5 patarimai, kaip išrinkti kėdę mokinukui

5 patarimai, kaip išrinkti kėdę mokinukui

29. Aug 2016, 14:38 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Artėjantys mokslo metai primena, kad vis daugiau laiko vaikas turės praleisti prie stalo ruošdamas pamokas. Mokymosi krūviai yra dideli ir pamokų ruoša užtrunka ne vieną valandą, todėl mūsų, tėvų, pareiga užtikrinti kuo patogesnę ir komfortiškesnę aplinką šiam darbui. Juk sėdint ant nekomfortiškos kėdės, ne tik įskausta raumenis, bet ir formuojasi netaisyklinga laikysena, liksianti visam gyvenimui. 

Į ką atkreipti dėmesį renkantis mokyklinę kėdę? 

20160818100751-76789.jpg

ILGAAMŽIŠKUMAS

Rekomenduojame geriau iškart įsigyti kokybiškesnį baldą, kuris tarnaus ilgiau. Ne tik todėl, kad nesulūš, bet bus pritaikytas ir pradinukui, ir vidurinę baigiančiam jaunuoliui. 

Tokios biuro kėdės gali ne tik pasikelti aukštyn žemyn, bet ir pasikeičia kitų detalių pozicija, prisitaikanti prie individualių poreikių. Itališkos „Kulik system“ kėdės turi reguliuojamą sėdynės aukštį, atlošą, porankių padėtį ir net kojų žiedus, kad būtų patogu pasidėti kojas. 

STABILUMAS

Labai svarbu, kad kėdė pasilenkus į šoną nevirstų, todėl turi būti sunkesnė. 

ORTOPEDINĖS SAVYBĖS

Didžiąją dienos dalį moksleiviai praleidžia nepatogiuose, kietuose mokykliniuose suoluose, todėl kėdė namuose turi būti lyg atostogos nugarai. Pagrindinės ergonominių kėdžių savybės – tai taisyklingos dubens padėties kontrolė, stuburo apatinės dalies krūvio sumažinimas, juosmens palaikymas, krūtinės srities stuburo korekcija, ergonominė galvos atrama, sumažinanti krūvį kaklo srityje. Visa tai garantuoja pilnavertį poilsį stuburui. Kėdžių dizainas atkartoja gamtos anatominius kūno kontūrus, koreguoja laikyseną, neleidžia atsirasti ir progresuoti stuburo ligoms ir užtikrina sveikatą bei komfortą.

Kas užtikrina sveiką stuburą? Ortopedinėje kėdėje sureguliavus 90-110 laipsnių sėdėjimo kampą, stuburas būna ištiesintas maksimaliai. Atkreipkite dėmesį, kad vaikas sėdėdamas neįsitemptų ir mentys liestų kėdės atlošą, o sėdmenys atsidurtų specialioje įduboje. Nustatykite sėdynės aukštį, kad kojos būtų sulenktos 90 laipsnių kampu. 

MEDŽIAGOS

Svarbu, kad ir kėdės medžiagos būtų ilgaamžės, lengvai valomos. Jeigu vaikas jautrus - rinkitės kėdes su antialerginiu audiniu. Svarbu ir kokybiškas vidinis užpildas, kuris nesusigulės, nesusmegs, todėl itin tinka, pavyzdžiui, nusidėvėjimui atsparus elastomeras. 

PATIKIMUMAS

Rinkitės žinomų ir patyrusių gamintojų kėdes. Itališka bendrovė „Kulik System“ – tai ergonomiškų kėdžių gamybos lyderė, pasižyminti galinga intelektualia baze ir aukštosiomis technologijomis, naudojamomis gamyboje. Pagrindinė „Kulik System“ kėdžių koncepcija – tai užpatentuota stuburo palaikymo, korekcijos ir reabilitacijos sistema, kuri visam laikui pakeis supratimą apie komfortą stuburui ir bendrai apie teisingą kėdę. Šioms kėdėms suteikiama garantija, o jomis prekiauja oficialus atstovas, biuro ir mokyklinių reikmenų įmonė „Imsema“.

Plačiau apie šias kėdes: imsema.lt/Ergonomines_kedes

„Imsema" siūlo „Kulik System“ biuro kėdes ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, kurios pritaikytos prie jų poreikių.

20160829105543-66382.jpg

www.imsema.lt

Savanorių pr. 187, Vilnius

Tel.: 8~5 2727307

Faks.: 8~5 2727307

El.paštas: info@imsema.lt

saulelydis123 saulelydis123 29. Aug 2016, 14:14

Kokios nuostabios kedes-kiekvieno mokinuko svajone 👍