pyloric stenosis operacija tarp skrandzio ir dylikapirstes zarnos

07. Sep, 12:31

Kiek ieskojau internete labai mazai informacijos niekas nepasakoja kaip elgtis po operacijos su vaikuciu ar galima duoti misinuka. kaip vaikas vystosi toliau ar valgo virskina gerai kieta maista. galetu buti daugiau informacijos apie pyloric stenosis.    O buvo taip:

Vaikas atpilinedavo bet nedaug , o nuo trecios gyvenimo savaites daugmaz prasidejo. Atpildavo po metra fontanais  kartais vandeniu kartais isgerdavo piena pakeltas atsirugdavo o paskui gausiai i snarglius panasiais gliciais zalsvais varske. Kreipemes i seimos daktare.. Kuri del bambutes granuliomos pulingos (bambute velai nukrito ir sunkiai gijo) pasiunte mus i Klaipedos vaiku ligonine atpilinejimo labai nesureiksmino. IR ACIU DIEVUI KAD PASIUNTE. Skubiai nuvykom, nes buvo sestadienis. Tada daktarai pamate kaip atpila vaikas nebekreipe demesio i bamba. Issikviete chirurga apsitare atliko echoskopija ir patvirtino savo i tarimus pyloric stenosis( tarp skrandzio ir dvilikapirstes zarnos maistelis nepraejo todel vaikas atpildavo skranzio turini  nepraeidavo net skrandzio sultys) Reguota  operatyviai ir sekmadieni ryte kudikiu renomobiliu(nes vaikas kol sueina menesis laikomas naujagimiu) mano vaikutis pervestas i Kauno klinikas paguldytas i renimacija. Iki tol sveikas ir ramus vaikas nebuvo atpazystamas zondas skranzio sultims isbekti laidai ant krutines fiksuojantys sirdies, plauciu, ir dar kazka neatmenu. dar spaudima matujantis laidelis , plius du kateteriai vienas skirtas lasiniai kitas riebalui- buvo maitinamas i vena. Pirmadieni apziurejo chirurgas nusprende, kad operuos antradieni ryte. pries operacija nuejau pasikalbet. profesorius garantavo, kad viskas bus gerai , daug jis tokiu operaciju turejes. Operacija praejo greit ir sklanziai anot chirurgo, bet po operacijos pakilo auksta tenperatura 38.3 taip gali but pirma para sake jie. tenperatura nekrito mus perkele i intensyvios terapijos stebejimo palata zaizdele per pjuvi atsivere supulevo, prisimete infekcija. Vaiku daktare paskyre labai labai stipriu antibijotiku septyniom parom ir kartu su chirurgu stebejo vaika. Anta para velzaliai atpyle as issigandau. Niekas nieko nesake. po septyniu paru tenpiaraturos neliko vaikas valge pamazu kartais atpildavo. Kartojo kraujo tyrima niekas nieko nesake buvo sirdi neramu dar lasino antibjotikus zaizdele vistiek slapavo.Tada atejo daktare ir pasake kad baiks antibijotikus lasint ir norejo paleist namo. Bet vaziuot kol zaizdele negijo nenorejau. Perkele i vaiku chirurgini ,nes begulint suejo menuo. Ten stebejo chirurgas apie savaite. Kai pradejo detis sasas paleido namo. Po trieju savaiciu isbuvimo ligoninese grizom namo. Gerai kad po viso patirto skausmo ir nerimo po verkimo nedingo pienas. Tai vaikui pirmas vaistas po tokios operacijos. Bet siandien po operacijos praejo beveik keturios savaites vaikas valgo nuo60iki 120ml per karta kas pora valandu kakoja karta du per para. man pradeda trukti pieno irbanziau duoti misinuko hip, bet jam nevirskina ir atpila po valandos daugmaz viska fontanais. nezinau ka daryti. O pasitarti nezinia su kuo daktarai kategoriski motinos pienas o ka daryti kai jo nepakanka. O kiekvienas atpilimas kelia nerima.

 

 

09. Oct 2014, 15:32

Jau 2men ir 2savaites.. nustojus duoti savo piena(duodu nan1) valgo 140ml. buvo pradejes valgyt po 180ml. bet vel grizo prie 140ml. bet pamaiva isvalgo 50ml tada spjauna pakeliu atsirugsta panesioju keles minutes tada vel duodu vel seip netaip 50ml. ir zaidziu su suneliu. kartais palieka 30ml. kartais ne. valgo kas poravalandu panasiai. svoris auga.atpila mazai vandeniu bet tai dazniausiai nuo zaksejimo . tustinasi tirstom zalsvom ismatom kartais skysciau. gal nuo misinuko galvoju. jei kam idomu ir toliau parasysiu kaip seksis.