"Amžinieji Takiai" - knyga apie amžinybės šaltinį ir gyvenimą

"Amžinieji Takiai" - knyga apie amžinybės šaltinį ir gyvenimą

26. Jun 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

-Žinai, kas čia aplink mus, Vine? - tyliai prakalbo Takis. - Gyvenimas. Viskas juda, auga, keičiasi, nė viena minutė nebūna panaši į kitą. Šis vanduo, kai matai jį kas rytą, atrodo visad toks pat, bet jis toks nėra.

Natalie Babbitt knyga "Amžinieji Takiai" (leidykla Nieko rimto) - tikras atradimas tiek mokyklinukui, tiek suaugusiam. Nespėjau dar visos perskaityti. Dukra Saulė jau įveikė, tad dalinasi savo įspūdžiais:

20150625155348-65656.jpg

Man labai patiko Vinė. Jai - dešimt metų kaip ir man :) Jinai gyveno Fosterių šeimoje. Fosteriai turėjo miškelį, bet į jį niekada neužeidavo. Kartą Vinė nusprendė pabėgti į mišką. Eidama pamatė šaltinį, ant kurio sėdėjo berniukas, vardu Džesis. Jis buvo iš Takių šeimos. Jie ten kalbėjosi, kol atėjo jo mama su Džesio broliu Mailsu. Vinė labai norėjo atsigert iš to šaltinio, tačiau Takiai neleido.

Išsivedė jie Vinę, pasodino ant arklio ir nujojo prie trobelės, kurioje niekas negyveno. Vinei Džesio mama papasakojo istoriją, kodėl jie neleido gerti šaltinio vandens.

O buvo taip: Takiai labai mėgo keliauti, pakeliavę sugrįžo čia ir pamatė šaltinį, atsigėrė iš jo visi, net arklys, išskyrus katę. Po to pradėjo dėtis keisti dalykai. Buvo atvykęs medžiotojas ir nušovė arklį, nes pagalvojo, kad tai elnias, bet arkliui nieko neatsitiko. Dar Mailsas iškrito iš medžio, bet ir jam nieko nenutiko. Taigi, po šių įvykių Takiai pagalvojo, kad jie gyvens amžinai. Bet Džesis norėjo patikrinti, ar tikrai - tada pasiėmė šautuvą ir šovė sau tiesiai į širdį, bet kulka praėjo pro jį kiaurai ir Džesis liko sveikas.

Taip pabaigė savo pasakojimą berniukų mama Mėja. Nuo to laiko Vinė susidraugavo su Takių šeima. 

Buvo ir daugiau nuotykių, bet apie juos sužinosite perskaitę šią knygą. Jei smalsu, ar Vinė visgi atsigėrė iš amžinojo gyvenimo šaltinio, o gal ji norėjo likti kaip visi žmonės - imkite knygą ir skaitykite!

Saulės piešinys: Vinė prie amžinybės šaltinio

20150625155719-84103.jpg

Saulė ir mama Eglė

kodelcia kodelcia 27. Jun 2015, 17:48

Šaunuolė, kad Saulutė daug skaito, ir perskaičius nuolat pasidalija savo įspūdžiais 👍 o dar tie piešinukai - už užklasinį skaitymą rašyčiau 10 😀 Šiais laikais sunku vaikus paskatinti skaityti...