Aš - mama ir tuo viskas pasakyta!

Aš - mama ir tuo viskas pasakyta!

19. Apr 2013, 11:40

Kas yra žodis "mama"? Truputis humoro mums nepamaišys ir konkurse. Manau, mano patebėjimas įrodys, kas tai. Ir, man rodos, su vienu punktu tai tikrai esate susidūrusios.

 

Neturėdamos vaikų, moterys dažnai galvoja:

 

1.Pagaliau pailsėsiu.


-Kaip gi aš pavargau nuo kasdieninės rutinos. Kiekvieną dieną vis tas pats: atsikėlei, papusryčiavai, išejai į darbą, dirbi vos ne visą dieną, paskui kelias namo, namuose dar reikalai ir pagaliau pagalvė - saldus miegelis. Kaip gi aš norėčiau turėti vaikelį, su juo namuose būtų sėdėti puiku. Noriu "į dekretą".

 

Realybė:

-Kaip gi aš pavargau sėdeti namuose. Kiekvieną dieną tas pats. Atsikėlei, pamaitinai, sauskelnes šimtą kartų per dieną pakeitei, sutvarkei. Jau noriu į darbą. Ten aš galėsiu pailsėti nuo tos kasdieninės rutinos. Noriu į pensiją. 

 

2.Aš niekada nerėksiu ant savo vaiko.


-Kas per atsilikusi mama, šaukia ant savo vaiko? Ar gi taip galima? Aš niekada nekelsiu balso prieš vaiką, juk galima jam viską išaiškinti.

 

Realybė:

-Kur eini? Neliesk! Ką aš pasakiau? Tuoj tu gausi. Na kaip galima ant tokio kaip tu nekelti balso?

 

3.Mes nesame vunderkindai.

 

-Aš niekada nelyginsiu savo vaiko su kitais. Kiekvienas žmogus - individas. Ir nežadu vaiko leisti nuo 2 metukų mokytis anglų kalbos, o nuo 3 - kinų kalbos. Kam vaikui to? Tegul ilgiau pajaučia, kas yra vaikystė. Nes paskui - mokykla, studijos, darbas.

 

Realybė:

-Oho ankstyvo ugdymo mokykla. Nuo 1,5 metukų? Taip, reikia vaikelį užrašyti. Nes va Jurgos sūnus moka sudėlioti piramidę, o kitos draugės dukra jau kalba. Ką, mes atsilikę? Aivarai, ateik - mokysimės piramidę dėlioti.

 

4.Jokių rūbų iš padėvėtų drabužių parduotuvių.

 

-Tai mano pirmas vaikas, gal ir vienintelis. Jisai turi turėti viską, kas geriausia, ir jokių skudurų nenešios.

 

Realybė:

-Alio, Virga. Klausyk, tu sakei, kad pas jus dar liko rūbelių, kurios Aurika išaugo. Gal parduosi? Nes maniškė auga kaip ant melių.

 

5.Baisūs žaislai.


-Visi muzikiniai žaislai - tai psichologinis ginkas. Oi, šautuvo išvis vaikams negalima duoti į rankas. Reikės visiems saviems pasakyti, kad tokių žaislų mano vaikui neneštų.

 

Realybė:

-Visi muzikiniai žaislai - geras išradimas. Davei vaikui ir jisai su jais žaidžia, o tu gali sutvarkyti namus, kol girdi, kad muzika groja. 

 

6.Ir kur tos mamos žiuri?


-Nu kaip neprižiūrėti vaiko. Ar mama nematė, kaip vaikas lenda ir paima skalbimo miltelius, jos suvalgo? Arba ant savęs išpila verdantį vandenį? Kam tada reikėjo gimdyti, jei negali prižiūrėti vaiko.

 

Realybė:

-Nesuprantu, kaip mano vaikas dar nespėjo prisivalgyti skalbimo miltelių arba išpilti ant savęs verdančio vandens. Jisai toks judrus, nespėju aš paskui jį.

 

7.Vaiką reikia grudinti nuo mažens.

 

-Grūdinimas, oro vonelės, minimumas rūbelių, jokių vaistų. Ir taip gyvename tokiomis sąlygomis, kad vaikai vis serga ir serga.

 

Realybė:

Po pirmos sunkios ligos: vandenuko temperatūra vos 35 laipsniai. Ar tu, tėvai, nori, kad vėl vaikas susirgtų? Oi skersvėjis. Reikia langą uždaryti, apsimausime pėdkelnes, kojinytes, juk grindys šaltos.

 

8.Meilė.


-Aš mylėsiu savo vaiką ir būsiu laiminga.

 

Realybė:

Aš myliu savo sūnų, ir aš esu nepaprastai laiminga. Tai tokie jausmai, kuriuos žodžiais sunku apibūdinti. Kai tave apkabina jo mažosios rankelės, kai jisai tave bučiuoja, kai bėgioja po namus ir šaukia MAMA. Netgi tada, kai naktimis keliasi ir verkia, o tu jį apkabini ir jisai prie tavęs taip prisiglaudžia stipriai, apkabina ir užmiega.

 

MAMA - tai neapsakomas jausmas.

 

 

Konkursas „Tau, miela mama“: II-oji praktinė užduotis

Apipavidalinkime žodį "MAMA"

Nuo balandžio 18 iki 24 dienos

 

Laukiame jūsų kūrybinių sumanymų su žodžiu "MAMA". Jūsų fantazija, kaip jį pristatysite ir pateiksite - gal iškepsite pyragą, gal ką nors išsiuvinėsite ar nulipdysite ir pan. Svarbiausia, kad visuose jūsų kūrybiniuose darbeliuose vienokiu ar kitokiu pavidalu įžvelgtumėme šį stebuklingą žodį.

DOVANOS

 

Savaitės laimėtojai dovanosime 2 elegantiškas KLEENEX DECOR servetėlių pakuotes!

 

 

Pagrindinė konkurso nugalėtoja gaus dvi Kleenex servetėlių pakuotes ir

nuostabią knygą "LAIMINGA VAIKYSTĖ"!

Knygoje - patarimai, kaip užauginti linksmą, sveiką ir savimi pasitikintį vaiką

 

1

DUONOS NAMAI dovanoja specialų MK simpatijos prizą!

Tai duonelė iš spelta miltų - sveika ir skanu!

1

 https://www.facebook.com/DuonosNamai

 

Speltos – viena seniausių grūdinių kultūrų. Jos buvo žinomos dar akmens amžiuje. Kitaip nei kitų veislių kviečių, speltų grūdai padengti žiedažvyniais, kurie apsaugo juos nuo ligų ir kenkėjų. Speltos neįsisavina mineralinių trąšų, todėl jos beveik neauginamos pramoniniu būdu. Tai genetiškai sveiki grūdai, atsparūs aplinkos užterštumui.

 

logo

19. Apr 2013, 19:43

as rimtai taip ir galvojau anksciau 😀

jaldija jaldija 19. Apr 2013, 15:09

Tikra tiesa 👍

19. Apr 2013, 13:10

Man labai patiko!!! 👍 Juokinga, bet tokia realybe 😀