Domanto pirmoji savaitė darželyje: gera pradžia - pusė darbo!

Domanto pirmoji savaitė darželyje: gera pradžia - pusė darbo!

06. Sep 2019, 10:54 Kristina Kristina

Rugsėjo 2 diena.Pirmoji diena darželyje!

Mama su tėčiu jaudinasi labiau nei vaikas. Iškyla begale klausimų... Kas jo ten laukia? Kaip priims naują aplinką, auklėtojas? Kaip įvertins aplinką, draugus?

Pirmąją popietę nusprendžiame praleisti visi kartu, susipažinti, apsižiūrėti.

Domantas smagiai nusiteikęs, noriai susiruošia ir keliaunam į darželį. Šiandien ramu...žino, kad mama su tėčiu bus kartu.

Vietoj gėlių nusprendžiam auklėtojas nudžiuginti dekoruotais keksiukais!

Atvykus į darželį pasitinka balionai, muzika! Visi linksmai nusiteikę keliaunam į grupę. Administratorė palydi iki Saulučių grupės.  Tai mūsų grupė, kurioje bus 15 vaikų 2-4m. Džiugu, kad grupėje nedidelis vaikų skaičius, dvi auklėtojos ir šeimininkutė-auklėtojos padėjeja.

Šventinės programos nebuvo, įprastos dienos dienotvarkė. Pusryčiai, ryto ratas, ugdymo veikla, laukas, pietūs. Didžioji dalis vaikų su tėveliai praleido visą popietę, tad grupė pilna žmonių, veiksmo, judesio. Visiems viskas įdomu ir kol kas drąsu...

Po darželio įspūdžių šventiniai pietūs, aptariam įspūdžius ir rytdienos laukimas..

Rugsėjo 3 diena. Antroji diena darželyje.

Su Domantu susitariam, kad po pusryčių mamytė išeis ir jam reikės pabūti su auklėtojomis iki pietų. Atsisveikina drąsiai, išlydi su šypsena.. nugali noras pažinti grupę, naujus žaislus ir vaikus!

Bet..atėjus paimti..Ašaros! Išlieja susikaupusią per pusdienį įtampa, puola į glėbį. Tačiau greitai nurimęs pasakoja, kad buvo smagu ir ką veikė pusdienį darželyje. Patiko. Auklėtoja papasakoja ką veikė, kad neverkė, bet buvo liūdnas, neįtin aktyviai, bet buvo įsitraukęs į bendrą veiklą, su vaikais bendravo mažai, nedaug kalbėjo. Ir vis klausė: „Ar ateis, kada ateis mama?“

Vakare. Pasipila klausimai: „Kodėl dabar visada reikės eiti į darželį? Kodėl mama negali visada būti kartu grupėje?“

Rugsėjo 4 diena. Trečioji diena darželyje.

Labas rytas! ‘’Kodėl dabar visada reikės į darželį? Kodėl tu nepasiliksi? Kada paimsi? Ar paimsi?“

Bet susiruošiam ir gan neblogai nusiteikę išeinam į darželį, pasitinkam su šypsena auklėtoją ir grupiokus. Dar yra tėvelių, kurie išbūna pusdienį kartu..tad šiek tiek blaško ir liūdina kitus vaikučius, kurie lieka viena..

 Papusryčiavus laikas atsiveikint. Liūdna, kaupiasi ašarėles, apsikabina ir laikosi.. Susikaupia, nurimsta ir su liūdesiu pasilieka su auklėtoja grupėje.

Atėjus paimti, linksmas, laimingas, atbėga pasitikti ir pilnas geriausių įspūdžių puola pasakoti kaip sekėsi, ką veikė, kur buvo, ką valgė... rengtis nenori. „Noriu dar čia pabūti, man čia patinka“. Mamai palengvėjimas, auklėtojos džiaugiasi ir taip pat pritaria, kad šiandien jau buvo linksmas, aktyviai žaidė.

Vakare pareiškia, kad jau užtenka: „Aš jau buvo darželyje. Kodėl reikia dar? Aš tik vieną kartą norėjau..jau buvau“.

Rugsėjo 5 diena. Ketvirtoji diena darželyje.

Atsibudus nusiteikimas geras, greitai susiruošiam ir skubam į darželį pusryčių.

Noriai skuba į darželį, linksmai žygiuoja į darželį..

bet klausimas „Kada ateisi paimt ir kodėl negali pasilikti kartu?“ vis dar neduoda ramybės..

Šiandien grupėje nebėra ir kitų tėvelių, jau ašarų daugiau.. pasitinka ne įtin džiuginanti atmosfera. Tačiau..po pusryčių atsisveikina liūdnas, bet be ašarų, neįtin susijaudinęs. Atsisveikina ir aktyviai nueina į grupę žaisti.

Atėjus paimti nuotaika puiki! Ir sėkmingai užmegsta pirmoji draugystė. Tai ji – Adelė!Pirmoji draugė, pirmoji savarankiškai užmegsta draugystė, pirmoji kompanjonė. Bendraamžė mergaitė. Auklėtoja pagiria, kad puikiai praleido dieną, susirado draugę ir pusdienį kartu žaidė.

Visą vakarą namuose skambėjo Adėlės vardas ir klausimai:“Ar rytoj eis į darželį? Ar bus Adelė? Ar tikrai ateis?Ar žais kartu?Ar kai ateisim jau bus Adelė?“

Rugsėjo 6 diena – penktadienis!

Penktadienio rytas! Vos prabudęs Domantas iškart klausia: „Ar bus Adelė? Ar Adelė ateis?“. Pakeliui į darželį... „Ar Adelė jau yra? Ar Adelė jau atėjo? Tu galėsi pažiūrėti ar atėjo Adelė?“- be perstojo klausinėja Domantas. Taigi... einame į darželį su viltimi, kad Adelė šiandien atėjo į darželį..

Nuotaika gera, noriai keliauna į darželį, susitariam, kad po pietų vėl ateisiu paimti ir po darželio keliausime pas močiutę. Atėjus  į grupę greitai nusirengia, persiauna ir drąsiai su mamos ir broliuko palyda keliauja į grupę. Adelė yra! Palengvėja visų pirma mamai :D, kad bus smagu ir noras pasilikti darželyje bus didesnis. Kadangi kaip visada atėjom prieš 9, vaikai jau papusryčiave, berniukas gauna košės ir pusryčiauja vienas. Po valgio laikas atsisveikinti su mama.. trumpam pasidaro liūdna..bet susikaupiam, išsirenkam profesijų žaidimą, šalia prisėda šeimininkutė ir užima Domuką. Tuo metu atsisveikinam ir mama su broliu išeina. Domantas gražiai atsisveikina ir pasilieka grupėje.