Advento 18 - 23 dienos: užduotėlės ir rezultatai

Advento 18 - 23 dienos: užduotėlės ir rezultatai

09. Jan 2013, 00:00

Kadangi mūsų Advento kalendorius nutrūko prie 18 dienelės slenksčio, tiesiog parašysiu, ką gi sumeistravom per likusias Advento dienas.

 

 

Taigi 18–ąją dieną Kajus rado tradicinę staigmenėlę – žaisliuką (jau matėte, jų foto buvau įkėlusi, pirkti yra „Norfos“ prekybos centruose, viso labo 1,49 Lt, o žaisliukai išties smagūs kaip už tokią kainelę) ir taip papildė savo „kolekciją“.

 

Tiesa, kiek jų jau pririnkęs, negaliu suskaičiuoti tiksliai, mat dal5 ir močiutė nupirko, dalis namuose. Na, o užduotis – išsikepti Kalėdinį namuką, kurio rezultatą jau matėte.

 

Vaikas taip pat man padėjo, noriai tešlą minkė (ir ragavo), vėliau formeles dėjo ant tešlos, iškepusius puošė kaip mokėjo.

 

 

 

19 – ąją dieną smaližius jau tikėjosi saldumyno, tad ir rado savo mėgstamą Kinder šokoladuką ir užduotėlę – pasiruošti darželio kalėdinei šventei, kuri vyko jau kitą dieną.

 

Tad paklausus, kuo nori būti, pareiškė – vandenuku (ir sugalvok tu man taip), pasakiau, kad sunku įgyveninti, gal kokį pasakų herojų norėtų įkūnyti? Tada sugalvojo, kad bus krokodilas (ir vėl tektų galvą palaužyti mąstant), ir draugiškai „atmečiau“ pasiūlymą, tuomet nutarė, kad būtų smagu būti BITE.

 

Tada vėl perkalbėjau, nes šis vaidmuo daugiau mergaitėms tinka, na ir galiausiai pavartėm knygutes ir nutarėm bus – KARALIUS (nors mano jau buvo sugalvota daug anksčiau, ir pasistengiau, kad „netyčia“ vartytumėm knygutę su gražiu karalium, su karūna, „klasta“ tiko), su skraiste, dailia karūna.

 

Na, kaip minėjau, jau buvau sugalvojusi iš anksto, pasidarius po mūsų kraštelyje esančius prekybos centrus, į vienodus kostiumus „be dvasios“ – nekilo ranka jų pirkti, nutariau, kad verčiau pasigaminti.

 

Taigi siuvimo „darbuose“ padėjo promočiutė, surado mėlyną skarą, pristrigavo kailiuko aplink apykaklę ir vargo su „Moment“ klijais beklijuodama blizgučius, o karūna ir keli mažmožiai teko man. Tad panaršiau internete, pasidairiau karūnų ir nusibraižiau pradžioje ant balto lapo, vėliau perpiešiau ant kartono, iškirpau, pamatavau galvytės apimtis, ir karštų klijų pagalba sujungiau.

 

Prieš tai, be abejo, vyko puošyba, klijavau blizgias akutes (kaip ir ant apykaklės), apvedžiojau mėlyna spalva kontūrus, papuošiau blizgučiais. Na ir karūna baigta.

 

 

Atėjo eilė kelnėms. Jas atstojo pižaminės mėlynos kelnės, tereikėjo iš mėlynos medžiagos pasiūti kaspinukus, prikimšti vata, ir atėjus laikui – pririšti prie kelnių galų, ant batukų.

 

Na ir, sakyčiau, rezultatas buvo geras.

 

 

 

20 –oji diena ir staigmenėlė – knygutė (o jų gavo nemažai per Adventą, liko patenkintas) ir užduotėlė be užduotėlės, paprasčiausiai pasiruošti ir dalyvauti kalėdiniame renginyje darželyje.

 

Taigi, kas vyko, nepasakosiu, nes tėvams tikrai liko ne koks įspūdis, bet vaikams chaosas patiko. Tad nugužėjome į renginuką, persirengėm, ir...šokiai pokiai, žaidimai, chaosas, ir Kalėdų senelis (kurio vaidmuo visą vkarą – sėdėti ir galiausiai dovanas išdovanoti) su dovanų maišais ir smagi kelionė namo (vaikas gal būtų dar ir dar norėjęs, bet tėveliams, to chaoso pakako ir džiaugėmės, kad baigėsi).

 

Tiesa, ir tėčiui teko tarp vaikų pasisukioti, buvo iškviestas patalkinti peraugusiai nykštukei (merginai) kartu su kitu išvaizdžiu tėveliu (jos vietoje ir aš greičiausiai būčiau tokius tėčius į talką pasirinkusi).

 

Tad vaikas grįžo nuvargęs, patenkintas (tik gaila, saldainiais piknaudžiaut negalima – dantukus bakteriukai užpuolę ir nebereti apsilankymai pas tetą dantistę).

 

 

 

21 – oji diena ir staigmena – guminukai ir smagi užduotėlė iš rastų lipnių priemonių pagaminti atvirutę. Tai iš minkštos medžiagos pagaminti lipnūs papuošimai, jau paruoštam atvirutės šablonui. Taigi lipino ir sulipino taip, kaip Kajukui atrodė gražiausia.

 

 

 

22 – oji diena ir smagi staigmenėlė – dėlionė (jas sūnytis dabar pamėgęs), na ir užduotis – išsikepti kūčiukų, nes be jų man ne Kūčios. Regis, receptą taip pat, kažkada užsirašiau iš MK pokalbių (dikuza rašiusi buvo) ir panaudojau šįmet. Taigi vėl minkėm, pjaustėm ir kepėm.

 

 

 

Na ir 23 – ioji dienelė ir tvarkymasis, mano mažasis padėjėjas visuomet darbuojasi kartu, turi visad šluostę ir mamytei padeda.

 

 

 

Tiesą sakant dar ir iki pat Kalėdų ryto gavo po staigmenėlę ir lengvas užduotėles, mat kalendorius buvo iš 25 kišenėlių. Bet Kūčios ir Kalėdos - darbymetis (iki vakaro), tai ir vaikutis sukosi kartu.

 

Tad toks buvo mano mažojo adventas. Tiesą sakant, toks kalendorius šimtą kartų pranašesnis už įprastą knygelę su šokoladiniais saldainiukais, kur nėra užsiėmimų, skaitinių, darbelių, buvimo kartu.

 

O tai ir svarbiausia. Sūnytis visada su džiaugsmu keldavosi ir lėkdavo žiūrėti, kas naujoje kišenėlėj, kokią užduotį turės įvykdyti, o ir darbelius kartu patiko daryti tiek su močiute, ir su mamyte.

 

 

 

Iki kitų metų ;)

 

Kajukas su mama

 

Nuo MK redakcijos: Ačiū, Roberta, kad pasidalinai nuostabiomis Advento kalendoriaus idėjomis ir staigmenomis.

 

jaldija jaldija 09. Jan 2013, 14:52

Karalius labai gražus 👍

motinysteveza motinysteveza 09. Jan 2013, 00:17

o vis dar Kalėdų atgarsiai 😀 👍