Naminis tortas

26. Aug, 04:32

Prasau jusu pagalbos mamytes,nes mano suneliui uz triju savaiciu bus pirmasis jubiliejus.Tad ta proga noriu padaryt namini torta.Kuri as darau namie jau biska nusibodo.Tai gal jus turit kokiu tortuku receptuku iar ideju.AČIU visom mamytem:)

26. Aug 2009, 22:55

o as darau jogurtini tortuka. Jei domina:
2 pakeliai paprastu sausainiu,
1lt jogurto,
pakelis zelatinos,
dziovintu vaisiu(pagal skoni)
pakelis sviesto
ir zeles(cia jau kiek norisi spalvu tiek 😀)

Sausainius susmulkinti ( as sutrinu visiskai smulkiai) Ant ju supilti tirpinta sviesta ir stiklineje vandens tirpinta zele(ne zelatina, ji dedasi veliau) Viska ismaisyti ir iskloti formos dugna. Palaukti kol nors kiek sustings(kad greiciau butu dedu i kamera) Tada jau pilu sluoksni vienokios spalvos zele(gaminimas kaip nurodo ant pakelio) siek tiek dedu dziovintu vaisiu, riesutu(galima ir svieziu vaisiu, uogu) vel palauki kol sustingsta. Jogura maisau su zele (skonis jau koks nori kad butu, ir gaminimas kaip ant pakelio nurodo) tik jau dabar i zele dedu 6 arbatinius saukstelius tirpintos zelatinos kad jogurtas garantotai sustingtu. Ir vel sluoksnuoji. cia jau kaip fantaziija leidzia. Esme lygtais pasakiau (gal aiskiai) As tai taip darau: sluoksnis sausainiu, sluoksnis zeles, vaisiai, jogurtas vel sluoksnis sausainiu, jogurtas, zeles, vaisiai ir vel zele. Darbo daugoka bet vasara labai skanu atsigaivinti 😀

26. Aug 2009, 19:12

gal noretum pasigaminti meduti?

stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
200 g sviesto
5 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos (Kepimo milteliai)

Kremas:
1 l grietinės
6 šaukštai cukraus pudros
0,5 šaukšto citrinos sulčių

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome.
Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepami apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame

26. Aug 2009, 16:32

Prasau jusu pagalbos mamytes,nes mano suneliui uz triju savaiciu bus pirmasis jubiliejus.Tad ta proga noriu padaryt namini torta.Kuri as darau namie jau biska nusibodo.Tai gal jus turit kokiu tortuku receptuku iar ideju.AČIU visom mamytem😀