4 idėjos, kaip sukurti jaukų ir stilingą vaiko kambarį

03. Jun 2015, 16:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kiekvienam iš mūsų labai svarbu susikurti jaukius namus. Kuriant harmoniją interjere, stengiamasi išlaikyti dizaino vientisumą, tačiau vaiko kambarys yra erdvė, kurioje norisi daugiau žaismingumo, skatinančio geras emocijas.

Tačiau ne mažiau svarbu, kad vaikiškas interjeras būtų mielas ir tėvams. Tai galima įgyvendinti renkantis subtiliai suderinto kolorito ir formų kilimus, audinius, sienų lipdukus bei kitus aksesuarus. 

20150602093646-22580.jpg

TEMA

Vaikas savo kambaryje praleidžia nepaprastai daug laiko – čia  žaidžia, mokosi, priima draugus, miega, svajoja.. Tai tarsi namai namuose, kuriuose galima sukurti ypatingą istoriją. Kurdami vaiko kambario interjero viziją pirmiausiai išrinkite jam temą. Rinkdami ją atspindinčius akcentus: kilimą, sienos lipduką, audinį užuolaidoms ir kitas interjero detales sukursite harmoningą ir kartu įdomų, vaizduotę lavinantį kambarį savo vaikui.

20150602093805-41705.jpg

Štai kelios idėjos, iš kurių galėtumėte pasirinkti Jums labiausiai artimą:

Berniukų mėgstamiausios yra jūrinė, aviacijos, kelionių, mašinyčių, indėnų temos. Mergaites pradžiugins ir kambariui pavasario romantikos suteiks žydinčios pievos, drugelių, iškylos gamtoje temos.

Universalus sprendimas, tinkantis tiek berniukams, tiek mergaitėms, būtų cirko ar miško temos. Ir tai tik keli pavyzdžiai. Pagalvokite, kokie prisiminimai iš vaikystės Jums mieliausi, kokie yra Jūsų vaiko pomėgiai, taip atrasite daugiausiai gerų emocijų keliančią kambario temą.

Temos pasirinkimą taip pat iš dalies lemia labiausiai patinkanti spalva. Jei norisi daugiau žalios, tai gražiausiai išpildys miško, gamtos temos, jei mielesnė mėlyna – daugiausiai improvizuoti su šia spalva galėsite jūrine tema, alyvinį atspalvį gražiai išpildytų drugelių sodo tema.

20150602093325-53751.jpg

KILIMAS

Kadangi daugiausiai žaidžiama ant grindų, pirmiausiai išrinkite kilimą, ant kurio bus gera žaisti ir svajoti Jūsų mažyliui. Argi ne puiku žaisti ant kilimo, kurio piešinyje kasdien gali sutikti visuomet dūkti pasiruošusį meškutį arba linksmą zuikį su balionais?

20150602094219-62276.jpg

Jei Jums patinka cirkas, leiskite vaizduotei skristi – dekoruokite sieną subtiliu sienos lipduku su cirko žvėreliais ir kasdien galėsite kartu stebėti nepakartojamus cirko pasirodymus. Aukštos kokybės sienos lipdukas sukurs natūralaus piešinio ant sienos įspūdį, o jam sukurti jums prireiks daugiausiai pusvalandžio. Tai puikus būdas gražiai užbaigti kurti kambario istoriją, kuri iš tiesų dar tik prasideda.

UŽUOLAIDOS

Užuolaidos taip pat yra labai svarbi interjero dalis, tačiau turėtumėte apsispręsti, ar pagrindinis akcentas bus lango dekoras ar kilimas, kad šios dvi detalės ne konkuruotų, o gražiai papildytų viena kitą. Jei rinksitės užuolaidą su išraiškingu raštu, tuomet kilimas turėtų būti neutralus ir atvirkščiai. 

20150602093851-92894.jpg

APŠVIETIMAS

Jaukus ir kartu originalus apšvietimas suteiks jaukumo vakare. Paieškokite nestandartinių variantų – įsivaizduokite vaiko akis pamačius kambaryje jaukiai šviečiantį baltą zuikį. Geras šviestuvo dizainas bus malonus Jūsų akiai, o vaikui bus nepakartojamas įspūdis. Dėmesingai ir nuoširdžiai sukurtame vaiko kambaryje ne vienerius metus mėgausitės geromis emocijomis ir nepamirštamomis akimirkomis praleistomis žaidžiant su savo vaikais.

20150602093423-84551.jpg

Daugiau idėjų kaip sukurti jaukų ir stilingą kambarį savo vaikui rasite www.piccoli.lt – vaikų interjero e-butike.