"Mažylio Nikolia atostogos": Norime ir mes tokių!

"Mažylio Nikolia atostogos": Norime ir mes tokių!

03. Nov 2014, 12:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šįkart sekmadienio popietę su Saulute praleidome Laurent Tirard filme „Mažylio Nikolia atostogos“. Juoko dozė - visam sekmadieniui. Na žinote, kokie tie prancūziški filmai, juolab komedijos, o dar juo labiau - vaikams skirtos :)

-Pamatysi, šis filmas bus kitoks nei "šrekai", "dėžinukai" ir visi kiti - sakau savo devynmetei.

-O kuo kitoks?

-Tiesiog kitoks, pamatysi.

Iki šiol dukrą vesdavausi dažniausiai į komercinius kino teatrus, kuriuose ji mačiusi kone visus vaikams skirtus filmus. Tačiau jau senokai buvome nekomerciniame kinoteatre, kaip šiuo atveju "Skalvijoje", kur vakar ir pamatėme filmo "Mažylio Nikolia atostogos" premjerą.

Nors kino salė ir nebuvo pilna (juk tai neholivudinis filmas), buvo gera stebėti dukrą, kaip ji leipo juokais, nesidrovėdama garsiai juokėsi ir siurbčiojo šiltą kakavą (tai dar vienas dalykas, dėl ko man patinka "Skalvija" - čia jautiesi kaip namie, kur gali gerti iš nepopierinės taros šiltą kakavą ar aviečių/šaltalankių gėrimą).

Trumpai, apie ką šis filmas, kurį jau dabar labai rekomenduoju visiems vaikams, kuriems jau sukako 7, 8, 9 m. ar daugiau:

Susipažįstame su dešimtmečiu Nikolia ir jo linksma šeimyna: labai elegantiška, kiek griežtoka mama, jau pliktelėjęs atlapaširdis tėtušis ir močiutė. Močiutė tiesiog dievina bučinukus. Už kiekvieną bučinuką duoda po saldainį. Tačiau Nikolia tėtis ne itin mėgsta močiutę, o ir močiutė jam meile netrykšta, nes vis dar prisimena žavingąjį Džordžą, už kurio taip ir neištekėjo Nikolia mama. Kaip ir kasmet Nikolia tėvai ginčijasi, kur šįkart jie atostogaus. Ar ir vėl ginčą laimės mama ir jie trauks į kalnus? Visgi šiemet viskas kitaip – pirmą kartą jie vyksta prie jūros. Tik pravėręs viešbučio langines, Nikolia išvysta dangaus mėlio jūrą ir pasileidžia tekinas į paplūdimį, nusėtą margų skėčių nuo saulės.

20141029142029-41987.jpg

-Kas tau patiko šiame filme? - klausiu Saulutės.

-VISKAS!

-O kas labiausiai?

-Kai Nikolia su drauge pabėgo į pilį ir visi jų ieškojo. Labiausiai, kai ta pilis susprogo, bet jie spėjo iš jos išeiti. Juokinga buvo, kai tos draugės Izabelės mama nuėjo į dušą, o iš ten bėgo ne vanduo, o š...(patikslinimas - kanalizacijos turinys).

Iki namų Saulė vis prisimindama vardino juokingas situacijas, bet buvo ir tokių vietų, kur jie susidrovėjusi užsidengdavo akis ir žiūrėdavo į mane, ką aš pasakysiu :) Taip taip, šis linksmas filmas ne tik vaikams, bet ir visai šeimai.

Ar man jis patiko? Taip. Tiesiog iki kaulų smegenų toks labai prancūziškas filmas. Lengvas, šiltas, spalvotas, juokingas. Kam tokie patinka - mes su Saule rekomenduojame!

Dar šis filmas bus rodomos „Skalvijoje“ lapkričio 8 d. (13 val.), 29 d. (14 val.).

Daugiau http://www.skalvija.lt/mazylio-nikolia-atostogos/4210

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 03. Nov 2014, 13:24 Vinga

Tikrai, kad sveika nueiti į kitokius kino teatrus 😀

03. Nov 2014, 12:39

Tikrai smagus filmukas atrodo 😀 Net supavydėjau, kad turite TOKĮ kinoteatrą 😀