Apie nindzes, magiją, meilę ir pavojus - knygoje "Nindzė Timis ir pagrobtas juokas"

Apie nindzes, magiją, meilę ir pavojus - knygoje "Nindzė Timis ir pagrobtas juokas"

29. Mar 2015, 14:03 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Prasidėjusios moksleivių pavasario atostogos - pats geriausias metas perskaityti ne vieną įdomią knygą (ypač tas, kurias pats išsirenki, o ne ką liepia perskaityti). Šįkart mano dukra Saulė (9 m.) dalinasi savo įspūdžiais apie Henrik Tamm knygą "Nindzė Timis ir pagrobtas juokas" (Nieko rimto).

20150329142346-46138.jpg

Man labiausiai patiko pilotė Flora, o juokingiausias veikėjas buvo Mėlynasis Kiškis, nes jis mėgo šokoladinius pyragėlius ir buvo visas mėlynas.

Kartą gyveno katė Timis ir jo geriausi draugai: šermuonėlis Simonas, kuris buvo pats gražiausias, ir kiaulės Džasperas ir Kasperas. Jie manė esą labai protingi.

Vieną dieną Timis užklysta į trobelę, kurioje gyvena žaislininkas Alfredas. Jis parodo magiškų žaislų ir papasakoja Timiui, kaip karaliaus dukrai ruošdamas dovaną padaro mėlyną kiškį, bet per daug įdeda magiškų galių. Todėl kiškis tampa blogiečiu ir pasislepia nuo jo.

20150329143025-80292.jpg

Taigi, visa ketveriukė - Timis, Simonas, Džasperas ir Kasperas paprašo Alfredo sukurti nindzių kostiumus. Žaislininkas ne tik sukuria nindzių kostiumus, bet ir stebuklingų daiktų. Timis gauna stebuklingą lazdelę, šermuonėlis Simonas - stebuklingus akinius, su kuriais permato kiaurai, o broliai kiaulės - stebuklingus batus, su kuriais gali užšokti ant namo stogo.

Vieną dieną, kai jie ilsėjosi ant stogo, pamatė, kad kažkas krenta iš dangaus ir šaukia "Gelbėkite!". Nusileidę žemyn jie pamatė gražuolę katytę, vardu Flora. Timis ją iškart įsimylėjo :)

Bet ketveriukei kilo įtarimas - kodėl kažkas vagia vaikų ir gyvūnų juoką?

Aš jau žinau, o jūs? Norite nuotykių - skaitykite knygą "Nindzė Timis ir pagrobtas juokas"!

O čia Timis su draugu šermuonėliu Simonu

20150329142706-46734.jpg

kodelcia kodelcia 29. Mar 2015, 16:35

Įdomus knygelės aprašymas ir piešinukas. Šaunuolė Saulė 🌷