Netradicinių religinių bendruomenių lankymasis Kauno mokyklose

11. Feb, 07:22

Sveiki,

Kas esate susidūrę su tokiais dalykais? Kaip suprantu, viską organizuoja tas pats labdaros fondas:

http://www.ekbb.lt/naujienos

Kauno baptistai
[B]http://www.ekbb.lt/naujienu-archyvas-2012/#11
Liepos 10-11 dienomis mūsų bendruomenė kartu su "The Way Sports" misija rengia evangelizacinius sporto renginius Petrašiūnų vidurinėje mokykloje, Panemunės ir "Ąžuolyno" vaikų globos namuose, o taip pat Kauno nepilnamečių kolonijoje. Melskitės, kad šie renginiai padėtų perteikti vaikams Evangelijos žinią apie Kristų.

 

http://jaunimozona.blogspot.com/2011/09/krikscioniska-krepsinio-stovykla.html

Baptistų naujienos

Šią vasarą mūsų bendruomenės padedant Šančių vidurinėje mokykloje vyko krikščioniška vaikų krepšinio stovykla. Atvažiavo gana gausi grupė iš JAV, kurios tikslas buvo paskelbti Evangeliją.

Amerikiečiai gana nuosekliai ir aiškiai dėstė Evangeliją išskaidžius ją į keturias pamokas.

Evangelijos skelbimo pabaigą lydėjo amerikiečio išsakoma atgailos malda. Visi, kurie iškelė rankas kaip Evangelijos priėmimo ir maldos išsakymo ženklą – buvo deklaruojami Dievo vaikais. Perklausius pastoriaus, kuris pasakė tokį teiginį - „Ar esate tuo tikras?“, išgirdau užtikrintą atsakymą „Taip!”.

... buvo girdimas juokas...

... Jėzaus sėkėjais buvo įvardinti virš 10 vaikų, dalis iš kurių toj pat stovyklai pasibaigus pradėjo rodyti ypatingus godumo bei savanaudiškumo požymius ir keikti vienas kitą be jokių gėdos ženklu.

http://kauno.diena.lt/dienrastis/kita/tikejimo-jaukas-buto-remontas-13332#.VNd0qSyaIhB

Kaune metodistai meldžiasi dviejuose maldos namuose - Žemuosiuose Šančiuose ir Naugarduko gatvėje. Greta jų įkurti ir Jaunimo dienos centrai. Čia po pamokų besirenkantys vaikai ne tik gali praleisti laisvalaikį, bet ir paruošti pamokas, pavalgyti.

Dienos centrą Žemuosiuose Šančiuose nuolat lanko keturiolika vaikų, daugiausiai iš Vaižganto vidurinės mokyklos. Vaikai neslepia, kad jie čia mokomi ir Lietuvoje neįprastos protestantų religijos. “Kalbame apie Dievą, lipdome įvairius šventus suvenyrus”, - sėdėdamas kambaryje, kurio sienos nukabinėtos religine atributika išmargintais daiktais sakė septintokė Rasa Paškevičiūtė. Mergaitė tvirtino, kad jos artimieji žino, jog po pamokų ji laiką leidžia religinės bendruomenės dienos centre.

Šeštokas Marius Vaicickas taip pat sakė, kad Dienos centre jie visuomet jaučia dėmesį ir pagalbą. “Mums viską paaiškina, skiria nemažai laiko. Turime puikią mokytoją”, - sakė daugiausiai socialiai remtinose šeimose gyvenantys vaikai. 

http://www.hprm.kaunas.lm.lt/index.php?qw=txt&id=25

11. Feb 2015, 19:30

http://www.kaunas.lt/pedagogutaryba/prevencija/priedas.html
Jungtinės metodistų bažnyčios vaikų dienos centras, Juozapavičiaus pr. 119, tel. 34 11 12, 🤓611-71 956, veikia I – V 14.00 – 18.00, vadovas Jonas Baltrušaitis, el. p. gemada@takas.lt