Pavardė po įvaikinimo

02. Apr, 04:37

Laba diena, Mano sutuoktinis isivaikino ir suteike pavarde mano vaikui is pirmosios santuokos (tevas graziai atsisake vaiko). Pakeitem vaikui gimimo liudijima, pasa.Situacija tokia,mums ruosiantis atostogoms, atvykus i oro uosta, sienos apsaugos tarnyba, paklause kokia buvo pries tai vaiko pavarde.Bet ji klause prie vaiko, kuris net nezino, kad cia nera biologinins tevas ir dar ji pabreze, kad turi pats vaikas jai atsakyti, nes pakankamai didelis (10 metu).Noreciau suzinoti ar jie turi tokia teise klausti tokiu dalyku.Aciu

21. Aug 2011, 01:31

Klausimas teisininkui ,vyras pirmoj santuokoj isisunijo x zmonos sunu savo noru ,nes norejo normalios seimos kad vaikas nesijaustu isskirtas su kitokia pavarde.siuo metu jie issiskyre turi ir bendru vaiku,jis moka saviems ir dar plius tam isunytam vaikui (po nemaza suma)kaip atsisakyt to isisunito,ir teko girdet is advokatu kad yra galimybe susigrazint ismoketa suma elimentu tam isisunytam vaikui is jo mamos,nes palei viska tai ji nesazininga ir lupa pinigus uz svetima vaika dar.

blogietee blogietee 30. May 2011, 08:41

Roberta, mano pirmagimė gimė prieš 8 metus, ir nebuvau susituokusi, tai kad galėtų tėtis suteikti pavardę turėjom eiti pas notarus, tad čia visai normalu ir ne tik pagal šių metų įstatymą.

29. May 2011, 15:29

o per kiek laiko isigalioja notaro rastas? ar bus galima ta pacia diena uzregistruot vaikeli metrikacijos skyriuje?gal mazdaug zinote kainas?

28. May 2011, 11:54

Kiek pažįstamų moterų susilaukė vaikų nesusituokę, nereikėjo vykti pas notarus, kad tėvystę tvirtintų, o su tėvo sutikimu vaikas įrašytas tėvo pavarde . . .gal nauja tvarka ?

26. May 2011, 16:46

mudu su vyru gyvename nesusituoke, liepos menesi turesime dukra, noreciau kad dukryte turetu tevo pavarde. Kokius dokumentus reiks pateikti registruojant vaikeli? Ar vyras gales viska sutvarkyti vienas ar reiks vykti kartu? Visiskai nieko apie tai nezinau ir nelabai ismanau?

17. May 2011, 18:31

turiu didele beda,pries kelis menesiu susilaukiau dukrytes su savo draugu,taciau oficialiai nesu issikyrusi su savo vyru..kiek girdejau tada vaikas automatiskai yra uzrasomas ant oficialaus vyro..ka reikia padaryti,kad vaikas turetu savo tikro tevelio pavarde,o ne mano oficialaus vyro?

03. Apr 2011, 12:16

Iš tikrųjų keistas pareigūnų žingsnis, nes bet kokią informaciją kitiems asmenims su įvaikinimu ar duomenys buvę prieš įvaikinimą prašomi tik dėl paties vaiko, jo artimojo giminaičio ar kitų asmenų sveikatos ar kitų svarbių priežasčių (CK 3.221 str. 3 d.).

02. Apr 2011, 16:37

Laba diena,
Mano sutuoktinis isivaikino ir suteike pavarde mano vaikui is pirmosios santuokos (tevas graziai atsisake vaiko). Pakeitem vaikui gimimo liudijima, pasa.Situacija tokia,mums ruosiantis atostogoms, atvykus i oro uosta, sienos apsaugos tarnyba, paklause kokia buvo pries tai vaiko pavarde.Bet ji klause prie vaiko, kuris net nezino, kad cia nera biologinins tevas ir dar ji pabreze, kad turi pats vaikas jai atsakyti, nes pakankamai didelis (10 metu).Noreciau suzinoti ar jie turi tokia teise klausti tokiu dalyku.Aciu