Ar jūsų mažieji turi knygeles apie pirmuosius skaičius ir spalvas?

Ar jūsų mažieji turi knygeles apie pirmuosius skaičius ir spalvas?

16. Aug 2011, 07:00

Šiandien pristatome naujas, didelio populiarumo sulaukusios knygelės „Labai alkanas vikšrelis“ autoriaus Eric Carle knygeles mūsų mažiesiems: „Pirmoji mano spalvų knygelė“ ir „Pirmoji mano skaičių knygelė“.

 

Knygelės tampa tarsi nauju šeimos nariu, kuris suburia mažuosius ir tėvelius kartu mokytis pažinti spalvas, skaičiuoti ir atpažinti daiktus. Eric Carle sako, kad jo knygelės skirtos augti ir tobulėti: „Aš tikiu, kad vaikai iš prigimties yra kūrybingi ir norintys mokytis, todėl mano knygelės yra sukurtos su didele pagarba vaikui“.

 

1 metukų Luko ir 3 metukų Nojaus mama rašo:

 

Trimetis ir jo vienerių brolis liko sužavėti. Vienas skaito, kitas kramto. Puikios kokybės knygos.

 

2,5 metukų Kamilės mama Agnė:

 

3 metukų Džiugas pasakoja, kad vikšrelis yra jo mylimiausia knyga

 

{smallpic:1}

 

o „Mano pirmoji skaičių knyga“ išmokė jį skaičiuoti: vienas ananasas, du bananai, trys obuoliukai..“. Kartais vienas obuoliukas tampa šešiais obuoliukais, bet skaičiaus susiejimas su daiktu padeda mokytis“ – juokiasi Agnė.

 

{smallpic:skaiciai}

 

Psichologės Giedrės Gutautės Klimienės teigimu, tokios knygelės yra labai patogios. Nuo kitų panašaus tipo knygelių jos skiriasi tuo, jog nėra perkrautos informacija, kas padeda vaikui lengviau suvokti spalvą, skaičių ar formą.

 

Vaikui kur kas lengviau atskirti, įsiminti, įsisąmoninti, suprasti, apie ką kalbama ir ko jis yra mokomas, kai puslapyje jis nemato pašalinių dirgiklių, t.y. papildomų spalvų, formų ar iliustracijų.

 

{smallpic:spalvos}

 

Knygutės išties pritaikytos patiems mažiausiems, tad jos tikrai gali būti vaikučio pačios pačios pirmosios knygelės.

 

Lopšelio-darželio "Žingsnelis" auklėtoja Danė:

 

Šios knygelės - puiki ugdymo priemonė lopšelinio ir jaunesniojo ikimokyklinio amžiaus vaikams. Net ir sunkoko tarimo žodis "vikšrelis" (dažnai virstantis "kirmėlyte") pritraukia ir vyresniukus. Darželyje dar labai svarbu, kad tai patvarios išoriškai knygelės - juk tiek rankų liečia! Tokios ugdymo priemonės koncentruoja ir taip palengvina auklėtojų darbą.

 

Ar jūsų mažieji jau turi šias knygeles?

16. Aug 2011, 12:26

Šitokių neturime, bet turim kitos serijos knygutes, kur pažindinama su daiktais, spalvomis, žodžiais 😀