vaiko atpratinimas nuo krutines

21. Nov, 04:45

Sveikos mamytes,

esu naujoke ir nelabai cia dar susigaudau. kaip kas, kur ka. atsiprasau jei ka ne taip darau:)turiu dukryte 2 metuku. ir ja maitinu MP. ir noreciau jau nutraukti. jau buvau pradejus, nebeduodavau MP tik kaip eidavom miegoti per pietu miegeli ir naktim. bet ji buvo apsirgus ir daviau visada MP. ir ji viska pamirsom ir pradingo tos visos pastangos. ir noreciau paklausti kaip geriausia vel butu nutraukti MP visiskai. ir tuo paciu noriu paklausti kaip uzmigdyti vaika, jei visada uzmigdavo ciulpdama krutine. aciu:)

22. Nov 2013, 11:02 Zylutee

Man gyd. sakė, jog geras variantas dingti kuriam laikui iš namų 😀 Tačiau tai padeda gal tik mažesniam vaikučiui, o maniškė jau geria iš puoduko nuo 7 mėn., jokių buteliukų nepripažino.

21. Nov 2013, 22:27 Lukunia9

Jei pieno bus daug, bet ne tiek, kad skauda ir jaučiasi sunkumas, tai tikrai nieko blogo - eigoje mažės ir tiek. Savęs apsunkinimas, kai pienas dar nutraukiamas pientraukiu. Aišku, jei mamytė dar su naujagimiu, tai gal ir reikia nusitraukti, kai tikrai plėšia net, pienuko kiekis vėliau susireguliuoja. Turiu omeny, kad kai vaikas jau daugiau nei 3-6 mėn., kai pieno gamyba susireguliavus, tai nusitraukimas pientraukiu visiškai nereikalingas.

Lukunia9 Lukunia9 21. Nov 2013, 21:35 mellisa

taip pientraukis didina gamyba,bet jei jo daug tai bus blogai kai nenutrauksi.nu nezinau,pas drauge tai tiesiog liejasi ,tai ji pamaitina ir dar papildomai nutraukia,nes kuzai iskart atsiranda..

21. Nov 2013, 20:53

Tiesa, man gyd. sakė kentėti ir neduoti mergytei krūties, bet neįmanoma, nes lipa tiesiog ant galvos ir baisus rėkimas ☹

21. Nov 2013, 20:51 Lukunia9

Kai vaikutis jau tokio amžiaus, tai pienuko nebūna per daug - tiek, kiek jo reikia vaikučiui, o padirbėjimas su pientraukiu tik didins pienelio gamybą.

neri neri 21. Nov 2013, 20:51

na jei jau nusprendėte atpratinti vaikutį nuo krūties ,tai nereikėtų grįžinėti atgal ,nes taip vaikutis nesupras kodėl tai gauna tai negauna ,o pats atpratinimo procesas užtruks dar ilgai ir pareikalaus kantrybės .

21. Nov 2013, 20:49

Sveika, pažįstama situacija, tik mano dukrytei 1 m. 2 mėn., bet nutraukti maitinimą reikia, nes laukiuosi. Niekas nepadeda, deja ☹ Čiulptuko neima nuo gimimo, turi jį, bet naudoja kaip žaisliuką, kartą naktį bandžiau įkišti, sakiau gal padės, tai turėjau ką veikt po to, kad nuramint ir užmigdyt ... 😃

Lukunia9 Lukunia9 21. Nov 2013, 20:28

oho,cia pas tave situacija. jei pieno daug tai su pientraukiu padirbek,o jei mazai tj galima ir nenutraukineti. O seip gal ciulptuka nakciai pamegink.