„Rasputinas: gyvenimas ir mirtis“

„Rasputinas: gyvenimas ir mirtis“

14. Oct 2011, 08:00

  

Edvard Radzinsky: „Rasputinas: gyvenimas ir mirtis“


XX a. pradžioje, kai išplaukė šiurpusis lavonas, viskas buvo aišku. Rasputinas – Antikristo tarnas. Taip tada kalbėjo ir tikinčioji, ir netikinčioji Rusija... o po aštuoniasdešimties metų ji vėl ėmė kelti sau klausimą: kas vis dėlto jis buvo, tas Grigorijus Jefimovičius Rasputinas?

 

Edvard Radzinsky knyga „Rasputinas: gyvenimas ir mirtis“ – tai vienos paslaptingiausių ir prieštaringiausių XX a. asmenybių biografija. Tik dabar aiškėja Rasputino įtaka to meto įvykiams, kuomet žlugo Romanovų dinastija ir prasidėjo revoliucija.

 

Beveik visą amžių istorikai galėjo tik spėlioti, koks buvo jo vaidmuo, kuomet žlugo carinė Rusija. Bet 1995 metais buvo rasti dokumentai, kuriuose užfiksuota Rasputino artimiausių žmonių apklausa. Naudodamasis šiuo detaliu istoriniu įrašu, Edvard Radzinsky parašė išsamią biografiją, pilnai atkurdamas įspūdingą gyvenimą asmenybės, pakeitusios Rusijos istoriją. Remdamasis rastais dokumentais autorius pateikia drąsias, kartais labai netikėtas versijas.

 

{smallpic:1}

 

Knygoje „Rasputinas: gyvenimas ir mirtis“ šios asmenybės portretas iškyla visomis prieštaringomis briaunomis: kaip mužikas ir aukštuomenės atstovas, šventvagis ir šventvyris, pranašas ir gydytojas – žmogus, nulėmęs didžiausios to meto imperijos žlugimą.

 

www.almalittera.lt

14. Oct 2011, 11:24

Daugiu zmoniu tokiu ant svieto 👍

14. Oct 2011, 11:08

yra grazus multikas, Anastasija liktais vadinasi,ir ten rasputinas pavaizduotas kaip koks pragaro valdovas.... bet siaip pasaka labai grazi 😀