Dovilės pienių medus

Dovilės pienių medus

10. May 2013, 00:00

Mama Dovilė (dg) "Mamyčių klubui" yra atsiuntusi pienių medaus receptą.

 

Kadangi už lango - pienių jūra, primename jį, gal kuri susigundysite. Jei kažką gaminate ar verdate iš pienių, laukiame Jūsų receptų.

 

Reikės:

‎300 g pienių žiedų be kotelių (rinktų švarioje nuo teršalų vietovėje)

1 citrinos sultys ir smulkiai nutarkuota žievelė

1 kg cukraus.

 

Pienių galvutes pamerkėme į vandenį ir nuplovėme. Galvutės turi būti be kotelių, kitaip medus bus kartokas. Švarius pienių žiedus puode užpyliau 1 litru vandens ir pastačiau ant mažos ugnies virimui. Viriau apie valandą.

 

Ataušusį viralą palikau per naktį, kad žiedai visą savo aromatą spėtų atiduoti medui. Ryte pienes perkošiau, gerai nusunkiau, skystį pastačiau virti. Pridėjau cukraus ir išspaustų citrinos sulčių su nutarkuota žievele.

 

Virti reikėtų nuo valandos iki dviejų ant mažos ugnies, žiūrint, kokio tirštumo medaus norėsite. Baigiant virti, įdėjau truputį žiedlapių, kurie medui suteikia žaismingumo :)

 

Skonis išties nepaprastas, sunku net nupasakoti... Galbūt kažkuo panašus į figas...