Šventiniai krikštynų patiekalai

05. Apr, 06:39

labukas.gal kas zinote kokiu skaniu sventiniu patiekalu kurie tiktu papuosti krikstynu stala?

10. Apr 2012, 10:39

dekui,kad parasei receptuka reiks butinai padaryti

06. Apr 2012, 16:22

Šonkauliu kelmas

Produktai:
(Kiekiai priklauso nuo valgytojų skačiaus, todėl čia tik apytiksliai)
40 cm jautienos šonkaulių juostos (galima ir kiauliena)
1.5 kg maltos kiaulienos
2 svogūnų
galvutės česnako
pipirų
druskos
2 kiaušinių
krapų
petražolių
indelio marinuotų grybukų
10 dantų krapštukų
Kaip gaminti:
1.Šonkauliukus marinuojame ne mažiau kaip parą. Įtriname druska, pašlakstome citrinos sultimis ar ištepame majonezu, užberiame nemažai prieskoninių žolelių, pritraiškome česnako.
2. Faršą sumaišome su smulkintais svogūnais, česnakais, prieskoniais ir kiaušiniais.
3. Iš vienos pusės, šonkauliukų tarpuose darome 4 cm įpjovas- kad kelmas būtų stabilesnis ir negriūtų.
4. Šonkaulių juostą susukame, sutvirtiname dantų krapštukais ir dedame į skardą ant kepimo popieriaus. Į vidurį sukrauname paruoštą faršą. Viską apvyniojame folija ir kepame apie 2 valandas 200 laipsnių temperatūroje. Likus pusvalandžiui iki pabaigos, foliją nuimame,kad šonkauliukai gražiai apskrustų.
5. Iškeptą kelmą išimame ant padėklo ir "dekoruojame": į kelmą susmaigstome dantų krapštukų- ant jų užveriame grybukų. Krapais imituojame samanas, o petražolių šakelem- miško augmeniją.

06. Apr 2012, 14:25

kaip grazu o kaip juos padaryti?

05. Apr 2012, 19:19

Sonkauliu kelmas - ir grazu, ir skanu

05. Apr 2012, 19:16

Cia su vaisiais

05. Apr 2012, 19:14

Graziai atrodo i meliona susmaigstyti pagaliukai su ivairiais vaisiais (vynuoges, braskes, kriauses ir t.t.) arba i folija apvyniota kopusta susmaigstyti mini sumustinukai ant pagaliuku.

05. Apr 2012, 18:39

labukas.gal kas zinote kokiu skaniu sventiniu patiekalu kurie tiktu papuosti krikstynu stala?