Atverk langelį ir pažink tave supantį pasaulį

Atverk langelį ir pažink tave supantį pasaulį

18. Aug 2011, 08:00

Kartotinės knygelės su langeliais itin mėgstamos vaikučių. Jie gali ne tik žiūrėti į tai, kas pavaizduota, bet ir atvėrę langelius pamatyti daug daugiau. Linksmos ir žaismingos spalvotos knygelės skirtos mažiesiems ne tik linksmai pramogai, bet ir susipažinti su mus supančiu pasauliu.

 

Galite su šeima smagiai leisti laiką ir kartu bandyti pažinti pasaulį. Ar Jūsų mažylis žino kuo skiriasi mergaitės ir berniukai, Ar žino, kad kiekvienas pirštukas turi savo vardelį, kodėl tėvelis skutasi ūsus, o seneliui nereikia plauti galvos?

 

Smagūs paaiškinimai ir linksmi paveikslėliai jūsų mažyliui tikrai neleis nuobodžiauti, o vartydamas knygelę jis pasiners į pažinimo jūrą.

 

Dagmar Geisler "Nuo galvos iki kojų pirštukų" (vaikams nuo 2 m.)

 

{smallpic:1}

 

Kaip vadinasi kūno dalys nuo galvos iki kojų pirštukų? Kas atsitinka, kai susižeidžiame? O kur pradingsta bananai juos suvalgius? Ši knyga su langeliais kviečia mažuosius skaitytojus pažinti save, savo kūną ir rasti žaismingus atsakymus į visus jiems rūpimus klausimus apie kūną.

 

Minna Lacey "Atverk ir pažink. Mano pasaulis" (vaikams nuo 4 m.)

 

  {smallpic:2}

 

Ši įkvepianti knyga su daugybe atverčiamų langelių supažindins mažuosius skaitytojus su mus supančiu pasauliu. Atverkite langelius ir sužinokite: kas yra mokslas ir kuo užsiima tikri mokslininkai, iš kokių medžiagų sudaryti apie mus esantys daiktai, kaip sklinda šviesa ir garsas, veikia jėgos, taip pat patyrinėkite augalus ir medžius, susipažinkite su žmogaus kūnu ir pojūčiais, pažvelkite į žemę ir kosmosą.

 

 

 Pasaulio atlasas su langais (nuo 5/6 metų)

{smallpic:3} 

 

Nuostabioje mūsų planetoje yra gausybė įspūdingų statinių, tautų, egzotinių gyvūnų ir kitų įdomybių. Patyrinėkite šio žavaus atlaso žemėlapius, atverkite langelius ir patirkite atradimo džiaugsmą.

 

 

Atverk ir pamatysi, kaip kas veikia (nuo 5-6 metų)

 

{smallpic:4}

  

Ar esi kada spėliojęs, iš kur atsiranda nuleidžiamas vanduo tualete, arba kodėl šviečia elektros lemputė? Gal nori sužinoti, kaip kasa žemę ekskavatorius, kodėl plaukia laivai ir kas laiko ore lėktuvus? Atverk langelius ir pamatysi, kaip kas veikia – pradedant buities daiktais ir baigiant galingomis mašinomis.

 

18. Aug 2011, 14:16

Tokios knygutės sužadina ir vaizduotę ir smalsumą, šaunios 😀

blogietee blogietee 18. Aug 2011, 13:46

labai naudingos knygutės mūsų kodėlčiukams 😉

18. Aug 2011, 13:03

Liuks knygutės 😍