Ar homeopatija gali padėti išgydyti enurezės bėdą?

Ar homeopatija gali padėti išgydyti enurezės bėdą?

27. Dec 2017, 06:50 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

„Mamyčių klubas“ gavo laišką, kuriame penkiametį sūnų auginanti mama klausia, ar jos nevalingai naktį pasišlapinančiam sūnui gali padėti homeopatija.

Iš mamos laiško:

"Auginu penkerių metų sūnų, kuris kartais pasišlapina į lovą naktį. Net negaliu susekti, nuo ko jam taip atsitinka - atrodo, ir diena rami buvo, jokio streso. Kartais savaitę būna gerai, kartais - kelios naktys iš eilės atsikelia šlapias. Norėčiau paklausti, ar tai galima išgydyti homepatiškai ir kaip ilgai galėtų užtrukti gydymas? Ar reikia kokių tyrimų pasidaryti, prieš kreipiantis?" Mama Renata

Atsako “Natūraliosios terapijos centro” gydytoja homeopatė Daiva Jakubonienė (www.naturaliterapija.lt)

Priežastys

Labai dažnai enurezė būna dėl baimės, kurią vaikas jaučia vienam iš tėvų, dažniau tėčiui. Kartais pasitaiko, kad organizme tiesiog užtrunka šlapinimosi kontrolės mechanizmų formavimasis. Tuo atveju dažnai apie ilgą šlapinimąsi į lovą galėtų papasakoti ir kuris nors iš tėvų ar kitų artimų giminaičių.

Pasitaiko ir taip, kad naktinį šlapinimąsi sąlygoja lėtiniai uždegimai šlapimo takuose, sklaidos ydos.

Gydymo trukmė

Gydymo trukmė kiekvienu atveju skirtinga. Ji priklauso nuo konkretaus vaiko ir jo naktinio šlapinimosi priežasties. Vieniems pacientams palengvėja jau po mėnesio, kitiems tenka gydytis ilgiau.

Tyrimai

Specialių tyrimų prieš atvykstant atlikti nebūtina, bet jie gali būti parekomenduoti tiriant pacientą. Tačiau jei jau atlikote kokius nors tyrimus: bendrą šlapimo tyrimą, šlapimo pasėlį, inkstų echoskopiją ar kitus -  būtinai tuos tyrimus parodykite ir gydytojui homeopatui.