Auginkite su vaikais savo knygų medį

Auginkite su vaikais savo knygų medį

08. Aug 2012, 00:00

 

Vakar su dukra Saule apsilankėme vaikų bibliotekoje Vilniuje ir buvome maloniai nustebintos - gavome tikrų tikriausią „Knygų medį“.

 

{smallpic:1}

 

Knygų medis – projekto „Augu skaitydamas“ simbolis. Projektą inicijavusi leidykla „Alma littera" ragina visu Lietuvos vaikus kartu su tėveliais atrasti skaitymo džiaugsmą, visą vasarą klijuoti lapelius ant Knygų medžių ir tokiu būdu juos auginti.

 

{smallpic:2}

 

Anot projekto rengėjų, knygos – ne tik neatsiejama laimingos vaikystės dalis, bet ir investicija į vaikų išsilavinimą ir ateitį. Skaitant ugdoma vaiko vaizduotė, raštingumas, kūrybingumas, plečiasi jo akiratis. 

 

Kiekvienai perskaitytai knygai užpildomas medžio lapo formos lapelis su autoriaus pavarde bei knygos pavadinimu ir klijuojamas ant simbolinio medžio. Akcija vyks visą vasarą, o rugsėjo mėnesį bus paskelbti rezultatai.

 

Kuo vaikas perskaitys daugiau knygų, tuo jo medis „išaugs" didesnis. Labiausiai sulapojusio medžio savininkai bus paskatinti dovanėlėmis. Akcijoje kviečiami dalyvauti bibliotekos skaitytojai iki 11 metų.

 

Knygų medžio plakatą galite pasiimti savo miestų bibliotekose ir knygynuose „Pegasas“.

 

{smallpic:3}

 

Smagaus skaitymo!

08. Aug 2012, 10:40

Mes irgi pamatę šį medį, pagalvojome, kokia puiki idėja.

kodelcia kodelcia 08. Aug 2012, 08:52

puiki idėja skatinti vaikus skaityti 😀