AKVILĖS blogas: pasiruošimas mokyklai, 7-asis gimtadienis, delfinai ir grybai

AKVILĖS blogas: pasiruošimas mokyklai, 7-asis gimtadienis, delfinai ir grybai

25. Aug 2014, 11:45 motinysteveza motinysteveza

Deimantės klausiu: „kokio labiau gimtadienio norėtum, ar kad pakviesčiau daug draugų, didelis tortas, dovanos ir pan., ar kad su visa šeima nuvyktume pas delfinus“. Klausdama žinojau atsakymą, nors draugų sąrašą į gimtadienį buvo padariusi dar pavasarį... O aš ir pati visai nenorėjau organizuoti su Gabriele ant rankų gimtadienio, tad Deimantės pasirinkimas, nuvykti pas delfinus, mane labai nudžiugino :).

Penktadienis, rugpjūčio 22 d. – Deimantės 7 –asis gimtadienis

Kelionė suplanuota savaitgalį, tad ši diena praėjo ramiai, mus aplankė artimiausi šeimos draugai su dviem savo dukrytėm.:) Mūsų rate – mergaičių apstu :). Buvo ir paprastas tortas su žvakutėmis, vaišės, jaukus vakaras, net foto nedarėm :). Draugai atsiklausė, ką dovanoti. Pasakiau, kad jau žaislų nebereikia... Juos aš ir taip intensyviai mažinu namie, na, ne todėl kad jau baigėsi pirmoji vaikystė, o tiesiog kad pas mus ir taip vietos darosi vis mažiau, o mergaitės žaisti vis vien su kuo atras. :) Mano mergaitės iš tų vaikų, kurie neklausia "ką veikti". :) Taigi labiausiai tinka knygelės, tinkamos temos: dinozaurai, kosmosas, pasaulio žemėlapiai. Ir išrinko iš tiesų puikią dovaną (ačiū jiems!): pradinuko pasaulio pažinimo atlasą, kuriame Deimantė jau atrado ir pradėjo „studijuoti“ Lietuvos žemėlapyje sužymėtas lankomas vietas: kur jau buvo, kur norėtų dar nuvykti. Ir dar gavo vėliavų žaidimą: vakarais su tėčiu turės, ką veikti: puikiai leisdama laiką pažins pasaulio vėliavas.

20140825101732-11174.jpg

Šeštadienis, rugpjūčio 23 d. – Kelionė į Delfinariumą

Kadangi iš vakaro užsibuvom, tai iš ryto neskubėdami išsiruošėm. Delfinariumas – labiausiai lankoma vieta Lietuvoje. Tad apie jį daug ir nerašysiu. :) Bet kai kitą kartą ten vyksime, tikrai nesirinksiu vasaros sezono, bilietus gavom tik stovimus, žmonių grūstis mane neigiamai veikia, ypač su trim vaikais mums nebuvo patogu. O pats pasirodymas, aišku, mergaitėms patiko :).

20140825102002-69901.jpg

20140825102022-78930.jpg

Buvo planuota permiegoti naktį, bet sumąstėm, kad norėsim grybauti... tad dar nuvykę pasižmonėti ant Palangos tilto, namo grįžome naktį... :)

Tuo pačiu ir paminėjom Baltijos kelio dieną - prie tilto buvo įsmeigtos Baltijos šalių vėliavos, deginami laužai - buvo į ką pasižvalgyti :). Pataikėm "ant saulėlydžio" :)

20140825102628-12917.jpg

Sekmadienis, rugpjūčio 24 d. – Grybavimas

Aš nerealiai mėgstu grybauti (o valgyti grybus nelabai :)), bet negrybavau gal jau 10 metų :). Visi delfiai ir feisbukai mirga nuo baravykų nuotraukų, todėl ir mūsų šeimyna susigalvojo ekspromtu pagrybauti. :) Mergaitėms grybauti patiko nemažiau nei delfinai. :) Nelabai žinom aplink Kauną grybingų vietų, tiesiog dūrėm į miškus Marijampolės link. Pravaikščiojom daugiau nei 3 val, nepamaišė ir lietus, Gabrielė visą laiką pramiegojo.  Buvo puikus šeimos laikas – kažkur vidury miško, lietus lyja, automobilio nerandam- man tokia romantika padvelkė :). Žinojau, kad vis vien atrasim, tad visai nesupanikavom šiek tiek sugaišę laiko automobilio ieškodami, tuo pačiu ir grybų pasirinkdami :). Ypatingai džiaugiausi, kad mergaitės sveikatinosi: vaikščiojo gryno oru mišku, didino ištvermę :). Labiausiai sekėsi Milai, nes, matyt, mažiausia ir arčiausiai žemės :). Pasirinkom tik kibiriuką :).

20140825105409-40379.jpg

Štai toks buvo Deimantės atsisveikinimas su pirmąja vaikyste. Nors džiugiau skamba: pasisveikinimas su antrąja vaikyste :)

Pasiruošimas mokyklai

Mokyklai, manau, kiek įmanoma, mes pasiruošę – tiek psichologiškai, tiek jau viską susipirkę (apie tai kitas blogiukas). Jos laukiam labai labai!!! Vienintelį dalyką žinau, dėl sėkmingos adaptacijos, kad apie ją reikia vaikui kalbėti teigiamai, net ir apie sunkumus. Ką mes ir darom: norėsim anksti keltis, daug skaitysim, daug mokysimės. Visa tai, esu tikra, Deimantei patiks!!!

O mane pačią, aišku, neramina. Ypač tokie straipsniai, kaip kad mokykla – stabdo smegenų vystymąsi, žudo kūrybiškumą, visus padaro vienodais robotukais ir pan. Bet viską sudėliojus, pergalvojus, su vyru padarėm išvadą: žmogui disciplina reikalinga, netgi labai. Mano užduotis bus glaudžiai bendradarbiauti su mokytoja, stebėti, ar nevyksta patyčios ir pan. Pabendravus su mokytoja, patikino, kad vietos kūrybiškumui tikrai bus.

Tikiuosi, būti Deimantės "papildiniu": domėtis nagrinėjama tema, atitinkamai pasiūlyti muziejų, knygą, pokalbį...

20140825102209-76530.jpg

 

 

Akvilė

https://www.facebook.com/AuginuStebukla

motinysteveza motinysteveza 26. Aug 2014, 09:03 Mutter

taip tikrai! 😀 tai vaikas į nešynę ir pirmyn 😃 su 1-2 m. gal sunkiau, kuris ilgai neišvaikščios, o nešti kur kas sunkiau.

25. Aug 2014, 22:08

Perskaičiau du kart, ar jūs tikrai grybaut važiavot!? 😀 Aš irgi labai mėgstu, bet su mažyliu neįsivaizdavau šio proceso niekaip.. 😀 Fainai praleidot laiką!