5 žaidimai su vandeniu

5 žaidimai su vandeniu

08. Jul 2015, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 Žaidimai su vandeniu visada patinka vaikams, ypač jei diena karšta.

5 vandens žaidimai 

1.Vandens pistoletai

Tai, kad jais galima šaudyti vienas į kitą, žino visi vaikai. Tačiau tėvai gali pasiūlyti ir kitokios veiklos, pavyzdžiui, sustatyti žaislinius kėglius (arba tuščias plastikines stiklines) ir pasiūlyti vaikams pataikyti į juos iš tam tikro atstumo. Arba tolėliau nuo vaikų išrikiuokite butelius, su ant viršaus uždėtais teniso kamuoliukais. Kieno pistoletas taikliausias?

2. Stot ir tūpt

Pripilkite puodukus ar stiklines sklidinai vandens. Išrikiuokite vaikus ir duokite kiekvienam po vieną. Dabar prasidės linksmybės: paprašykite vaikus vykdyti komandas – pakelti vieną koją; nuleisti. Tada atsitūpti ir atsistoti. O tada atsitūpti pakėlus vieną koją. Arba atsitūpus paėjėti „žąsele“. Žodžiu, sugalvokite įvairiausių užduočių, ir apdovanokite tą, kuris išlies mažiausiai vandens.

3. Bėgimas su ląstais

Jeigu turite bent dvi poras plaukimo ląstų, galite pasiūlyti vaikams palenktyniauti apsimovus juos. 

4. Vandens bomba

Pripilkite balioną vandens ir užriškite. Vaikai išsirikiuoja vorele ir perduoda vienas kitam balioną su vandeniu virš galvų. Reikia būti itin atidiems, nes vandens bomba gali sprogti kažkam virš galvos. 

5. Lenktynės su šaukštais

Reiks 4 stiklainių ir 2 šaukštų. Pripilkite du stiklainius vandens, o kitus – tuščius- pastatykite tolėliau. Padalinkite vaikus į dvi komandas ir paaiškinkite užduotį: šaukštu kuo greičiau ir kokybiškiau (išlaistant kuo mažiau vandens) pernešti vandenį iš vienos talpos į kitą.

Svarbu!

Nusprendę leisti vaikams iki soties prisidūkti žaidžiant vandens žaidimus, atminkite keletą svarbių dalykų:

  • Kuo mažiau draudimų ir žodžio „Ne“. Organizuokite veiklą taip, kad nereikėtų daug kištis į vaikų žaidimus.
  • Aprenkite vaikus kuo paprasčiau, jei leidžia sąlygos – maudymosi kostiumėliais. Tada nereiks nervintis dėl kiaurai sušlapusių rūbų.

Kokius jus vandens žaidimus su vaikais žaidžiate karštomis dienomis? 

floryte floryte 08. Jul 2015, 13:40

Mūsų kieme nuo pavėsinės statybų liko krūva smėlio, o vandens dukrytė randa vonelėse po lietvamzdžiais, tai vienas iš pagrindinių jos užsiėmimų - smėlio ir vandens pilstymas, nešiojimas ir pan. Net iš sauskelnių dažnai tenka kratyti smėlį😃 O gėles tai palaisto daugiau negu reikia😃

08. Jul 2015, 13:14 Goda_Mamyciuklubas.lt

Koks fainas daiktas! Tik pirma kiemą reiks "įsigyti" 😃

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 08. Jul 2015, 11:04

Mes turėjom smėlio ir vandens stalą (panašų į nuotraukoje). Kas turite kiemą - sakyčiau privalomas "reikalas". Vaikams kiek džiaugsmo!

08. Jul 2015, 10:16

Mano merginos labai mėgsta žaisti su vandeniu. Jos ir "sriubas" verda, ir žaislus maudo, ir gėlės laisto, ir dar ko prigalvoja. 😀