Danielės pasiruošimas mokyklai

Danielės pasiruošimas mokyklai

17. Aug 2015, 14:14

Ruoštis mokyklai pradėjome jau nuo pavasario, pirmiausia mūsų būsima mokykla organizavo kelių dienų mokyklėlę būsimiem pirmokam, jie kelias dienas po kelias valandas praleido mokykloje, susipažino su mokytojomis, psichologe, socialine darbuotoja, pavaduotoja ir t.t. Taip pat sprendė užduotis, dirbo klasėje, dalyvavo apžvalginėje ekskursijoje po mokyklą.

Tuo tarpu namuose, mes nuolat kalbėdavome apie būsimas pareigas mokykloje, apie artėjančią atsakomybę už savo tobulėjimą.

Danielei daug pirkdavau pratybų, skirtų ikimokyklinukams, kurios padėjo išmokti skaityti, rašyti, skaičiuoti. Labai tuo džiaugiamės, nes ji jau pati gali skaityti žurnaliukus, knygas, etiketes parduotuvėje, rašyti sms žinutes močiutei ir seneliui. Pratybas spręsdavome kartu, visa šeima, neužkrovėme jai vienai šių darbų, o kartais liepdavau susikaupti ir vienai kambaryje paspręsti užduotis, vėliau jas patikrindavau.

Pavasarį nusivesdavau ją į mokyklos biblioteką, kad susiažintų su bibliotekinikėmis, parodžiau kur yra vaikiška literatūra, ji išsirinko kelias knygutes, kurias vėliau perskaitė.

Namuose visada kalbėjome, kad mokykloje sužinos daug naujų dalykų, kad bus sporto pamoka, kad galės per pertraukas žaisti su draugais, turės savo kišenpinigius, kuriuos galės išleisti valgygloje maistui. Visada nuteikdavome kad reikės klausyti mokytojos, laikytis taisyklių, būti draugiškai kitiems, padėti silpnesniems ir t.t.

Visada perku žurnalus skirtus tėvams, ten visada rasi straipsnių tokia tema, stengiausi atsižvelgti į psichologų patarimus, ko sakyti ar nesakyti vaikui, pvz niekada Danielei nesakydavau, kad va dabar tavęs laukia 12 metų kančios ir darbo, bet ir nesakydavau , kad mokykloje labai linksma ir smagu. Ir dabar vasarą nuolat primenu, kad bus daug pareigų einant į mokyklą, pvz keltis anksti ryte, papusryčiauti, atikti namų darbus, tačiau mokykloje yra ir linksmų dalykų, šventės, būreliai, sporto pamoka. Visą vasarą eidavome į parduotuves apžiūrinėti mokyklinių daiktų: kuprinių, sąsiuvinių, knygų. Užsisakėme uniformą, atlikome sveikatos patikrinimą. Danielė viską priėmė su džiaugsmu ir susidomėjimu, momentais sakė, kad nenori eiti į mokyklą, nes reikės anksti keltis, nes vasarą miega iki kada nori, bet kai nupirkome visas naujas priemones, sakė jau nori eiti , kad ir rytoj.

Žinoma, domėjausi nauja būsima mokytoja, tačiau niekas nieko nežino, nes ji bus naujai priimta, mūsų lūkesčiai buvo, kad mokytoja rūpintųsi ir mylėtų vaikus.

Bendrai galiu pasakyti kad ruošiamės mokyklai nuo pavasario, lankėmės mokykloje, mokėmės savarankiškai namuose, skaitėme, kalbėjome apie tikrą mokyklos gyvenimą, tačiau nei gasdinome nei gyrėme mokyklą. Danielė labai laukia mokyklos, nes tikisi ten išmokti dar daugiau ir sakė nori mokytis prancūzų kalbos:)