Medaus tortas

20. Jan, 09:02

Ingridientai: Tešla Medus - 200 g kvietinia milta - 5 stikl. kepimo milteliai1 - 1 arbat. šaukštel. Sviestas - 200 g Cukraus - 100 g Kiaušiniai - 3 vnt. Įdaras Grietinė - 1 l Želatinos - 2 arbat. šaukštel. cukraus pudros - 5 valg. šaukšt. Citrinos sultys (šviežiai spaustos) - 1 arbat. šaukštel. Grietinėlės - 500 ml Paruošimas 1. teslai pasiruosti,reikia medu ir sviesta sudeti i puoda ir ant mazos ugnies istirpdyti,tada sumusam tris kiausinius sudedam cukru,ir pastoviai maisome ant silpnos ugnies,gavus vientisai masei sudedam kepimo miltelius ir po truputi,maisant supilam 5 stiklines miltu,viska gerai ismaisome mase gaunasi panasi i plastelina kad galetum lengvai kocioti su kocelu,dar palaikom apie 5-10 min ant ugnies,nepamirskit pamaisyti,tesla padedam atsalti. 2. tesla supjaustom i 8 ligias dalis ir iskociojam plonus blynus apie 3 milimetrus plonio(blynus kociokit is karto ant sviestinio popieriaus,lengviau bus nuimti blyna).apsiveskite kad ir su lekste kad butu taisiklingos apvalios formos(neismeskite likusios teslios likuciu iskociokite ja visa ir iskepkite taip pat, trupinimui)iskepkite lakstus orkaiteje bet neperkepkite tik paruduoja ir traukyte,8-tas blynas trupinimui. 3. i grietinele sudekit zelatina kad ji isbringtu,tada grietinele isplakti iki standumo.i grietine sudeti cukraus pudra,citrinos sultis ir maisyti, sudeti grietinele ir vel ismaisyti iki vientisos mases. 4. ataususius blynus pertepti,istepti virsu ir sonus,susmulkintu paskutiniu blinu apibarstyti torto pavirsiu. SKANAUS

25. Jan 2010, 01:19

va panašų darydavo mamelė mano 😀

20. Jan 2010, 21:02

Ingridientai:
Tešla
Medus - 200 g
kvietinia milta - 5 stikl.
kepimo milteliai1 - 1 arbat. šaukštel.
Sviestas - 200 g
Cukraus - 100 g
Kiaušiniai - 3 vnt.

Įdaras
Grietinė - 1 l
Želatinos - 2 arbat. šaukštel.
cukraus pudros - 5 valg. šaukšt.
Citrinos sultys (šviežiai spaustos) - 1 arbat. šaukštel.
Grietinėlės - 500 ml
Paruošimas
1. teslai pasiruosti,reikia medu ir sviesta sudeti i puoda ir ant mazos ugnies istirpdyti,tada sumusam tris kiausinius sudedam cukru,ir pastoviai maisome ant silpnos ugnies,gavus vientisai masei sudedam kepimo miltelius ir po truputi,maisant supilam 5 stiklines miltu,viska gerai ismaisome mase gaunasi panasi i plastelina kad galetum lengvai kocioti su kocelu,dar palaikom apie 5-10 min ant ugnies,nepamirskit pamaisyti,tesla padedam atsalti.
2. tesla supjaustom i 8 ligias dalis ir iskociojam plonus blynus apie 3 milimetrus plonio(blynus kociokit is karto ant sviestinio popieriaus,lengviau bus nuimti blyna).apsiveskite kad ir su lekste kad butu taisiklingos apvalios formos(neismeskite likusios teslios likuciu iskociokite ja visa ir iskepkite taip pat, trupinimui)iskepkite lakstus orkaiteje bet neperkepkite tik paruduoja ir traukyte,🤓tas blynas trupinimui.
3. i grietinele sudekit zelatina kad ji isbringtu,tada grietinele isplakti iki standumo.i grietine sudeti cukraus pudra,citrinos sultis ir maisyti, sudeti grietinele ir vel ismaisyti iki vientisos mases.
4. ataususius blynus pertepti,istepti virsu ir sonus,susmulkintu paskutiniu blinu apibarstyti torto pavirsiu.

SKANAUS