REIKES: 500g megstamo farso(paruosti kaip kotletams), ryziu,bulviu,morkytes,svoguno. Morka sutarkuoti burokine tarka,supjaustyti svoguna ir pakepinti ant keptuves.Tuo tarpu uzkaisti vandeni,uzvirus sudeti ryzius ir pakepintas morkas.Kai ryziai bus pavire mazdaug 15 min galima deti bulves ir kukuliukus (as darau maziukus,vieno kasnio) ir virti kartu,kol ryziai ir bulves galutinai isvirs.
aš pati sriubas jeigu verdu ne su mėsa, tai tada dedu Vegeta Natur universalius prieskonius be maisto priedų, kurie man atstoja kubelius sultinio. va paskutinė sriuba, kurią gaminau - trinta žiedinių kopūstų: http://www.mama.lt/show-recipe/8449. skani, švelni, tinka ir vaikams
o kokius prieskonius dažniausiau į sriubas dedat?
jurate,pasidalink receptuku cia 😀
as daznai verdu sriuba su farsu skanu labai
gali buti,redvelvet,bet va kukuruzu det nesu meginus 😀
laurike, ir as tokia verdu, ti dar idedu zirneliu ir kukuruzu. LAAABAI skani sriubyte, megstu ir as ir vyras ir dukryte
PIENISKA SVIEZIU DARZOVIU SRIUBA
Sviezus kopustas,sviezi morkyte,sviezi bulvyte.kopusta ir morkyte sutarkuoti,morka galima ir plonai supjaustyti,bulve supjaustyti,viska deti i verdanti vandeni ir virti.kai darzoves bus isvire pilkit pienuka ir uzvirkit.jei megstat tirstesne sriuba galit ipilti kelias manu kruopas.galima ir be ju.gardinkit sviestuku.pagal skoni cukraus arba druskos.SKANAUS! p.s lb patinka vaikams.
Laurike, aciukas😉Man asmeniskai irgi skaniau kai neskiestas pienelis😉
BET... jei pienuka perkat parduotuvej,jis ir taip neriebus,tai virkit be vandens,t.y neskieskit.o jei is ukininku ar savo karvytes,galit skiesti.bet man asmeniskai skaniau grynas pienas.
amelija,ryziai,kaip ir makaronai greiciau isverda vandeny nei piene.tai ir ryzius ir makaronus verdu mazam kieky vandens,o kai jie buna jau bebaigiandys isvirti pilu pienuka,ir pabaigiu virti.
Mamytes, gal mano klausimai kvailoki, bet tik tris metus gyvenu savarankiskai nuo mamos, tai truputeli kai kuriu jos gamintu patiekalu receptu nesu gaminusi.Nes pati salotas visokias gaminuosi, o mama moka sudetingus receptus, kuriuos tingiu pati gaminti o ir nezinau kaip tiksliai.Biruciuliuke, o kai verdi pieniska ryziu sriubyte, skiedi vandenuku?
juratele,ir man siupinine patinka,tik as verdu ne sriuba,o kose.
niekad nemegau..
man pieniskos sriubytes 👍 kleckiuku,zacirka,naminiu makaronu.mmm..kai nuvaziuoju pas mama visada verdam.
po gimdymo kasdien valgiau pieniškas,taip jų norėjau:makaronų,moliūgų,kleckučių,ryžių😀reiks pažiūrėt IKI,kai būsiu😀
oi,negaliu pienisku pakesti...as verdu siupinine..pamarinuoji mesyte,ja supjaustai plonomis juostelemis..dedi i sultini mesyte,smulkiais kubeliai bulviu,pakepintu morku su paprika ir svoguniuku,dar isvirtu ryziu,rauginto agurkelio...baigaint virti,idedi pomidoru pastos..niam niam..sotu,skanu.
aga man apskritai kruopos skanu-ryziai,grikiai,perlines 😀
tai visas kruopas reikia plauti isskyrus manus.biruciuliuke,net nezinau kaip paaiskinti.jie gal greiciau makaronai su mesyte.bet ju ieskoti reikia tiksliai zinau IKI prie makaronu.man tai ji skani 😀
man ir pieniška ryžių sriuba labai skanu😀
Va va, vadinasi gerai mama sako😉
aš visuomet ryžius nuplaunu arba net užmerkiu keletą min😀
Kol radau sita temele😀Pasislepus buvo😀
Laurike, jau issiaiskinom, cia kalbesim apie sriubyte😀As turejau omeny atskirai pavirti ryzius.Dar kazka mano mama minejo kad juo reikia pries verdant nuplauti, kad nebutu balto skysciuko.Taip ir nesiryzau sriubytes ryziu issivirti, bet butinai reikia pabandyti, gi skanu turetu buti😉
kiek naujų idėjų sriubytėms,ekspirimentuosim😀o kokie ten mini koldūniukai?aš gal tokių nežinau.
asta,va taip kaip parasei zinau kad pomidoru sriuba verda 😀
aš dar kartais iš faršo ne kukuliukus darau, o jį sukepinu ir išskaidau smulkiai, po to ant to faršo sudedu morkas tarkuotas ir česnako, patroškinu keptuvėj ir į sriuba... mmmmm... kaip skanu....
asta,nemeginau perliniu sriubyte su kukuliukais.bet apskritai perliniu kruopu ir kose ir sriubyte skani 😀
o jei megstat burokeliu sriubai.lb skanu su "ausytem" parduotuvese prie makaronu yra tokiu mini kolduniuku,buna su suriu ir su mesyte.maiselis kainuoja apie 5-6lt to maiselio musu seimynai pakanka 2-3x isvirt sriubyte.
aš verdu irgi taip pat... dar skanu ir vietoj ryžių perlinių kruopų įdėti....
amelija,jei kalbi apie kukuliukus,kad atskirai virt,tai tikrai ne.nes sriubytei visa skoni kukuliukai suteikia 😀
amelija,forumas visu ir si sriubytes tema ne privati 😀 kalbekit i sveikata.o del ryziu isivaizduokit kiek ju buna verdant maisely,tai daug maz orentuokites kiek jusu seimynelei reikes 😀