AKVILĖS blogas. Rudeniški darbeliai

AKVILĖS blogas. Rudeniški darbeliai

09. Oct 2012, 10:00 motinysteveza motinysteveza

 

 

Turėjome gana užimtą praeitą savaitę, tad ir darbelių darėme nedaug.

 

BULVINUKAI

 

Tiesą sakant, tos ilgametės darželių tradicijos, kai reikia padaryti darbelių iš daržovių ar vaisių "Rudenėlio parodai", nemėgstu. Visų pirma, daržovės yra maistas, ir man tiesiog gaila jas gadinti, nes mes ekologiškas daržoves gauname iš savo mylimos močiutės daržo, tad jas tikrai vertiname.

 

Antra, tie darbeliai greitai suvysta, pradeda pūti. Jau geriau gaminti iš kaštonų, gilių, lapų ir pan.

 

Vis dėlto paaukojome keletą daržovių šiam darbeliui.

 

Paėmėme bulvyčių ir guašo, neturėdamos vizijos, ką iš jų daryti. Ištraukiau putplasčio ir smeigtukų, kad būtų patogiau tas bulvytes nudažyti (pasinaudojau mamos Robertos idėja, tik jos sūnus dažė giles http://www.mamyciuklubas.lt/kurybi%C5%A1kiausia-mk-mama-2012/dekoracija-is-buteliuko).

O Deimantė sako: “gi čia bus butai, o ne dažysim ant jo“. Taip gimė idėja - butai ir jų gyventojai bulvinukai :). Teko tada paimti kiaušinių dėžutę, kad patogiai susmaigstytume bulves.

 

 

Panaudojome ir savo šiukšlyčių stiklainį, jame pasiknaisiojusios, radome kiekvienai bulvei kepurytę – čia ir buvo įdomiausia darbelio dalis.

 

 

 

ŽAIDIMAI IŠ KAŠTONŲ


Pažaidusios mamos Jolantos pasiūlytų matematinių žaidimų su kaštonais http://www.mamyciuklubas.lt/kurybi%C5%A1kiausia-mk-mama-2012/kaston%C5%B3-d%C4%97lion%C4%97s-ir-kiti-zaidimai

 

Deimantė su tėčiu sokonstravo štai tokius darbelius:

 

 

 

Šįkart tik tiek, kitą savaitę temos nebus, kadangi labai knieti pasinaudoti projekto „Kūrybiškiausia MK mama 2012“ mamų atsiųstomis idėjomis. Žinoma, visų nepadarysime, o tik mums aktualiausius. Kokie tai darbeliai ir kaip juos prisitaikysime sau?

 

IKI

Akvilė

 

kodelcia kodelcia 10. Oct 2012, 15:33

👍

jaldija jaldija 09. Oct 2012, 14:00

👍

pypse pypse 09. Oct 2012, 10:57

O kaip sujungti kaštonai?
ar karšti klijai kaštonus klijuotų?;/