5 stipraus imuniteto taisyklės

5 stipraus imuniteto taisyklės

06. Jan 2013, 07:00


Norint sustiprinti imunitetą, prieš naudojant vaistus, vitaminus ar probiotikus, pabandyk pirmiausia pakeisti dienos režimą. Tai padės kovoje su įvairiais virusais.

 

1 taisyklė: turėk dienos režimą

 

Įrodyta, kad organizmą stresas mažiausiai veikia, jei yra kadienis gyvenimo ritmas. Stenkis tuo pačiu metu keltis, pusryčiausti, pietauti, vakarieniauti, eiti gulti. Nepamiršk apie poilsį. Nors vieną valandą per dieną skirk sau. Tai būtina, kad išvengtum savęs alinimo, nes tai labiausiai silpnina imunitetą. Virusų sezonu nesivaikyk dietų.

 

2 taisyklė: gryno oro terapija

 

Pagalvosi, kas čia tokio, kas naudingo pabūti lauke nors 30 minučių. Tačiau reikia laikytis dienos režimo. Kiek laiko praleidi gryname ore kasdien, nepaisant to, kad eini iki automobilio ryte, leki į parduotuvę ir pan? Rask pusę valandos pasivaikščioti po parką, po mišką ar pajūriu (jei yra galimybės). Deguonis apsaugos tave nuo virusų. Kaip? Ogi visai paprastai – deguonis ląstelėms gyvybiškai būtinas, o prisotintos deguonies ląstelės pačios save apsaugos.

 

3 taisyklė: išsimiegok

 

Suaugusiam sveikas miegas turi tęstis nuo 6 iki 8 valandų. Jei miegi mažiau, pamažu sekini savo organizmo energijos atsargas. Vadinasi, rizikuoji greičiau pasigauti virusus.

 

4 taisyklė: kontrastinis dušas

 

Maudykis po kontrastiniu dušu ryte arba vakare. Pradėk ir pabaik vėsiu vandeniu. Ideali kontrastinio dušo trukmė – penkios minutės. Vandens temperatūrų kaita grūdina organizmą. Kuo ilgiau treniruosi ir grūdinsi kūną, tuo bus didesnė apsauga nuo ligų.

 

5 taisyklė: valgyk česnaką

 

Taip, šis močiučių receptas vis dar šiandien efektyvus. Česnakuose yra fitoncidų, kurie pasižymi priešmikrobinėmis, priešgrybelinėmis, priešparazitinėmis savybėmis, turi antitoksinių ir regeneracinių savybių. Išvengsi nemalonaus kvapo iš burnos, jei česnaką supjaustysi skiltelėmis ir iškart prarysi nekramčius. Arba po to suvalgysi petražolės lapelį. Gali prie lovos kasdien pakabinti česnako „karolių“.

 

Mamyčių klubas