Musu seima lb megsta sriubas.bent jau kas antra diena stengiuosi ja virti.aisku yra pagrindines-svieziu kopustu,raugintu kopustu,barciu,pupeliu,zirniu.bet taip norisi kazko naujo.mielosios,gal verdat kazka idomesnio.gal kuri verdat surio sriuba.sveciuojantis italijoje teko ragauti.lb skanu.deje nezinau recepto.zodziu.lb laukciau jusu receptuku :)
Reikės : Kopūstai, baltagūžiai, 0.5 vieneto
Šparaginės pupelės, 2 saujos
Morkos, 4 vienetai
Bulvės, 5 vienetai
Petražolės, smulkintos, 1 šaukštas
Krapai, smulkinti, 2 šaukštai
Sultinys, daržovių arba vištienos, 2 litrai
Salierai, šakelės, 2 vienetai
Grietinėlė, 30% riebumo, 100 mililitrų
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, malti, pagal skoni.Gaminimas:
Supilti į puodą sultinį, pasūdyti, sudėti susmulkintas saliero šakeles, nuskustas bei susmulkintas morkas ir bulves.
Virti apie 15 min., tuomet sudėti susmulkintą kopūstą bei šparagines pupeles.
Virti apie 20 min., kol visos daržovės suminkštės.
Tuomet supilti grietinėlę, sudėti krapus bei petražoles, įberti druskos bei pipirų ir pavirti dar keletą min.Skanaus!
Savaitgali išbandžiau trintą špinatų sriubą. Reikia buvių, morkų, svogūno, pusės galvutės česnako (kas mėgsta aštriau gali ir visą galvutę dėti), sultinio, špinatų lapelių maždaug 400 g, sviesto gabaliuko ir mėgstamų prieskonių. Į puodą su vandenių reikia sudėti pjaustytas kubeliais bulves ir smulkiai pjaustytas morkas, įmesti 2 kubelius sultinio ir virti kol bulvės ir morkos suminkštės, tada sudėti kelioms minutėms pavirti špinatų lapelius. Keptuvėje ištirpinti sviestą, pakepinti smulkiai pjaustytą česnaką ir svogūnus. Viską sudėti į puodą ir dar pavirti 2-3 min. Paskui viską sutrinti su blenderiu. Jei trūksta įdėti dar prieskonių. Kas mėgsta gali įsidėti tarkuoto sūrio ar grietinės. Man patiko. Vyras iš pradžių raukėsi nes nepatiko spalva, bet paskui pats 2 lėkštes sukirto su skrudinta duona 😃
Man moliūgų sriuba labai patinka ir tikrai nenuskriaudžia piniginės... reikia moliūgo, bulvių, morkų, svogūno, sultinio kubelių, mėgstamų prieskonių: druskos, pipirai, žolelės. Bei svieto gabaliuko pakepinti svogūną ir morkas ir grietinės (kas mėsgta). Atsipjaunu maždaug ketvirtadalį vidutinio moliūgo, išskaptuoju sėklas, nulupu ir supjaustau didesniais kubeliais. Nuskustas bulves irgi supjaustau kubeliais. Bulves ir moliūgo kubelius sudedu į puodą su verdančiu vandeniu. Paverdu kol suminkštėja bulvės ir moliūgai. Keptuvėje ištirpinu gabalėlį svieto, pakepinu smulkiai pjaustytus svogūnus, sutarkuotas morkas. Į puodą su bulvėmis ir moliūgu sudedu svogūnus, morkas, 2-3 sultinio kubelius ir paverdu. Paskui viską susmulkinu su blenderiu. Gaunasi trinta moliūgų sriuba. Kartais dar praskiedžiu virintu vandeniu jei būna per tiršta sriuba. Jei trūksta dar druskos, pipiriukų, žolelių įberiu. Tikrai skanu ir parasta 😀
skaniai atrodo😀
labai skanią sriubytę išbandžiau:
Pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, suberiame skiltelėmis pjaustytus pievagrybius, česnaką kepame dar kokias 10 min.
Puode ištirpiname sviestą, suberiame miltus, nuolat maišydami pilame sultinį (jį pasigaminsite į karštą vandenį įbėrę Vegeta Natur universalius prieskonius). Į puodą supilame iškepusius pievagrybius, paverdame kelias minutes, supilame grietinėlę, užviriname. Viską permaišome blenderiu.
Pilame į lėkštes, ant viršaus barstome tarkuoto sūrio.
mes ir verdam 😀 pabandyk Laurut... skanu😉
man ji jau kvepia 😃 as dar verdu ryziu sriuba su mesos kukuliukais.taip pat skanu.
taip ir uzsirasiau SIGOS POMIDORU SRIUBA.Siandien sriuba jau viriau.teks pinigeliu palaukt,butinai pameginsiu 😀
tai jo, gi fantazijos reikalas 😀
ryziu ta maza pakiuka isvirtu supilu
esu kavinese ir kitokiu valgiusi.... bet va tokia ismokino mane kriksto mama😉
aga... ryziu butinai😉 pamirsau.... Doviliuk, juk ju ivairiu yra, cia gal ta netikroji...😃 vietoj farso galima jautiena kapota det, ar kita mesa
bet tai regina kad cia nelabai charcio sriuba gaunas.. bet gal pakeitei ka 😉
aisku super 😀 man ji patinka, kad greit padaroma ir palyginan pigi, pei pikantisko skonio.... galima visko prigalvot... pvz surio itarkuoti
va sove i galva sigut del tavo sriubos.o jei batona supjaustyt mazais kvadrateliais,pakepint ir i ta sriuba kaip papildoma komponenta kiekvienas i savo lekste isideda.super turetu but.
simonak va ir uzvedziau sia temele,nes kai paskaitai internete tai net virt nesinori kiek visokiu pribumbasu prideta.o va mamos isbandziusios,kazka pakeitusios ir patarimu gali gaut.sigut sudominai su ta sriuba.o mane moliugas taip pat domina.
nezinau is moliugo.... zinok neina suprast, kad ten pomidoru sultyse... nesijaucia kazkaip
pamegink😉
zodziu taip: 2l pomidoru culciu, 0,5 kg farso, koncervuotu pupeliu, arba namie virtu, galima paprikos, astriu prieskoniu, svoguno. sultis uzverdi, i jas supili apkepinta farsa su svogunais ir paprika (as papr nededu). dedi pupeles, pagal skoni prieskoniu dar kart uzverdi. i fsio 😃 valgom su batonu
sigut idomi sriuba,o ji ne ypac astri?braskute,is vaikystes rugstinyne prisimenu.man skanu,vyras ne i burna ☹
verdu rugstinyne, kuria labai megstame,o taip tokiu ypatingu receptu neturiu.
mano vyras ziaukcioja pamates melinaji pelesi 😀 o as dievinu..... 😀 dar verdame ''Charčio'' sriuba... astrumo megejams cia
aciu dovile paskaitysiu 😀
o jetau ilgai rasyt 😃 as internete radau receptuka, tai jei ka , iveskit melynojo surio sriuba ir ismes 😀 ten jinai su brokoliais 😀) mum skanu ,bet ne visiems patinka 😀
dovile,prasau pasidalinti receptuku 😀
as darau sriuba su melynuoju suriu .... niam niam... 😀)
Musu seima lb megsta sriubas.bent jau kas antra diena stengiuosi ja virti.aisku yra pagrindines-svieziu kopustu,raugintu kopustu,barciu,pupeliu,zirniu.bet taip norisi kazko naujo.mielosios,gal verdat kazka idomesnio.gal kuri verdat surio sriuba.sveciuojantis italijoje teko ragauti.lb skanu.deje nezinau recepto.zodziu.lb laukciau jusu receptuku 😀