Darželis „Super Briedis“: pirmoji savaitė

Darželis „Super Briedis“: pirmoji savaitė

02. Mar 2014, 19:15

Pirmiausiai labai ačiū Mamyčių klubo portalo redaktorei Godai, kad apsilankė mūsų atvirų durų dienoje. Taip ruošėmės, bėgome, skubėjome, vertėmės per galvą ir štai – jau visa savaitė, kaip su vaikučiais sėdame į bendrą „Ryto ratą", ragaujame naujus patiekalus ir leidžiame dienas vienas kitą ugdydami :)

Pagrindinis įspūdis iš pirmosios savaitės – adaptacija.

Adaptuojamės visi. Mes su Erika ir mūsų mažyliai. Auklėtoja Justina. Visi mūsų mažieji klientai. Pratinamės prie buvimo daržiuke ir prie buvimo kartu. Prie naujos rutinos. Prie naujų veiklų.  Kol kas visi vaikučiai būna pas mus pusę dienos. Po to pusdienio visi būname nusivarę nuo kojų :)

Taigi kol kas mūsų dienos atrodo taip: ryte susirenkame ir žaidžiame iki „Ryto rato“. „Ryto rate“ per savaitę jau dalyvaujame visi, nors iš pradžių šokome ir dainavome tik mes – suaugusieji. Pamažu, savu tempu, prie mūsų prisijungė visi mažyliai. Kaip gražu žiūrėti, kaip mažiuliukai patys viską daro. Paima akmenukus, rodo rankytėmis dainelės žodžius. Ir nuostabiausia, kad beveik visi noriai atiduoda akmenėlius atgal :)

Taigi „Ryto ratas“ baigiasi lakstymais ir šokinėjimais – linksma ryto mankštele. Tuomet skubame tvarkytis, plautis rankučių ir ruošti stalų pusryčiams.

Maistu esame patenkinti. Maisto tiekėja beveik kasdien skambina paklausti ar viskas tiko, įmonė be galo lanksti ir atsižvelgia į kiekvieną mūsų pastabą. Maistas įvairus, skanus. Porcijos didelės. Vaikai noriai valgo viską, ką gauname.

Prie stalo visi sėdime kaip suaugę. Tai suteikia tokią rimtą atmosferą. Visi valgome susikaupę, apžiūrime, ką valgo kiti ir kaip tai daro kiti. Kiekvienas pasirenka savo būdą. Vieniems svarbu didelis šaukštas, kitiems nesvarbu su kuo – svarbu pačiam bandyti. Dėl pasiūlytos pagalbos kai kurie net įsižeidžia :)

Pavalgius skubame plautis dantukų ir žandų :) Tada pasakėlė, piešimas ir pamažu ruošiamės laukan.

Buvimas lauke - tai pats natūraliausias ir pats tinkamiausias būdas leisti laiką vaikui. Ten ir pojūčiai nauji bei įvairūs, ir veiklos aktyvios – net patys rimčiausi vyrai pradeda lakstyti. Lauke grynas oras, žemė ir jau besikalanti žolė. Kasdien lauke išbūnam nuo pusvalandžio (pirmąją dieną) iki pusantros valandos (penktadienį). Atgal į darželį grįžtame išvargę, išsidūkę, su didžiausiom šypsenom.

Lauke susipažinome jau su daugeliu žaidimų aikštelių, keletą jų jau aplankėme – kitos planuose. Iš tiesų nuostabiausias dalykas yra pieva už mūsų darželio. Ten tiek skirtingų aikštelių – ir krepšinio su danga ir net dvi asfaltuotos krepšinio aikštelės, tikros žolės pieva, pilna didžiulių akmenų – kalnų ir pakalnių. Aplink pievą ne viena žaidimų aikštelė.

Kartą nuėjus į žaidimų aikštelę, kur jau buvo keletas tėvelių su mažyliais, mūsų paklausė ar mes esam „briedžiukai“? Nušvito šypsenos mūsų veiduos – taip, taip, mes – briedžiukai!!! Nuostabu, kad aplinkiniai žmonės mus pažįsta, kad mumis domisi :)

Taigi pamažu pratinamės prie kitokio gyvenimo ir kaupiamės naujiems nuotykiams: antradienį audringai sudeginsime morę užgavėnių proga – visi, kas netingit prisijunkit ir blynais pavaišinsim ir reginių duosim :) ir aišku mūsų didysis renginys artėja – tai kovo 15 d. vyksianti paskaitėlė sveikų dantukų tema. Paskaita skirta odontologų dienos proga (kuri minima kovo 20 d). Mūsų svečiai ir mes patys papasakosime, kaip reikia prižiūrėti dantukus, kokia profilaktikos nauda. Mes juk – skandinaviško sveikatinimo darželis – mes ypatingai rūpinamės Jūsų vaikų dantukais :)

03. Mar 2014, 11:40

Įdomu būtų sužinoti, keik turite vaikiukų, koks jų amžius?