Patarimo

10. Jan, 11:54

Sveiki,gal žinote ar turite patirties kaip paaiškinti ketverių metų dukrytei,kad tėtukas artimiausiu metu jos neaplankys ir nepaskambins-paliko jis mus ir kiek žinau jis jau ir išvykes iš Lietuvos.Kaip dukrai kuo suprantamiau ir lengviau paaiškinti šią situacija,nes kekviena diena klausinėja,rašo įsivaizduojamus laiškus kaip jo pasiilgo ir kad ji jį labai myl,jau imu nerimauti gal vertėtu kreiptis i psihologą?

14. Oct 2014, 00:36

Labas vakaras,
Pagrindinė problema šitoj situacijoj yra ta, jog Jūs nežinot kaip dėl to ir nebendraujat ta tema su dukra. Klausimai nesiliaus kol nebus pateisintas smalsumas. Galbūt reiktų pasakyt tiesą, ne emocionaliai, bet tiesiog realiai. Tėtis drauge negyvens, nes išvažiavo. Čia kyla klausimų ir man: ar tėtis bendraut su dukra nori? ar bus galimybė jiems bendraut? ar yra bendravimas su vyro tėvais?
jei į šiuos klausimus atsakymas neigiamas, tiesiog paaiškinkit dukrai, jog pati nežinot kaip bus toliau, bet kai tik ką nors sužinosit būtinai papasakosit jai.
Būtinai pasakykit, jog tėvelis nenustojo mylet ir labai stipriai myli, kaip yra vėliau vaikai puikiai supranta patys. Jei tik yra galimybė išlaikykit ryšy su uošviais.
Suprantu, jog kartais sunku, tačiau dėl dukros emocijas reiktų visoms pusėms stumt į šalį.
Tikiuosi atsakiau į Jūsų klausimus.

Jaukaus vakaro,
Vika

11. Jan 2014, 08:28

As sakyciau taip kaip yra.