BROLIUKŲ RUDUO: du veidotyros specialistų komentarai apie Deimantą

BROLIUKŲ RUDUO: du veidotyros specialistų komentarai apie Deimantą

27. Sep 2016, 00:08 kodelcia kodelcia

Sveikos, 

Šįkart mano blogas, vėlgi padiktuotas gyvenimiškų aktualijų. Kalbėsiu aie savo sūnų ir ne tik ☺

Ar kada teko girdėti apie veidotyrą? Tai būdas geriau pažinti žmogų, jo pomėgius, charakterį išanalizavus to žmogaus veido bruožus.  Vaikams net būrelius gali rekomenduoti.

Su šiuo žmogaus pažinimo būdu susidūriau ir aš. Net du kartus, tad apie tai ir pasipasakosiu. 

20160926235706-67496.jpg

Pirmąjį kartą, prieš du metus, Mamyčių klube Deimantuko veido bruožus tyrinėjo "Personalo atrankos kitaip" įkūrėja Ramunė Vaičiulienė. Štai ką tuomet apie mano trimetį ji sakė:

"Deimantas uždaras vaikas, tačiau pilnas idėjų, todėl norint, kad jo galva būtų tikslingai užimta, reiktų nuolatos turėti jam įdomių užsiėmimų sąrašą, kitaip jis jų susigalvos pats. Kaip ir sėdėdamas prie tvenkinuko, jis jau turbūt mąsto koks įdomus kaimyno traktorius..

Turi analitiško mąstymo, jo pokštai bus gerai apgalvoti. Racionalus. Pagal ausų formą – imlus informacijai, todėl skatinkite siekti išsilavinimo.

Šiam vaikui labai tiktų turėti gyvūną. Reikėtų skatinti jį atviriau reikšti savo mintis.

Toks vaikas gali būti gabus technologijoms, domėtis jomis, gal ir neveltui, nes ateityje su tuo gali būti susijusi jo profesija. Turėtų gerai jausti ritmą, tiktų domėtis muzika – tiktų mušamieji. Kol kas su juo leiskite aktyviai laiką, būkite gamtoje ir bendraukite su bendraamžiais."

Antasis kartas netikėtai pasitaikė visai neseniai, žurnalui "Mažylis" atrinkus mūsų penkiamečionuotrauką. Ją pakomentavo veidotyrininkė Jūratė Stapulionienė:

20160927000107-28591.jpg 

Taigi dviejų metų laikotarpyje parašytos to paties vaiko išties taiklios analizės. Iš esmės jos panašios. Tad galiu daryti išvadą, jog įmanoma pagal veido bruožus apibūdinti vaiką, jo charakterio bruožus, gal net tinkamus užsiėmimus.  

Ką apie tai manote jūs? Ar esate susidūrę su panašia praktika?

kodelcia kodelcia 27. Sep 2016, 09:16

O čia dar radau įdomų straipsniuką, apie vaikų akių spalvą, kuri taip pat gali nusakyti charakterį http://m.tavovaikas.lt/busiumama/article.php?id=72336886