Beatričės pasiruošimas darželiui

Beatričės pasiruošimas darželiui

21. Aug 2018, 15:00 Egelė Egelė

Darželis vaikui nauja, kitokio gyvenimo pradžia. Tai itin didelis pasikeitimas. 

Kadangi Beatričė turi vyresnę sesutę, kuri jau lanko darželį, tai ji žino kas tai yra.  Aš manau, kad ji įsivaizduoja, jog ten daug vaikų, žaislų ir labai smagu. Mes kiekvieną rytą kartu vesdavome sesę į darželį. Ji smalsiai apžiūrinėdavo vaikus, įsidrąsinusi jau ir į grupę įžingsniuodavo. (Vasaros metu visos atostogaujam kartu, tad į darželį neinam). Kiekvieną dieną pažaisdavom darželio lauko teritorijoje. Visada jai pasakodavau kur mes esam, kad sesė pasilieka darželyje, ką ji ten veikia, kad vėliau ateisim jos pasiimti. Aišku ji dar labai mažytė, tad nežinau kiek ir ko "įsidėjusi" yra sau į galvytę ir kiek ji supranta. Per tuos kelis atostogų mėnesius paaugo ir ji, vėl pradedam šnekėti, kad ateis ruduo, sesė pradės eiti į darželį, kartu ir tu eisi tik į kitą grupę, pas mažesniu vaikus.

Skaitom knygeles, kurių tema - darželis. Jos itin vaikiškos, paprastos, su smagiais paveiksliukais, bet iš jų vaikas ir supranta kaip kas vyksta.

20180821145025-87449.jpg

Pati taip pat paskaitau šia tema. Informacijos labai daug. Prieš rugsėjį pilnas internetas įvairių straipsnių, kaip elgtis, kaip suprasti vaiką, kaip kam padėti. Stengiuosi perskaityti, susirinkti informaciją ir atsirinkti kas tinka mums, kas mums aktualu. Aklai niekuo netikiu, ypač draugių ar pažįstamų patirtimi. Kiekvienas vaikas labai skirtingas.

Dukra pradės lankyti naujai suformuotą grupę, pas auklėtoją, kuri išleido vyresnius vaikus, tad šiek tiek neramu, nes ir pačiai auklėtojai reikės persiorientuoti į kitokio amžiaus vaikus. Ramina tik tai, kad turės nuostabią (žinome iš vyresniosios dukros patirties) padėjėją.

Tai toks tas mūsų pasiruošimas: kalbam, kalbam ir kalbam. Dar nepaminėjau, kad stengiamės namuose įsivesti labai artimą dienos ritmą į darželio dienos ritmą. Vasarą viskas išsibalansavę, tad vėl pradedam save įsisprausti į šiokius tokius rėmus. Manau vaikas geriau jausis, kai bus pratęs panašiu laiku valgyti, miegoti.

Tai tiek, bėgu paskaitinėsiu kaip Jūs ruošiatės darželiui :)

Egelė Egelė 22. Aug 2018, 16:23 Mamatest

reikės ir kita šios serijos knyga pasidomėti 😉

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 21. Aug 2018, 19:43

Labai gera serija knygų! Turiu kitą - „Ypatingas vaikas: vienas ar kiekvienas“