„Mėgintuvėlis kosmose“ - ne tik eksperimentai, bet ir papildyta realybė

„Mėgintuvėlis kosmose“ - ne tik eksperimentai, bet ir papildyta realybė

06. Nov 2015, 05:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

 Dar 2014 metais leidykla „Nieko rimto“ išleido pirmąją „Mėgintuvėlio kelionių“ dalį. Nuo tada knyga perskaityta įvairiuose Lietuvos kampeliuose, o Renata ir Laurynas Česūnai parašė ir antrą dalį – „Mėgintuvėlis kariuomenėje“. Abi knygas ir jose slypinčius smagius eksperimentus Lietuvos tinklaraštininkai įvertino itin teigiamai. Juos smagu daryti ne tik vaikams, bet ir eksperimentus prižiūrintiems tėveliams.

Šiais metais išleista trečioji knyga – „Mėgintuvėlis kosmose“, kurioje nuotykiai ir žinių troškimas pasiekė kosminį lygmenį. Ir ne tik todėl, kad knyga apie kosmoso kūnus. Joje galima rasti papildytą realybę, kur galima pamatyti 3D veikėjus ir jų interakcijas. 

Knygoje visų jau pažįstami Mėgintuvėlis ir jo pusbrolis Cilindriukas sutinka nukritusį Žvaigžduką ir nori jam padėti grįžti į namus. O čia nuotykiai tik prasideda, nes norint pasiekti ten, kur Žvaigždukas gyvena, reikia raketos. Istorija tęsiasi veikėjams skrendant per kosmines erdves, kol Mėgintuvėlis su Cilindriuku pasakoja įdomius faktus ir istorijas.

Ar Žemė visiškai apvali? Kodėl ji vienintelė planeta Saulės sistemoje, kurioje gali gyventi gyvūnai ir augti augalai? Kas yra kometos? Kiekviename puslapyje – vis po naują faktą ar istoriją apie kosmoso platybes ir jame esančius kūnus bei veikiančias jėgas. O šalia – smagūs eksperimentai, padedantys įsisavinti Mėgintuvėlio pasakojamas žinias. Kas nenorėtų pasigaminti savo asmeninės raketos ar planetos, iš kurios gali veržtis ugnikalnis ar kurią gali nudažyti visomis vaivorykštės spalvomis? 

O tiems, kurie iš knygos nori dar daugiau nei istorijų ir eksperimentų, tereikia iš GooglePlay parsisiųsti programėlę Mėgintuvėlis kosmose. Įsijungus atsukti ekraną į knygą ir stebėti, kaip planetos pačios pradės suktis priešakyje ir atgis personažai.

Papildytos realybės istorija prasideda jau nuo pat viršelio ir tęsiasi per keletą puslapių iki knygos pabaigos. Netradiciškai pateiktos edukacinės žinios turėtų patraukti vaikus ir paskatinti domėtis ne tik eksperimentais, esančiais knygoje, bet ir pasauliu bei aplinka.