"Kalėdų giesmė" moko pamilti Kalėdas iš naujo

"Kalėdų giesmė" moko pamilti Kalėdas iš naujo

24. Dec 2016, 06:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Dar gerokai prieš Kalėdas Saulutė gavo Charles Dickens knygą "Kalėdų giesmė". Neblizganti, "nešaukianti iš tolo - skaitykite mane", tačiau kažkuo savaime viliojanti paimti ją į rankas.

Na ir pabandėme... Duodu žodį 11- metei:

"Kuo ji man patiko? Ji buvo rimta, bet įdomi. Kai pradėjau skaityti pirmą pasakojimą, galvojau, kad bus paprasta knyga apie vienišą turtuolį, kuris neturi jausmų, kuris yra piktas, kuriam niekas neįdomu. Bet pasakojimas, pasirodo, daug įdomesnis - apie tris dvasias, kurios naktį atkeliavo pas tokį Ebenezerį Skrudžą ir pakeitė jo gyvenimą. Jis pamažu suprasdavo, kas yra Kalėdos, suprato, kad per jas visko gali nutikti, juk ne veltui sakoma, kad Kalėdos - stebuklų metas.

Taigi, kartą grįžęs po darbo Skrudžui tarpduryje pasirodė vaiduoklis, kuris buvo labai panašus į jo mirusį bičiulį Marlį. Taip, jis ten ir buvo. Skrudžas išsigando, bet po to pagalvojo, kad vaiduoklių gi nebūna ir sau ramiai įėjo į namus. Kai ruošėsi miegoti, tas pats vaiduoklis atsirado prie jo lovos ir papasakojo, kad šią naktį, lygiai pirmą valandą ateis pirmoji dvasia. Tai praeities dvasia. Antroji dvasia - dabarties, o trečioji - ateities. Vaiduoklis sakė, kad jos parodys Skrudžui, kas vyko, įvyksta ir dar vyks per kalėdas. Jis tikėjosi, kad visa tai pamatęs piktasis Skrudžas pagaliau pasikeis, nebus toks piktas ant viso pasaulio ir vėl pamils Kalėdas.

Kaip jūs galvojate, kas nutiko toliau? :)

Labai įdomi knyga, tačiau jos neperskaitysite lengvai. Tai ne ta knyga, kurią gali per vakarą perskaityti. Žinote, būna tokių, kai atsisėdi skaityti ir valgyti pamiršti. Knyga rimta apie rimtus dalykus, kurie paliečia širdį.

Knygą dukra skaitė kartu su savo mylimuku Oliu, kuiam, matosi, nelabai patinka skaityti :)

20161223163922-49151.jpg

floryte floryte 25. Dec 2016, 14:28

Oooo...Jūsų dukrytės svajonė išsipildė - turi šuniuką! Tikras gražuolis! "Kalėdų giesmė" yra ir filmas (animacinis) kažkada pradėjau žiūrėti, bet taip ir nebaigiau. Reikės pasitaisyti😀