS YRA GRIEZTAI NEGALIMA NEI PIENO NEI KIAUSINIO NEI MAJONEZO NEI SVIESTO TIK ALIEJUS RIEBALAMS IR MES TO LAIKOMES,NA TIKSLIAU MUSU SEIMA,NES MES PAS VYRO MOCIUTE KUCIAVOJAME...
o silkute su saulegrazom tai paprastai daroma, pakepinami svoguniukai, atskirai pakepinamos saulegrazos, ir dedama ant silkutes 😉 butinai nusivesiu jos pas uosvius, nes pas juos buna visada tradicine silkute, bus paivairinimui 😀
Nzn. kiek ten maniskiai tu tradiciju laikosi, ir kiek ne, bet pamenu nuo vaikystes, visada buvo naudojamas ir pienas, ir kiausinis, ir majonezas, ir riebalas, as net nustebau, kad negalima 😃 tada geriausia iskrovos diena padaryti, nei preska maista valgyti 😃
Mes tai kol kas ,bent jau kol pas tėvus Kūčias sutinkam, jokiuose valgiuose stengiames majonezo, pieno grietinės nenaudoti.Nežinia, kaip bus vėliau, kaip užaugs vaikai ir mes jau savo namuose kūčiavosim.
o as tai neisivaizduoju kuciu be sloksniuotos misraines 😃 sluoksnis burokeliu (marinuotu), majonezo, silkes, ir vel burokeliu majonezo, silkes... o virsu zirneliais papuost 😀
O kur tada? 😀
o mes majoneza naudojam. ne cia nuodeme,deja 😀
Dar prie obuolių ir silkės mišrainės aš dedu pakepintos duonos gabaliukus. O obuolius dedu rūgštesnius,su jais skaniau.O Kūčios man tinka😀Labai mėgstu žuvytę ir silkytę. O kaip tendarosi silkutė su saulėgrąžomis?
Kiek žinau, per Kūčias jokio riebalo,išskyrus aliejų.O va per Kalėdas - tai gali su bet kokiu padažu.😀
Nu pas mus tj islike tas 12 patiekalu, mama visada daro aguonu piena su kuciukais, mmmm...Jau dbr seiles tysta 😀 Daro visad po maza lekstute visko, tj susvalgo, susedam sesiese ir nusluojam stala 😃
bet per kaledas kaip tradicija pas mus SASLYKAS;-))))))))))))))))))
o mes tai laikomes ir majonezo nereikia;-)))))))))))))))))))
isnyks ta kuciu tradicija greitai as manau,kiek daug zmoniu jau seniai nebedaro 12 patiekalu...mes taipogi nedarysim siais metais tiek patiekalu.mesos aisku nevalgysim...
😃 maniskis irgi,bet kankinisu,viena diena pakentes 😃
cia kiekvieno pasirinkimas, man nei adventas nei kucios neturi kazkokiu tradiciju.Aisku darau 12 patiekalu, stengiuosi, kad butu zuvis, silke, kuciukai, bet tai tik iprotis, o ne noras daryt viska teisingai, pagal tradicijas😀 maniskis visvien tik apie mesa nuo pat Kuciu ryto tegalvoja😃
na kiekvienas kuria tradicijas pagal save,arba ju nekuria,cia kiekvieno apsisprendimas 😉 mes bandysime,nors mano vyrui tai irgi tos tradicijos kaip ir nereikia,bet as stengsiuosi 😛
Man tai keista ir gaila, kad Kuciu tradicijos nyksta... Tuoj per Kucias pradesim valgyti tradicine balta misraine, cepelinus ir dar kitus tradicinius, bet ne Kuciu vakarui skirtus patiekalus ☹