2-oji diena darželyje!

2-oji diena darželyje!

30. Aug 2018, 15:53 Anita Anita

Noriu pasidalinti antrosios dienos įspūdžiais darželyje. Atėjome 9 val.ryte kaip ir prašė, jau po pusryčių. Persiauname batukus ir įėję pastebėjome, kad pirmoji patalpa tuščia, kitoje patalpoje kita auklėtoja ir vyresni kiti vaikučiai, greit suskaičiuoju, kad vaikučių 11 ir tik 3 vaikučiai sutikti vakar,nebežinau kaip elgtis ar čia papuolėm, auklėtoja užsiiminėja su jais, pasakoja istorijas, mokina spalvų, klausinėja, vaikučiai tarpusavy išdykauja. Išlindo ir vakarykštė auklėtojos padėjėja, kuri valė langus, ištampė vaikus, kad gražiai sėdėtų, vakarykštį berniuką nusivedė ant kėdės, o pati toliau valė langus. Mūsų su Tajum atlėkė mergaitė pasitikt ( ta pati, kuri ir vakar pasitiko). Pradėjo ji mane glostyti, sava kalba kažką pasakot, juoktis, vėl nešė žaisliukus. 

Pasirodo iki 9 val. būna sujungtos grupės, iki tol kol pasiims kita auklėtoja. Taigi po kiek laiko tie vaikučiai grįžo į savo grupę. Prie manęs priėjo auklėtoja ir prisistatė. Pasirodo, kad ji ir bus pagrindinė auklėtoja, bet kas antrą diena ji ir vakarykštė auklėtoja bus siuntinėjamos ir į kitas grupes padėti iki 11 val. Matyt auklėtojų trūkumas. Ši auklėtoja pasirodė išvis puiki. Daug vyresnio amžiaus, pasakojo turinti 18 metų patirtį darželiuose. Maloni, kantri, supratinga, myli ir randa kalbą su vaikais, turinti mažiau griežtumo. 

Taigi šiandien buvo tik 4 vaikučiai + Tajus. Pakartojo, kad grupėje yra 14 vaikučių, bet niekad nebūna, kad visi būtų. Į šią grupę priimti tik 3 nauji vaikučiai (su Tajum). Ši auklėtoja taip pat pasakė, kad jei rasiu progą, kai Tajus nematys, išeiti. Tų progų gal ir būtų buvę, bet tada liktų vaikai visai be auklėtojų, vis kažkur pradanginėjo, tai koks vaikas apsisisioja, reik perrengt, kitus sodint ant puodukų, kiti nenori, lekia. Tai negalėjau tiesiog imt ir dingt ir palikt vienus vaikus ar tik savo.

Vėliau auklėtoja teisinosi, kad nebūtų taip palikusi, jei manęs nebūtų. O tie vaikučiai priėmė mane kaip visų mamą, sėsdavo ant kelių visi iškart, tempdavo kur nors eit, žaist su jais. Vienas berniukas net nebeprisileido auklyčių ir klausė tik manęs. Kartais Tajus bandė nustūmt vaikus nuo manęs, bet pagrinde nedaug kreipė dėmesio ir užsiiminėjo savo reikalais, jei išeidavau į kitą patalpą, atlėkdavo pasižiūrėt, apsikabint mane ir toliau užsiiminėt. Kur aš, ten vaikučiai aplink buvo. Taigi nusprendžiau, kad aš tik trukdau darželio tvarkai ir reik ryt jau atsisveikint su Tajum porai valandų ir išlėkt kur pasivaikščiot, o tai ir kiti vaikai prisiriš prie manęs. Vienas berniukas vyresnis turi spec.poreikių, sunkesnis vaikas, sutrikusi kordinacija, blogai orientuojasi, blogai gaudosi, sunkiai reaguoja, sakė neduoda kitiems pietų miegoti, viską išverčia, išgriauna, reik daug dėmesio jam skirt, prižiūrėt, kad kas neatsitiktų, bet tada kenčia kiti grupės vaikučiai. Pasakojo, kad kiekvienoje grupėje yra tokių vaikučių. Taip pagailo, kad net susigraudinau kai jis taip reikalavo mano dėmesio ir meilės, nes auklėtojos tik drausmina jį.

Šiandien sulaukėm vėl pagyrimų iš naujos auklėtojos, kad mūsiškis protingas ir renkasi sudėtingesnius žaislus, konstruoja pats pilis, dėlioja. Sakė, gerai, kad moka už save pakovoti, apsiginti. Berniukas didesnis bandė atimti mašinas iš Tajaus, tai Tajus nepasidavė ir išsikovojo, tvirtas, lengvai nepastūmsi. Sakė yra kitas berniukas beveik 4 metukų, tai jį muša, atima viską, o jis stovi ir nesigina. Taip pat Tajus parodė savo užsispyrimą. Jau ruošėmės eiti į lauką, auklėtoja visus vaikus sukvietė į koridorių rengtis laukan, Tajus liko vienas prie žaidimų ir nerodė susidomėjimo eiti, aš irgi kviečiau, tai jis toliau žaidė, kitas berniukas išsivedė mane, auklėtoja Tajui norėjo duoti ranką, bet jis nesileido ir liko toliau prie savo veiklos. Po to pasigedęs manęs atlėkė :).

Taigi po valandos su trupučiu išėjome į lauką. Lauke pradėjo visur karstytis. Buvome toje zonoje, kurioje ir vakar žaidėme, bet pasirodo neleidžia vaikučiam niekur laipiot ar karstytis, čiuožinėt nuo čiuožyklis, nes ji per didelė jiems. Maniškis jauniausias grupėj ir aš jam visur leisdavau karstytis, tai buvo labai sunku nulaikyti nesikarstant visur. Auklėtoja leido tik suptis visiems arba vaikščiot ir bėgiot. Suptis maniškis užsimanė tik su vakarykšte drauge, prie kitos mergaitės nesėdo, zyzė tol kol sukeitė sėdėjimo vietas ir laimingas suposi drauge su savo drauge :). Taigi jau turime pirmąją savą draugę! Deja greit atsibodo suptis ir užsimanė lėkt kiek kojos neša žemyn laiptukais pas kitus vaikus vyresnius, kurie žaidė kamuoliu. Pamatė mane vakarykštis mano draugelis, vėl klausė kaip gyvenu, rodė kaip bėgioja. Tik atėjo kita auklėtoja ir apibarė mane, kad aplink mane subėgo jos vaikai. Šiaip ne taip išsinešiau saviškį pykstantį ir muistantį.

Auklėtoja mūsų jau pamatė, kad sunku bus Tajų suvaldyti , matė jo užsispyrimą, siekį pasiekti ko nori ir matė koks didelis mūsų prisirišimas ir kad daug visko buvo vaikui leidžiama. Bet 

Po šios dienos vėl pilna įvairių minčių galvoj.

Laukiam trečiosios dienos :)

P.S. Dėl rugsėjo pirmosios, šventė bus pagrinde grupėse ir tėvelių retai būna. Sakė iš visų grupių, tai gal 10 tėvų ateina, o daugiau ne

20180830155254-63420.jpg

20180830155322-12801.jpg