Būsimas darželinukas Domantas, kas ir koks jis?

Būsimas darželinukas Domantas, kas ir koks jis?

25. Aug 2019, 22:59 Kristina Kristina

Mūsų trimetis sūnus Domantas nuo rugsėjo pradės lankyti darželį, gavom mažųjų amžiaus grupę 2-4metų (nuejus į darželį sūnui bus 3,4m). Grupėje bus vienas iš vyresnių vaikų.

Kadangi aplinkybės susiklostė taip, kad gimė Domanto mažasis broils, vyresnėlis ilgai turėjo galimybę augti ir ugdytis kartu su mama, namuose.  Per šį laikotarpį labai daug ko išmoko ir yra puikiai paruoštas darželiui! Yra savarankiškas, drąsus ir labai imlus vaikas. Savarankiškai rengiasi, valgo, naudojasi wc. Susitvarko po savęs žaidimų/užsiemimų zoną. Berniukas pažįstas visas raideles, moka skaičiuoti/suskaičiuoti iki 10, atskiria visas spalvas. Mėgsta piešti, spalvinti, lipdyti. Laisvai ir aiškiai kalba lietuvių kalba, turi stiprius rusų bei minimalius anglų kalbos pagrindus (kuriuos viliuosi sustiprins darželio būrelyje). Per kelis metus išbandė nemažai įvairių būrėlių skirtų mažiausiems, labiausiai patiko plaukimo bei gimnastikos treniruotės, vaikui patinka aktyvus laisvalaikis. Labai daug laiko praleidžia lauke, sportuoja su mama ir/arba seneliu, dalyvauja įvairiuose sporto maratonuose. Tikimės, kad ir siūlomi sporto būreliai darželyje sudomins, įtrauks Domantą į naujas sporto šakas. Kol kas mažai turi muzikinio suvokimo, tad muzikos užsiemimai darželyje yra labai laukiami, tikiuosi patiks.

Sūnus yra labai komunikabilus, „neduok pavalgyt – duok pašnekėt“ posakis, kuris puikiai jį apibūdina! Šneka daug ir garsiai, pasakoja visur visiems ir viską! Drąsiai eina žaisti į vaikų grupes, aktyviai domisi įvairiais žaidimais, nebijo pats užkalbinti ir vyresnių žmonių, jų klaust, bei pasidalinti savo įspūdžiais. Nors, žinoma, būna situacijų kuomet nori viską stebėti iš šono.

Domantas yra tikrai aktyvus, draugiškas, žingeidus ir garsus vaikas. Jam įdomu viską išbandyti, visur dalyvauti..nors kartais ir pritrūksta drąsos, reikia tėvelių padrąsinimo arba palaikymo. Tikiuosi, kad darželio veikla patenkins vaiko žingeidumą, skątins jo kūrybiškumą, aplinka bus atvira pasaulio pažinimui bei savęs realizavimui. Berniukas laukia kada galės susipažinti su auklėtoja, kuri jį prižiūrės ir saugos, susirasti naujų draugų, susipažinti su grupiokais.

Kol kas panašu, kad supranta ir laukia darželio, o kaip bus pamatysime ir pasidalinsime vėlesniuose įrašuose.