4 žieminių batų tipai. Kuris tinka Jūsų vaikui?

4 žieminių batų tipai. Kuris tinka Jūsų vaikui?

10. Nov 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Išrinkti vaikui žieminius batus – iššūkis tėveliams. Vaikai trokšta spalvingų ir madingų, tėvai ieško patvarių ir praktiškų. Batai turi tikti šaltoms, snieguotoms, o kartais lietingoms Lietuvos žiemoms. Be to, ortopedai atkreipia dėmesį, kad avalynė turi nevaržyti vaiko judesių ir netrukdyti formuotis augančiai pėdutei. Žinoma, svarbi ir prieinama kaina. Kriterijų tiek daug, kad, atrodo, rasti gerus batus – misija neįmanoma. Nesijaudinkite, ji tikrai įveikiama! 

Pagrindiniai kriterijai 

Nors sakoma, kad žieminius batus geriausia pirkti pavasarį, kai žiemos kolekcijai taikomos nuolaidos, šis patarimas tikrai netinka, kai kalbama apie batus vaikams. Paspaudus pirmajam šaltukui – pats laikas pasirūpinti šiltomis vaiko kojomis. 

Dėmesį į pagrindinius batų vaikams kriterijus dėmesį atkreipia „Crocs“ prekės ženklo Lietuvoje atstovas Justas Mačionis: „Vaikams geriausia rinkti avalynę, pagamintą iš tvirtų, ilgaamžių ir lengvai prižiūrimų medžiagų. Taip pat svarbu, kad vaikas galėtų pats, be kitų pagalbos apsiauti ir nusiauti batus. Neretai rinkdami batus tėvai vadovaujasi nuomone, jog odiniai batai geriausi. Siūlyčiau ja aklai nepasikliauti – oda traukia šaltį, be to, avalynės iš odos siūlės dažnu atveju yra pralaidžios vandeniui, taigi tikimybė, kad kojos peršlaps, daug didesnė.“ 

Primename ir neseniai viename reportažų vaikų ortopedo doc. dr. Kęstučio Saniuko įvardytus pagrindinius vaikiškiems batams keliamus reikalavimus: „Batai turi būti lankstūs, minkšti ir lengvi, nevaržantys judesių. Padas turėtų būti minkštas, geriausia, jeigu jis prisitaiko prie vaiko pėdos. Taip pat batai turi leisti vaikui laisvai atsitūpti ir pasistiebti.“

Batų tipai 

Ne viena mama patvirtins – vaikai tiesiog dievina „Crocs“ batus. Priežastis paprasta – šie batai gražūs, ryškūs, lengvai apsiaunami net ir mažiausiems. Šiuo vaikų pasirinkimu džiaugiasi ir tėveliai, nes batai atitinka ir visus svarbiausius kriterijus: yra lengvi, nepralaidūs drėgmei, lankstūs ir minkšti – prisitaikantys prie vaiko pėdos, ilgaamžiai ir lengvai prižiūrimi. 

Apsilankius parduotuvėje galva gali apsisukti nuo batų pasirinkimo, tad klausiame „Crocs“ atstovų rekomendacijos – kokius batus rinktis reikėtų? Štai keli geriausi pasirinkimai: 

Populiarusis vaikščiojimo draugas – tai Lodgepoint Snow Boot Kid's. Tai jaukūs, šilti ir patvarūs aulinukai, vieni populiariausių šaltuoju sezonu.

20171027120408-91664.jpg

Batai užsegami dideliu lipuku aulo viršuje, todėl juos lengva apsiauti net ir tada, kai rankos jau su pirštinėmis – mažasis tuo tikrai apsidžiaugs. Apatinė bato dalis pagaminta iš Croslite™ medžiagos, kuri ne tik atspari vandeniui, bet ir itin lengva.

20171027120422-11301.jpg

Atkreipiamas dėmesys, kad užkulnio ir aulo medžiagos yra impregnuotos ir dėl to atsparesnės drėgmei, bet nėra visiškai neperšlampančios, nehermetinės bato siūlės gali praleisti vandenį ar didelę drėgmę. Būtent todėl šie batai labiau tiks kasdieniam vaikščiojimui, bet ne pramogoms sniege ar lietuje. 

20171027120353-50657.jpg

Žaidimams lyg basomis puikiai tiks Kids’ Crocband™ LodgePoint Boot. Šių batų aulo viršuje yra suveržimo gumytės, jos apsaugo nuo sniego patekimo į batų vidų, tad tėvai gali būti tikri, kad vaiko pėdos bus apsaugotos nuo nereikalingos drėgmės.

20171027120509-52451.jpg

Be to, tokius aulinukus itin lengva apsiauti ir nusiauti, nes nereikia vargti su raištelių varstymu. Kaip tik todėl jie tobulai tinka žaisti kieme – tik kelios sekundės ir vaikas jau lauke.

20171027120520-32732.jpg

Be to, kaip ir visų „Crocs“, batų šių pagrindas pagamintas iš specialios Croslite™ medžiagos, kuri nepraleidžia vandens ir yra itin lengva – vaiko pėda jausis lyg ant debesų. 

20171027120454-53437.jpg 

Kad joks vanduo būtų nebaisus, rinkitės visiškai neperšlampamus aulinukus Swiftwater Waterproof Boot Kid's – jais apsiavęs vaikas galės mėgautis visais žiemos malonumais ir pramogomis.

20171027120607-87031.jpg

Šie batai gaminami smagių spalvų ir yra lengvai apsiaunami. Taip pat jie šilti ir tinka įvairiam orui. Išformuotas Croslite™ padas ir impregnuotas nailono aulas apsaugo nuo lietaus ar sniego ir garantuoja didelį komfortą, todėl vaiko pėdos jausis patogiai kaip niekad. Su tokiais batais vaiko žaidimų lauke nevaržys joks oras. 20171027120544-17722.jpg

Laiko patikrinti – tai modelis Winter Puff Boot, kuris gaminamas seniausiai, bet vis dar populiarus.

20171027120625-50512.jpg

Guminis padas garantuoja geresnį sukibimą su įvairia danga, o paminkštintas dygsniuotas nailonas užtikrina šilumą ir komfortą. Vandeniui atspari apatinė bato dalis iki užkulnio ir aulo siūlių pagaminta iš Croslite™ medžiagos, tad ji nepraleidžia drėgmės ir yra itin lengva. Tačiau nepamirškite, kad bato siūlės yra nehermetinės, tad gali praleisti vandenį ar didelę drėgmę.

 20171027120635-35812.jpg

Tinkamas dydis itin svarbu 

Specialistai atkreipia dėmesį, kad batai turi būti tinkamo dydžio, negalima rinktis batų „išaugimui“, nes per dideli batai trukdo normaliai judėti, o per maži gali net traumuoti pėdutę. Išsiaiškinti, ar batų dydis tinkamas, galima keliais būdais: apavus batus pabandykite į užkulnį įkišti pirštą – jeigu pirštai lengvai telpa, vadinasi, batų dydis tinka, pėda turės pakankamai vietos ir su storesne kojine; antras būdas – pridėkite vaiko pėda prie bato pado, jeigu vietos lieka per pirštą, vadinasi, batai tinkami. Visada paklauskite ir vaiko, kaip jis jaučiasi su naujais batais.