dekui,kad parasei receptuka reiks butinai padaryti
06. Apr 2012, 16:22
Šonkauliu kelmas
Produktai: (Kiekiai priklauso nuo valgytojų
skačiaus, todėl čia tik apytiksliai) 40 cm jautienos
šonkaulių juostos (galima ir kiauliena) 1.5 kg maltos
kiaulienos 2 svogūnų galvutės česnako pipirų druskos 2 kiaušinių krapų petražolių indelio marinuotų grybukų 10 dantų
krapštukų Kaip gaminti: 1.Šonkauliukus
marinuojame ne mažiau kaip parą. Įtriname druska,
pašlakstome citrinos sultimis ar ištepame majonezu,
užberiame nemažai prieskoninių žolelių, pritraiškome
česnako. 2. Faršą sumaišome su smulkintais svogūnais,
česnakais, prieskoniais ir kiaušiniais. 3. Iš vienos
pusės, šonkauliukų tarpuose darome 4 cm įpjovas- kad kelmas
būtų stabilesnis ir negriūtų. 4. Šonkaulių juostą
susukame, sutvirtiname dantų krapštukais ir dedame į skardą
ant kepimo popieriaus. Į vidurį sukrauname paruoštą faršą.
Viską apvyniojame folija ir kepame apie 2 valandas 200
laipsnių temperatūroje. Likus pusvalandžiui iki pabaigos,
foliją nuimame,kad šonkauliukai gražiai apskrustų. 5.
Iškeptą kelmą išimame ant padėklo ir "dekoruojame": į kelmą
susmaigstome dantų krapštukų- ant jų užveriame grybukų.
Krapais imituojame samanas, o petražolių šakelem- miško
augmeniją.
06. Apr 2012, 14:25
kaip grazu o kaip juos padaryti?
05. Apr 2012, 19:19
Sonkauliu kelmas - ir grazu, ir skanu
05. Apr 2012, 19:16
Cia su vaisiais
05. Apr 2012, 19:14
Graziai atrodo i meliona susmaigstyti pagaliukai su
ivairiais vaisiais (vynuoges, braskes, kriauses ir t.t.)
arba i folija apvyniota kopusta susmaigstyti mini
sumustinukai ant pagaliuku.
05. Apr 2012, 18:39
labukas.gal kas zinote kokiu skaniu sventiniu patiekalu
kurie tiktu papuosti krikstynu stala?
Slapukai, įskaitant trečiųjų šalių slapukus, naudojami siekiant pagerinti ir pritaikyti šios svetainės turinį vartotojų poreikiams. Toliau naršydami šioje svetainėje sutinkate naudoti slapukus.
SutinkuSužinokite daugiau
dekui,kad parasei receptuka reiks butinai padaryti
Šonkauliu kelmas
Produktai:
(Kiekiai priklauso nuo valgytojų skačiaus, todėl čia tik apytiksliai)
40 cm jautienos šonkaulių juostos (galima ir kiauliena)
1.5 kg maltos kiaulienos
2 svogūnų
galvutės česnako
pipirų
druskos
2 kiaušinių
krapų
petražolių
indelio marinuotų grybukų
10 dantų krapštukų
Kaip gaminti:
1.Šonkauliukus marinuojame ne mažiau kaip parą. Įtriname druska, pašlakstome citrinos sultimis ar ištepame majonezu, užberiame nemažai prieskoninių žolelių, pritraiškome česnako.
2. Faršą sumaišome su smulkintais svogūnais, česnakais, prieskoniais ir kiaušiniais.
3. Iš vienos pusės, šonkauliukų tarpuose darome 4 cm įpjovas- kad kelmas būtų stabilesnis ir negriūtų.
4. Šonkaulių juostą susukame, sutvirtiname dantų krapštukais ir dedame į skardą ant kepimo popieriaus. Į vidurį sukrauname paruoštą faršą. Viską apvyniojame folija ir kepame apie 2 valandas 200 laipsnių temperatūroje. Likus pusvalandžiui iki pabaigos, foliją nuimame,kad šonkauliukai gražiai apskrustų.
5. Iškeptą kelmą išimame ant padėklo ir "dekoruojame": į kelmą susmaigstome dantų krapštukų- ant jų užveriame grybukų. Krapais imituojame samanas, o petražolių šakelem- miško augmeniją.
kaip grazu o kaip juos padaryti?
Sonkauliu kelmas - ir grazu, ir skanu
Cia su vaisiais
Graziai atrodo i meliona susmaigstyti pagaliukai su ivairiais vaisiais (vynuoges, braskes, kriauses ir t.t.) arba i folija apvyniota kopusta susmaigstyti mini sumustinukai ant pagaliuku.
labukas.gal kas zinote kokiu skaniu sventiniu patiekalu kurie tiktu papuosti krikstynu stala?